Mire jó a körömlakklemosó a háztartásban? Cipőtisztításnál és ablakmosásnál is hasznos
A körömlakklemosó több házimunkában is hasznos segítség.

koromlakk-lemoso
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemcsak kozmetikai célra használhatod a körömlakklemosót. Az aceton erős oldószer, tisztítóerejét a háztartás több területén bevetheted, óriási segítség lesz a takarítás során a makacsabb szennyeződéseknél.

Akár használod, akár nem, talán neked is lapul egy régóta megnyitott flakon körömlakklemosód a fürdőszobapolc alján. Bármikor vetted is, ahelyett, hogy megszabadulnál tőle, a házimunkák során érdemes elővenned.

Cipőtisztításnál is hasznos

A fehér oldalú vászoncipők vagy edzőcipők hamar piszkolódnak, elszíneződnek. Egy kis körömlakklemosó segítségével viszont gyönyörű eredményt érhetsz el.

Csak tegyél egy keveset egy vattapamacsra, és sikáld át vele alaposan a cipő kemény, oldalsó és felső részeit. Dörzsölgesd az egészet addig, amíg hófehér nem lesz. A siker garantált.

Az első cipőt körömlakklemosóval tisztították meg.
Az első cipőt körömlakklemosóval tisztították meg.

Ablaktisztításhoz 

A körömlakklemosó az ablaküveget is csillogóvá varázsolja. A legmacerásabb feladat talán az, amikor az ablakkeret festése utáni festékfoltokat próbálod eltüntetni. Ebben az esetben a legegyszerűbb, ha a szert a foltokra adagolod - nyugodtan, bőven mehet rá -, majd öt perc elteltével letörlöd a felületről.

Csíkos padlóra is jó

A sötét talpú cipő a csempén, a laminált, a vinyl- vagy a műanyag padlón is csúnya, fekete csíkokat hagyhat. Szerencsére ebben is segít egy kis körömlakklemosó. Egy mikroszálas rongy vagy egy puha szivacs segítségével töröld át a felületet, és tüntesd el a nyomokat!

Lakkozott fapadlón és fabútorokon viszont ne használd, mert sajnos villámgyorsan tönkreteszi az anyagot.

A cikk az ajánló után folytatódik

Billentyűzet tisztítása

Időnként érdemes alaposan megtisztítani a számítógép billentyűzetét. Ilyenkor nemcsak a rárakódott por eltávolítása fontos, de körömlakklemosó folyadékkal is áttörölheted az egészet. Egy kis vattapamacs vagy fültisztító pálcika segítségével gyerekjáték lesz a feladat, de figyelj rá, hogy a vatta éppen csak nyirkos legyen, nehogy folyadék menjen a billentyűzet alá. Emellett jó, ha a számítógép teljes tisztításáról sem feledkezel meg, és időnként ezt is elvégzed.

Alkoholos filc eltávolítása

Az alkoholos filctoll előnye, egyben hátránya is, hogy nehezen jön le a felületekről. Az eltávolításhoz megoldás a körömlakklemosó: akár ruhából, kárpitozott bútorokból, lakástextilekből vagy a padlóról is eltünteti a foltokat egy kevés a szerből. A faanyagon, bútorokon szintén nem szabad alkalmazni, ha nem akarod felsérteni a felületüket.

Ezt is szeretjük