Miről árulkodik a Kos otthona?

Bátor kalandor, lelkes és aktív, ugyanakkor heves, meggondolatlan és gyakran agresszív is. Vajon a Kos otthona is erről árulkodik?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Kos - március 20. - április 19. - a nyugati állatöv első jegye. Uralkodó bolygója a Mars, ami miatt a Kos jegyben született embereket dinamizmus, bátorság és merészség jellemzi.

Szó szerint keményfejűek, és sok területen szeretnek elsők lenni. Spontán belevetik magukat olyan helyzetekbe, amelyeket mások messze elkerülnek. Nehezen viselik a korlátozottságot vagy a szabályokat, és általában nagy mozgásteret biztosító és fizikai energiát igénylő tevékenységeket kedvelnek. A Kos jegyében születettek általában nagylelkűek és segítőkészek, bár gyakran önzőnek és egoistának tartják őket.

Tűz jegy

A Kos tűz jegyű, és mint ilyen a cselekvést, a kezdeményezést és az energiát kedveli. Jellemző módon belefog dolgokba, majd befejezetlenül otthagyja azokat. Természetesen egy idő után a félbehagyott munkák lehangoló maradványaival kénytelen-kelletlen foglalkoznia kell.

A Kos otthona

A Kosok szeretik az elfoglaltságot, így otthonuk mindig olyan, mint egy tevékeny kaptár. Valójában a beltéri dekoráció és otthonuk szépítgetése nem is olyan fontos számukra, mint azt szeretnék. Még ha más asztrológiai hatás befolyásolja is ezt a helyzetet, akkor is akad elég tennivaló: helyek, melyeket meg kell látogatni, emberek, akiket meg kell ismerni. Így az otthonteremtés feladata könnyen lejjebb csúszhat az életcélok listáján. A Kosok kiválóan kezdenek bele dolgokba, de nem minden esetben elég kitartóak ahhoz, hogy a sikeres befejezésig végigvigyék azokat. Szívesen belevetik magukat egy ambiciózus lakásfelújításba, ám hamar érdeklődésüket vesztik, amint a kezdeti kihívás köddé válik. Így a Kos otthona csak tudatos erőfeszítéssel teremthető meg

Nappali

Ha te is Kos vagy, akkor a nappaliban a térre kell elsősorban figyelned. Használj tiszta, szögletes vonalakat, és tartsd meg a rendet. Bár a vörössel csínján kell bánni beltérben, alkalmazhatod nagy, matt felületeken, például letapétázott vagy nyers falon. Megnövelheted a térérzetet, ha a színt úgy használod, hogy az fokozatos átmenetet képez a sötétből a világosba. A fehér megfontolt alkalmazása pedig megóv a lehetséges túlkapásoktól.

Konyha

A Kos jellemzően azért eszik, hogy éljen, és nem fordítva. Ennek megfelelően a lakás legritkábban látogatott helyisége a konyha. Az időt és energiát kímélő eszközök széles választéka alapvető fontosságú, a mosogatógép ezért életbevágó szerepet tölthet be, csakúgy, mint a mikrohullámú sütő.
Mivel a Kos sajátos kapcsolatban van a vassal, acéllal és általában a fémekkel, a rozsdamentes acél széleskörű konyhai alkalmazása különös hangsúlyt kap. A nagyobb felületek viszont lehetőleg matt színűek legyenek, megelőzvén ezzel a túlzott csillogást.

Hálószoba

A Kos a ház tetejével áll kapcsolatban. Egy többemeletes lakásban a hálószobád lehetőleg álljon az emeleten. A Kosok a galériás ágyat kedvelik, de sokszor elegendő, ha a fekhely valamilyen emelvényen kap helyet. A holmik rendben tartásához a szekrény elengedhetetlen egy Kos hálószobájából, sőt, egy ruhafogas is hasznos kiegészítő lehet.

Fürdőszoba

A Kos nem tölt órákat a fürdőben, hiszen annyi más teendője van. Célszerűsége miatt a zuhanyt részesíti előnyben, a napi robot után azonban néha egy hosszú fürdő is pihentető lehet.
A fürdőszoba csempézett fal- és padlófelülete könnyen tisztántartható legyen, a színek tekintetében pedig nagy, fehér felületeket alkalmazz, amelyeket foltokban törnek meg az általad olyannyira kedvelt színek.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha elegendő fény áll rendelkezésre, két Kos-növény alkalmazható jól a fürdőszobai környezetben: a kaktusz és az aloe vera. Egy szokatlan faragott fa vagy kovácsoltvas dísztárgy kiváló fókuszpontja lehet a helyiségnek.

A lakberendezés már jó ideje az érdeklődés középpontjában áll. Nem meglepő azonban, hogy sokan nehezen értik meg az egymásnak ellentmondó ismereteket, és a folyamatos tanácsözönből nehezen választják ki a számukra igazán megfelelőt.
Itt lép be a képbe az asztrológia. Csupán a születésed időpontjának ismeretével lehetőséged nyílik arra, hogy pontos megfigyeléseket tegyél esztétikai érzékenységedre és az otthonod berendezésével kapcsolatos ízlésedre vonatkozóan.
Ebben segít Paul Wade Lakberendező asztrológia című könyve, amelyben mind a 12 állatövi jegy jellemzését megtalálod, különös tekintettel az egyes jegyekre jellemző vonásokra.

Lakberendező asztrológia
Szerző: Paul Wade
Kiadja: Bioenergetic Kiadó
Kiadás éve: 2005
Ára: 2800 Ft

Ha a könyv felkeltette az érdeklődésed, itt megrendelheted! »

Ezt is szeretjük