Nudlitakaró az új őrület: nagyon vicces látványt nyújt, de kényelmes

A különleges takaró mélyebb alvást tesz lehetővé.

Nudlitakaró
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok furcsa és sok hasznos találmány is származik a felkelő nap országából, néha pedig nem egyszerű eldönteni, hogy valami izgalmas újítás vagy éppen teljesen felesleges-e. Ilyen összezavaró újdonság a legújabb japán őrület, a nudlitakaró is.

A kiotói székhelyű Golden Field vállalat nudlitakaróját a japán udon tészta formája ihlette. Az ötlet mintegy véletlenül érte a dizájnert, amikor éppen vacsorázni volt. A tészták formája ugyanis tökéletes ahhoz, amit el akartak érni az újfajta ágyneművel.

Miben más a nudlitakaró?

A mély alvásnak a Golden Field honlapja szerint két titka van: az ember testének belső hőmérséklete, valamint a kezek és a lábak hőmérséklete. 

nudli-takaro-1

Az ember testének belső hőmérséklete 0,4 °C-kal csökken, amikor mély álomba szenderül, és ezen a hőmérsékleten biztosított a nyugodt alvás is. Eközben - bár az elálmosodást segíti, ha a végtagok melegben vannak - a kezek és a lábak hőmérséklete még ennél is többel, 1,5 °C-kal csökken. Az állandó meleg vagy az állandó hideg pedig zavarja az alvás ritmusát.

A hétköznapi takaró alatt az ember csak két módon tudja szabályozni a hőmérsékletet: kitakarózik vagy betakarózik. Ez télen például egyáltalán nem ideális, mert ha a kilógó végtagok fázni kezdenek, az ember akár fel is ébredhet, vagy felületes lehet az alvás, és így nem piheni ki magát eléggé.

A nudlitakaró éppen ebben segít, hiszen kellőképpen melegen tartja az embert, ugyanakkor a csíkok között át lehet dugni a végtagokat, ha hűvösebbre vágyna valaki. Ezenkívül a takaró közel 4 kilós súlya, és az, hogy át lehet ölelni, érzelmileg is megnyugtató alvásélményt kínál.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A nudlitakaró jelenleg még csak a cég honlapján elérhető, és csak japán szállítási címre rendelhető. Magyarra átváltott ára valamivel több mint 40 ezer forint (14 800 yen).

Csoda szép ágytakarók

Egy szép hálószoba egyik dísze az ágynemű is. Az alábbi mutatós és ünnepi ágyneműkkel bármelyik háló gyönyörűvé varázsolható - még egy nudlitakaró is elbújhatna e különleges ágytakarók mellett.

Melegebbnek érződik tőlük a hálószoba: szép ágytakarókat mutatunk

Nézegess képeket!

Elolvasom

A képek forrása: Golden Field

Ezt is szeretjük