Ez lesz a kínai negyed Budapesten? Itt vesznek lakást a legtöbben

Kíváncsi vagy, hova költözik a legtöbb kínai Budapesten? Nálunk is lesz Chinatown?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A becslések szerint az országban jelenleg 10-20 ezer kínai él, több mint 80%-uk azonban a fővárosban.

Kőbánya - ide költöznek a legtöbben

A hvg.hu szerint többségük egymástól bérel lakást, de a gazdagabbak körében például első számú befektetési formát jelentenek az ingatlanok. A kínaiaknak nem csupán kedvenc városrészeik, de más saját ingatlanirodájuk is van.

Milyen lakást keresnek?

Az ingatlanmagazin.com információi szerint a kínaiak sokra értékelik a családot, ezért elsősorban olyan ingatlanok után kutatnak, amelyek erősítik az összetartozást. Fontos számukra az is, hogy biztosítva lássák a zárt közösség fennmaradását.

Többek között ezért van az, hogy a fővárosban sem szétszóródva élnek, hanem viszonylag meghatározható területekre költöznek, melyek kiválasztásánál szempont a megélhetés is. Mivel legtöbben étteremtulajdonosok vagy kereskedők, nem akartak túl messze költözni az üzleteiktől, a nagy kínai bevásárlóközpontok, piacok pedig a VIII., X., XV. és XVIII. kerületben összpontosulnak.

Az ingatlanmagazin.com által megkérdezett egyik kínai ingatlaniroda tulajdonosa szerint vevőik elsősorban a nagy, többgenerációs, új vagy újszerű családi házakat keresik Budapesten, de lakásból is az új építésűekre vadásznak, illetve előszeretettel választanak újszerű lakóparkokat.

A favorit kerületek

Az ingatlanmagazin.com információi szerint favorit területnek jelenleg Kőbánya számít, a legkedveltebb rész a Mázsa tér és a Monori utca környéke.

Ha tehát lenne kínai negyed Budapesten, itt helyezkedhetne el, ugyanis itt alakult ki a talán legnagyobb kínai közösség. Chinatownról, mely más nyugati nagyvárosokban jellemző, és kínai kisebbség által lakott városrészt jelent, nem lehet beszélni Budapesten, ugyanis a kínaiak száma nem elég nagy hozzá.

Egykor nagyon sokan laktak a VII. és a VIII. kerületben, azonban távolabb költöztek, valamint számuk is kevesebb mint felére csökkent, részben a megerősödő kínai maffia miatt, mely elől igyekeztek időben elmenekülni.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az eredeti Chinatown, mely nyugaton a legnagyobb és legrégebbi kínai közösséget jelenti, egyébként New Yorkban, Manhattanben található. Sokan úgy vélik, a hasonló városrészek kialakulása szükségszerű eleme és egyben jele is a nyugati városok fejlődésének.

Kép: www.orszagalbum.hu, tulip.

Te hova költöznél a legszívesebben?

Ezt is szeretjük