Miről árulkodik a Kos otthona?

Bátor kalandor, lelkes és aktív, ugyanakkor heves, meggondolatlan és gyakran agresszív is. Vajon a Kos otthona is erről árulkodik?

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Kos - március 20. - április 19. - a nyugati állatöv első jegye. Uralkodó bolygója a Mars, ami miatt a Kos jegyben született embereket dinamizmus, bátorság és merészség jellemzi.

Szó szerint keményfejűek, és sok területen szeretnek elsők lenni. Spontán belevetik magukat olyan helyzetekbe, amelyeket mások messze elkerülnek. Nehezen viselik a korlátozottságot vagy a szabályokat, és általában nagy mozgásteret biztosító és fizikai energiát igénylő tevékenységeket kedvelnek. A Kos jegyében születettek általában nagylelkűek és segítőkészek, bár gyakran önzőnek és egoistának tartják őket.

Tűz jegy

A Kos tűz jegyű, és mint ilyen a cselekvést, a kezdeményezést és az energiát kedveli. Jellemző módon belefog dolgokba, majd befejezetlenül otthagyja azokat. Természetesen egy idő után a félbehagyott munkák lehangoló maradványaival kénytelen-kelletlen foglalkoznia kell.

A Kos otthona

A Kosok szeretik az elfoglaltságot, így otthonuk mindig olyan, mint egy tevékeny kaptár. Valójában a beltéri dekoráció és otthonuk szépítgetése nem is olyan fontos számukra, mint azt szeretnék. Még ha más asztrológiai hatás befolyásolja is ezt a helyzetet, akkor is akad elég tennivaló: helyek, melyeket meg kell látogatni, emberek, akiket meg kell ismerni. Így az otthonteremtés feladata könnyen lejjebb csúszhat az életcélok listáján. A Kosok kiválóan kezdenek bele dolgokba, de nem minden esetben elég kitartóak ahhoz, hogy a sikeres befejezésig végigvigyék azokat. Szívesen belevetik magukat egy ambiciózus lakásfelújításba, ám hamar érdeklődésüket vesztik, amint a kezdeti kihívás köddé válik. Így a Kos otthona csak tudatos erőfeszítéssel teremthető meg

Nappali

Ha te is Kos vagy, akkor a nappaliban a térre kell elsősorban figyelned. Használj tiszta, szögletes vonalakat, és tartsd meg a rendet. Bár a vörössel csínján kell bánni beltérben, alkalmazhatod nagy, matt felületeken, például letapétázott vagy nyers falon. Megnövelheted a térérzetet, ha a színt úgy használod, hogy az fokozatos átmenetet képez a sötétből a világosba. A fehér megfontolt alkalmazása pedig megóv a lehetséges túlkapásoktól.

Konyha

A Kos jellemzően azért eszik, hogy éljen, és nem fordítva. Ennek megfelelően a lakás legritkábban látogatott helyisége a konyha. Az időt és energiát kímélő eszközök széles választéka alapvető fontosságú, a mosogatógép ezért életbevágó szerepet tölthet be, csakúgy, mint a mikrohullámú sütő.
Mivel a Kos sajátos kapcsolatban van a vassal, acéllal és általában a fémekkel, a rozsdamentes acél széleskörű konyhai alkalmazása különös hangsúlyt kap. A nagyobb felületek viszont lehetőleg matt színűek legyenek, megelőzvén ezzel a túlzott csillogást.

Hálószoba

A Kos a ház tetejével áll kapcsolatban. Egy többemeletes lakásban a hálószobád lehetőleg álljon az emeleten. A Kosok a galériás ágyat kedvelik, de sokszor elegendő, ha a fekhely valamilyen emelvényen kap helyet. A holmik rendben tartásához a szekrény elengedhetetlen egy Kos hálószobájából, sőt, egy ruhafogas is hasznos kiegészítő lehet.

Fürdőszoba

A Kos nem tölt órákat a fürdőben, hiszen annyi más teendője van. Célszerűsége miatt a zuhanyt részesíti előnyben, a napi robot után azonban néha egy hosszú fürdő is pihentető lehet.
A fürdőszoba csempézett fal- és padlófelülete könnyen tisztántartható legyen, a színek tekintetében pedig nagy, fehér felületeket alkalmazz, amelyeket foltokban törnek meg az általad olyannyira kedvelt színek.

Ha elegendő fény áll rendelkezésre, két Kos-növény alkalmazható jól a fürdőszobai környezetben: a kaktusz és az aloe vera. Egy szokatlan faragott fa vagy kovácsoltvas dísztárgy kiváló fókuszpontja lehet a helyiségnek.

A lakberendezés már jó ideje az érdeklődés középpontjában áll. Nem meglepő azonban, hogy sokan nehezen értik meg az egymásnak ellentmondó ismereteket, és a folyamatos tanácsözönből nehezen választják ki a számukra igazán megfelelőt.
Itt lép be a képbe az asztrológia. Csupán a születésed időpontjának ismeretével lehetőséged nyílik arra, hogy pontos megfigyeléseket tegyél esztétikai érzékenységedre és az otthonod berendezésével kapcsolatos ízlésedre vonatkozóan.
Ebben segít Paul Wade Lakberendező asztrológia című könyve, amelyben mind a 12 állatövi jegy jellemzését megtalálod, különös tekintettel az egyes jegyekre jellemző vonásokra.

Lakberendező asztrológia
Szerző: Paul Wade
Kiadja: Bioenergetic Kiadó
Kiadás éve: 2005
Ára: 2800 Ft

Ha a könyv felkeltette az érdeklődésed, itt megrendelheted! »

Ezt is szeretjük