Erre költik a pénzedet a szolgáltatók: van, hogy jó helyre kerül

Íme, néhány példa, hogy jó helyre kerül a pénzed: rajtuk segítenek a különféle közüzemi szolgáltatók.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A közműszolgáltatóknál általában nem csupán a nyereségre való törekvés, illetve a kiemelkedő gazdasági teljesítmény a cél, egyre több a felelősen gondolkodó vállalat, melynek az üzleti törekvések mellett fontos a társadalmi szerepvállalás is.

Sokan indítanak jótékony célú adományozási programokat, vagy vállalnak mecénás szerepet. Íme, néhány példa arra, hogy jó helyen tudhatod a pénzedet.

Így segít az Elmü

Az ELMÜ-ÉMÁSZ társaságcsoport honlapján is ezt írja: Európának olyan közhangulatra van szüksége, melyben a vállalatokat nemcsak az elért nyereségek miatt értékelik, hanem azért is, mert méltányos hozzájárulást biztosítanak bizonyos társadalmi problémák kezeléséhez.

A közműcég ezért több területen is igyekszik segítő kezet nyújtani. Szervezetek, alapítványok munkáit támogatja: többek között a Heim Pál Gyermekkórház, a Vakok Állami Intézete, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Oktatókórház Gyermek Egészségügyi Központja, a Boróka Autista Majorság projekt és a budapesti Cseppkő utcai gyermekotthon szerepel a támogatottak között.

De kulturális eseményeket, projekteket is pártfogol: ide tartozik a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál vagy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumigazgatóság is. Mindemellett szervezett már ruhagyűjtést is a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével vagy véradást a Magyar Vöröskereszttel.

Az E.On pártfogoltjai

A társadalmi felelősségvállalást a másik áramszolgáltató is fontosnak tartja. Honlapjukon hangsúlyozzák, hogy ez vállalati kultúrájuk szerves része, és integrálják a cég üzleti tevékenységébe is. A karitatív segítségnyújtáson túl kiemelik, hogy a fenntartható környezet érdekében az életminőség javítása is fontos számukra. Az E.On elsősorban a sport, a művészet és kultúra, a gyerekek és fiatalok, illetve a közösségfejlesztés terén működő projektekre összpontosít.

Például 2005 óta a Magyar Olimpiai Csapat Gyémántfokozatú támogatója, a Veszprémi Ünnepi Játékok főtámogatója, de anyagi segítséget nyújt a Győri és Pécsi Balettnek is. Partnere például a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemnek és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek is. A szolgáltató segíti a Bátor Tábor Alapítvány működését is.

Bár kerülhet jó helyre a pénzed, spórolni nem árt

Ha szeretnéd megismerni a legjobb tippeket arra vonatkozóan, hogyan csökkentheted a villanyszámládat, nézd meg a videót!

Kit támogat a Fővárosi Vízművek?

A Fővárosi Vízművek szerint fontos, hogy a saját tevékenységéből adódó környezetterhelést csökkentse, és, hogy felhívja nemcsak munkatársai, de a lakosság figyelmét is ennek fontosságára. Karitatív tevékenységei keretében a különféle természeti katasztrófák, vészhelyzetek miatt egészséges ivóvíz nélkül maradtak segítése is cél: a cég segélycsapata a Srí Lanka-i cunamitól kezdve a fővárosi hőségriadókig igyekszik mindenütt segíteni az ivóvíztisztító és -zacskózó berendezéssel.

Segítik a hátrányos helyzetűeket: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, illetve a Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapja adományként például az év végi üzleti ajándékozás helyett az erre szánt pénzt. Évről évre hagyományos résztvevői az Egészségliget, az Autómentes Nap rendezvényeknek, és partnerei a Budapesti Őszi Fesztivál rendezvénysorozatának is.

Ebben segít a FŐGÁZ

A Budapesten és Pest megye egyes részein gázt szolgáltató FŐGÁZ fontosnak tartja a közösségek támogatását, a helyi társadalommal való szolidaritást és a természeti környezet megóvását.

Mindezek jegyében támogatja a sportokat, például a Magyar Olimpiai Csapat Arany fokozatú támogatójává vált, mindemellett segíti a Streetball Challenge versenysorozat megrendezését is. Igyekszik segíteni a katasztrófa sújtotta települések életének megkönnyítésében, 2010-ben pedig csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez is, mely a fővárosi hajléktalanok megsegítését tűzte ki célul.

Szerinted mire kellene még pénzt fordítaniuk a szolgáltatóknak?

Ezt is szeretjük