Erre költik a pénzedet a szolgáltatók: van, hogy jó helyre kerül

Íme, néhány példa, hogy jó helyre kerül a pénzed: rajtuk segítenek a különféle közüzemi szolgáltatók.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A közműszolgáltatóknál általában nem csupán a nyereségre való törekvés, illetve a kiemelkedő gazdasági teljesítmény a cél, egyre több a felelősen gondolkodó vállalat, melynek az üzleti törekvések mellett fontos a társadalmi szerepvállalás is.

Sokan indítanak jótékony célú adományozási programokat, vagy vállalnak mecénás szerepet. Íme, néhány példa arra, hogy jó helyen tudhatod a pénzedet.

Így segít az Elmü

Az ELMÜ-ÉMÁSZ társaságcsoport honlapján is ezt írja: Európának olyan közhangulatra van szüksége, melyben a vállalatokat nemcsak az elért nyereségek miatt értékelik, hanem azért is, mert méltányos hozzájárulást biztosítanak bizonyos társadalmi problémák kezeléséhez.

A közműcég ezért több területen is igyekszik segítő kezet nyújtani. Szervezetek, alapítványok munkáit támogatja: többek között a Heim Pál Gyermekkórház, a Vakok Állami Intézete, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Oktatókórház Gyermek Egészségügyi Központja, a Boróka Autista Majorság projekt és a budapesti Cseppkő utcai gyermekotthon szerepel a támogatottak között.

De kulturális eseményeket, projekteket is pártfogol: ide tartozik a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál vagy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumigazgatóság is. Mindemellett szervezett már ruhagyűjtést is a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével vagy véradást a Magyar Vöröskereszttel.

Az E.On pártfogoltjai

A társadalmi felelősségvállalást a másik áramszolgáltató is fontosnak tartja. Honlapjukon hangsúlyozzák, hogy ez vállalati kultúrájuk szerves része, és integrálják a cég üzleti tevékenységébe is. A karitatív segítségnyújtáson túl kiemelik, hogy a fenntartható környezet érdekében az életminőség javítása is fontos számukra. Az E.On elsősorban a sport, a művészet és kultúra, a gyerekek és fiatalok, illetve a közösségfejlesztés terén működő projektekre összpontosít.

Például 2005 óta a Magyar Olimpiai Csapat Gyémántfokozatú támogatója, a Veszprémi Ünnepi Játékok főtámogatója, de anyagi segítséget nyújt a Győri és Pécsi Balettnek is. Partnere például a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemnek és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek is. A szolgáltató segíti a Bátor Tábor Alapítvány működését is.

Bár kerülhet jó helyre a pénzed, spórolni nem árt

Ha szeretnéd megismerni a legjobb tippeket arra vonatkozóan, hogyan csökkentheted a villanyszámládat, nézd meg a videót!

Kit támogat a Fővárosi Vízművek?

A Fővárosi Vízművek szerint fontos, hogy a saját tevékenységéből adódó környezetterhelést csökkentse, és, hogy felhívja nemcsak munkatársai, de a lakosság figyelmét is ennek fontosságára. Karitatív tevékenységei keretében a különféle természeti katasztrófák, vészhelyzetek miatt egészséges ivóvíz nélkül maradtak segítése is cél: a cég segélycsapata a Srí Lanka-i cunamitól kezdve a fővárosi hőségriadókig igyekszik mindenütt segíteni az ivóvíztisztító és -zacskózó berendezéssel.

Segítik a hátrányos helyzetűeket: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, illetve a Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapja adományként például az év végi üzleti ajándékozás helyett az erre szánt pénzt. Évről évre hagyományos résztvevői az Egészségliget, az Autómentes Nap rendezvényeknek, és partnerei a Budapesti Őszi Fesztivál rendezvénysorozatának is.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ebben segít a FŐGÁZ

A Budapesten és Pest megye egyes részein gázt szolgáltató FŐGÁZ fontosnak tartja a közösségek támogatását, a helyi társadalommal való szolidaritást és a természeti környezet megóvását.

Mindezek jegyében támogatja a sportokat, például a Magyar Olimpiai Csapat Arany fokozatú támogatójává vált, mindemellett segíti a Streetball Challenge versenysorozat megrendezését is. Igyekszik segíteni a katasztrófa sújtotta települések életének megkönnyítésében, 2010-ben pedig csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez is, mely a fővárosi hajléktalanok megsegítését tűzte ki célul.

Szerinted mire kellene még pénzt fordítaniuk a szolgáltatóknak?

Ezt is szeretjük