8 zseniális és mutatós ötlet raklapokból: kevés pénzből menő bútor
Raklapból is nagyon mutatós bútorokat lehet varázsolni, ráadásul nem kell mélyen a zsebbe nyúlni az elkészítésüknél.

GettyImages-1257625748
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Némi kézügyességgel a raklapokból kreatív, mutatós bútorokat lehet készíteni. Az alapvetően rakodófelületnek használt tárgy kialakításából fakadóan nagy teherbírású, és illesztésüktől függően a hálószobába, a nappaliba vagy a kertbe is kényelmes, házilag gyártott bútordarabok varázsolhatók belőle.

Könnyen variálható, és olcsó, nem csoda, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a raklapbútorok. Néhány párnával, esetleg takaróval vagy szivacsokkal ellátva szinte bármilyen funkcióval felvértezhető ez az egyszerű tárgy.

Kreatív raklapbútorok

Több típusú raklap elérhető, közülük a legolcsóbbak az egyutas raklapok, amiket főleg szállításkor alkalmaznak. Ezektől eltérnek az EUR-raklapok, amiket az Európai Unió szabványa szerint készítettek el, standard méretük 1200x800 mm és nagy teherbírásúak. Ha valaki szeretne saját bútort tervezni a lakásába, még laikusként is bátran elmerülhet a raklapbútorok világában. Beszerezhetők raklapokkal foglalkozó cégektől, általában 2000-3000 forint közötti áron, de akár az Tüzép áruházakban is megéri érdeklődni utánuk. Fontos, hogy a raklapokat összeszerelés előtt le kell csiszolni, utána alapozóréteget kenni rájuk, majd legutolsó lépésként a kívánt színűre festeni. Mutatunk pár zseniális és mutatós ötletet. 

(Képek forrása: Living4media.)

Ezt is szeretjük