Laptopmonitor tisztítása: hogy végezd helyesen, ha szeretnéd, hogy hosszú életű legyen?
A laptop előtt ebédelsz? Ezzel takarítsd a gépet rendszeresen.

laptop-poros
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan esznek laptopjuk előtt a munkahelyen vagy otthoni használat idején is. Ilyenkor - bár nem szerencsés - megesik, hogy pár csepp leves vagy tejföl végzi a számítógépen.

Ha ritkán csukod össze a készüléket, bizonyára azt is tapasztaltad már, hogy túl az ételfoltokon, még gyorsabban is porosodik a monitor. A tisztítást azonban sokan halogatják.

A laptopmonitor helyes tisztítása

Ha nem megfelelő a kijelző tisztasága, az rontja a felhasználói élményt, bizonyos szögből beeső fény mellett pedig kimondottan zavaró lehet. Amennyiben képszerkesztő programmal dolgozol, még fontosabb, hogy kellően éles képet láss magad előtt.

Ma már vásárolhatsz elektronikai boltokban speciálisan erre a célra kifejlesztett kijelzőtisztító folyadékot, illetve szemüvegtisztító folyadék is számításba jöhet. Ha épp egyik sincs otthon, akkor sem kell kétségbeesni. Elsősorban egy mikroszálas törlőkendőre lesz szükséged. Ilyet sok esetben csomagolnak is a gép mellé, de, ha nem volt ilyen szerencséd a vásárlással, akkor is rejtőzhet valahol a fiók mélyén egy szemüvegtokban, illetve könnyedén beszerezhető pár száz forintért drogériákban, optikusnál.

Mennyire koszos?

Amennyiben csak diszkrét por fedi a monitorod, úgy szárazon is áttörölheted a tiszta kendővel. Ha ennél komolyabb ellenséggel kell megküzdened, érdemes benedvesíteni a kendőt, és azzal finoman áttörölnöd a kijelzőt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Ha zsírfoltokat is látsz ott, ahol nem kellene, egy egészen egyszerű keverék oldhatja meg a problémádat. Önts össze desztillált vizet 10%-os ecettel fele-fele arányban. Ebbe mártsd a mikroszálas kendőt, alaposan csavard ki, majd töröld át vele a kijelzőt.

Mindezt ajánlott természetesen kikapcsolt állapotban végezni. Amennyiben a billentyűzet is hagy némi kívánnivalót maga után, úgy érdemes óvatosan kiporszívózni a morzsákat a betűk közül, majd ezt is áttörölni.

A tiszta mosógépért

A következő képeken azt is megmutatjuk, hogyan tudod megszabadítani mosógépedet a lerakódott szennyeződésektől egy ecetes keverékkel.

Ezt is szeretjük