Lefolyótisztítás házilag: mutatunk pár filléres, de erős módszert
Már az is elég bosszantó, ha csak akadozva folyik le a víz. Szerencsére a házi praktikák ezúttal is a segítségedre lehetnek.

lefolyotisztitas
beauty and style
Top olvasott cikkek

A konyhában és a fürdőben egyaránt visszaköszönhetnek a nem kívánt vendégek: nevezetesen a hajszálak, na meg a lefolyni képtelen, meglehetősen visszataszító, zsíros löttyök.

Nem túlzás azt állítani, hogy nem létezik olyan időpont, ami megfelelő lenne a lefolyódugulásra. Ugyanakkor, mielőtt bekövetkezne a baj, az olyan apróságokból, mint a víz akadozó lefolyása, már láthatod, hogy esedékes lenne egy alapos lefolyótisztítás. Cikkünkben olcsó, könnyen megvalósítható praktikákról olvashatsz, melyek közt akad, amit akár megelőzésképp is bevethetsz!

Forró vízzel a dugulás ellen

A forró víz különösen jó szolgálatot tehet, ha a dugulás fő okozója a zsíros lerakódás. Nagyon fontos, hogy a víz valóban forró legyen, a hideg ugyanis képtelen feloldani a lerakódást. Nem muszáj egyvégtében engedned a csapvizet, ha szeretnéd, a tűzhelyen is forralhatsz egy fazékra valót, és rakhatsz bele egy-két csipet sót is. Melegítés után öntsd a vizet a lefolyóba!

Adj egy esélyt a kólának!

A szénsavas üdítőben található foszforsav ugyancsak hatásos lehet a lefolyó tisztaságáért vívott harcban: önts a lefolyóba két liter szoba-hőmérsékletű kólát, és adj neki egy-két óra hatóidőt, mielőtt leöblíted meleg vízzel!

Szódabikarbóna különböző variációkban

A szódabikarbóna tökéletes eszköz lehet, ha a lefolyó még nem dugult el teljesen, ráadásul többféle módon is felhasználhatod.

Szódabikarbóna és ecet: önts a lefolyóba egy pohár szódabikarbónát és ugyanennyi ecetet. Egy éjszakára hagyd állni, másnap reggel pedig alaposan öblítsd ki meleg vízzel! Ezt a kombinációt érdemes hetente egyszer bevetned, ettől ugyanis nemcsak a víz folyhat le akadálymentesen, de a kellemetlen szagoktól is megóvhatod a lefolyó környékét.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szódabikarbóna és só: keverj ki egy pohár szódabikarbónát egy pohár sóval, illetve négy pohár előzőleg felforralt vízzel. Ez a módszer is akkor a leghatásosabb, ha egész éjszakára a lefolyóban hagyod.

A mosószóda rejtett tulajdonságai

Nevével ellentétben a mosószóda nemcsak mosásra jó, a 200 forintos csodaszer zsíroldó hatásának köszönhetően ugyanis duguláselhárítóként is funkcionál, ha a szükség éppen úgy hozza. Nincs más dolgod, mint két evőkanál szódát feloldani egy kis pohár meleg vízben, majd az egészet a lefolyóba önteni. A leöblítésével érdemes kivárni a reggelt.

Régi háztartási eszközök

Üknagyszüleinknek még nem voltak gondjaik a kád lefolyójával. Az ő otthonukban ilyen háztartási eszközöket találtál volna. Mennyit ismersz fel közülük?

A cikk forrásai: One Good Thing By Jillee, Dengarden, Do It Yourself, Wise Bread.

Ezt is szeretjük