Pofás ötletek a lakás kihasználatlan részeire: teljesen át tudod varázsolni
Sokszor szoktál merengeni azon, mit kezdj az egyébként csodálatos hellyel a lakásban, amit már gyakorlatilag évek óta szinte semmire nem használsz?

szobaberendezés, térnyerés, berendezés, díszítés
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden lakásban van olyan sarok, amit semmire nem használnak, maximum a seprűt támasztják oda takarítás közben.

Pedig minden kis zegzugos részből varázslatos helyszíneket lehet kialakítani a lakásban. Érdemes azoknak is nyitottan állni az ötletbörze felé, akik háziállattal osztják meg otthonukat.

Extra helyek a szobában

Elegendő csak körbenézni a szobában ahhoz, hogy ki lehessen szúrni a plusz helyeket. Több van, mint hinnéd! A régi építésű házakban gigantikus belmagasságokkal lehet találkozni, amik rengeteg opciót kínálnak. Akár galériát is lehet építtetni, vagy egy galériás ágyat beszerezni, ami kettéválasztja a teret. Így nem csak pluszterületet lehet nyerni, de akár egy külön szobát is kialakíttatni a szobában. 

A padló sem muszáj, hogy pusztán burkolatként funkcionáljon. Egy dobogó, ami lényegében úgy működik, mint egy nagy fiók, fantasztikus helyeket képes felszabadítani a szobában. Sokan a dobogóban tartják az ágyukat, illetve lehet fiókokat is szerelni rájuk, ahol az ágyneműt vagy egyéb fontos holmit lehet tárolni.

galériás ágy
Fotó: Sara Monika / Getty Images Hungary

Kihasználatlan terek a szobában

Az is előfordulhat, hogy már a sok hellyel nem tud mit kezdeni az ember. Ilyenkor mindig jó ötlet egy kis művészetet csempészni a lakásba. Egy szép szobor vagy festmény bármilyen lakás tökéletes kiegészítő eleme lehet. A falra akasztott festmények megtörik a teret, és eltüntetik azt a "mintha onnan hiányozna valami" érzést.

Persze nem lehet mindenki rajongója a művészeti alkotásoknak. De a növényeket már annál többen szeretik! Egyszerű módszer egy-egy üresen tátongó részhez növényeket rakni, amik nemcsak a levegőt tisztítják, de még a szemet is gyönyörködtetik. Ilyen szobanövény a dracéna, a zöldike, az aloé, a gerbera, az anyósnyelv vagy a vitorlavirág.

A lakás szinte bármely pontján ki lehet alakítani egy mobilis minibárt. Hasznos lehet, ha éppen vendégek jönnek, mivel minden fontos ital vagy étel egy helyen van. Valójában, ha épp akad annyi felesleges hely a szobában, nem muszáj, hogy görgők legyen a bár alján. Egy szépen kialakított italozó is remekül mutathat.

Meglepő lehet, de megéri a sötét sarkokba világítóberendezést helyezni. Ez lehet egy szimpla fényfüzér vagy egy falra akasztható vicces formájú neon fénycső, de akár egy szimpla állólámpa is. Ezzel tényleg varázslatos hangulatot lehet teremteni a szobában.

Extrémül hangozhat, de a kihasználatlan helyekre elférhet akár egy függőágy vagy függőfotel is. Csak a falba kell fúrni megfelelő mennyiségű tartóelemet, és ráakasztani az új bútort. A háziállatok is imádni fogják.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mi az, ami még a falhoz tud simulni? Nem más, mint a polc. Így a könyveket vagy bármilyen díszes tárgyat egy helyen lehet tudni, ráadásul nem tűnik olyan üresnek sem a szoba.

Az egyik leghasznosabb találmány a sarokbútor. Rengeteg módon lehet alkalmazni őket. És megszámlálhatatlan változatai léteznek kezdve a sarokszekrénytől a sarokasztalon át egészen a sarokkanapéig. Mint a tetris játékban, úgy lehet egymás mellé rakni a bútorokat, hogy végül megszűnjenek a zavaró, üres helyek.

Így hangsúlyozhatod a falat

A fal hangsúlyozásánál a lényeg a kontraszt megteremtésében áll. Ezt el lehet érni egyetlen élénk színnel, de akár úgy is, hogy az ember az anyagokkal, mintákkal és formákkal játszik, a lényeg az, hogy a kiválasztott fal vagy falszakasz élesen elkülönüljön a szoba többi részétől, és így magára vonja a belépő figyelmét. Ha szeretnéd kipróbálni az otthonodban a módszert, mutatunk néhány ötletadó képet, amik alapján elindulhatsz.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük