Látványos ötletek apró konyhákba

Kevés a hely? Nézd meg képeinken, hogyan lesz tökéletes a konyha!

Dia

 	Használd a színeket! 	A konyha a lakás talán egyetlen helysége, ahol szinte minden szín jól mutat. Ha kicsi a konyhád, akkor is bátran használj intenzív színeket, de válassz friss árnyalatokat, például fűzöldet, ez ugyanis nem nyomja össze a teret. 	Kapcsolódó cikk: 	Tökéletes konyha 10 négyzetméteren »

Használd a színeket!

A konyha a lakás talán egyetlen helysége, ahol szinte minden szín jól mutat. Ha kicsi a konyhád, akkor is bátran használj intenzív színeket, de válassz friss árnyalatokat, például fűzöldet, ez ugyanis nem nyomja össze a teret.

Kapcsolódó cikk:
Tökéletes konyha 10 négyzetméteren »

Dia

 	Skandináv hangulatban 	Ha a lakásod minden részét a letisztult formák és a visszafogott, hűvös színek uralják, akkor a konyhában sem lehet káosz - akármilyen apró hely áll is rendelkezésedre a pakoláshoz. A konyhabútor színének válassz egy hasonlóan egyszerű, visszafogott, de meleg árnyalatot, például bézst vagy drappot, hiszen ez a mozgalmas helyiség szinte megköveteli magának az életteli színeket.

Skandináv hangulatban

Ha a lakásod minden részét a letisztult formák és a visszafogott, hűvös színek uralják, akkor a konyhában sem lehet káosz - akármilyen apró hely áll is rendelkezésedre a pakoláshoz. A konyhabútor színének válassz egy hasonlóan egyszerű, visszafogott, de meleg árnyalatot, például bézst vagy drappot, hiszen ez a mozgalmas helyiség szinte megköveteli magának az életteli színeket.

Dia

 	Fordítsd előnyödre! 	Képtelen vagy mindent eltüntetni szem elől? Fordítsd előnyödre a zsibvásár-hangulatot! Ha a falon lógó lábasokat és edényeket rusztikus bútorokkal és patinás színekkel kombinálod, a konyha nem rendetlen, hanem barátságos és bohókás hangulatot áraszt majd. 	Kapcsolódó cikk: 	Új konyhabútor 10 ezer forintból, egyetlen délután alatt »

Fordítsd előnyödre!

Képtelen vagy mindent eltüntetni szem elől? Fordítsd előnyödre a zsibvásár-hangulatot! Ha a falon lógó lábasokat és edényeket rusztikus bútorokkal és patinás színekkel kombinálod, a konyha nem rendetlen, hanem barátságos és bohókás hangulatot áraszt majd.

Kapcsolódó cikk:
Új konyhabútor 10 ezer forintból, egyetlen délután alatt »

Dia

 	Élénk kiegészítők 	Ha nem vagy elég bátor ahhoz, hogy az egész konyhát vibráló színekbe burkold, helyezz el néhány élénk, friss színű kiegészítőt, így a konyha tágas és világos marad, mégis életteli és vidám lesz.

Élénk kiegészítők

Ha nem vagy elég bátor ahhoz, hogy az egész konyhát vibráló színekbe burkold, helyezz el néhány élénk, friss színű kiegészítőt, így a konyha tágas és világos marad, mégis életteli és vidám lesz.

Dia

 	Kevesebb polcot! 	Elképzelhető, hogy a lakás adottságai miatt a konyhának már csak egy sarokban jut hely, de egyébként sem feltétlenül szükséges plafonig érő szekrényeket választanod. Törekedj inkább arra, hogy az alsó polcok elrendezése praktikus és helytakarékos legyen - minél kevesebb felső szekrényre van ugyanis szükséged, annál levegősebb lesz a konyhád. 	Kapcsolódó cikk: 	Plusz 5 négyzetméter a konyhába, átépítés nélkül »

Kevesebb polcot!

Elképzelhető, hogy a lakás adottságai miatt a konyhának már csak egy sarokban jut hely, de egyébként sem feltétlenül szükséges plafonig érő szekrényeket választanod. Törekedj inkább arra, hogy az alsó polcok elrendezése praktikus és helytakarékos legyen - minél kevesebb felső szekrényre van ugyanis szükséged, annál levegősebb lesz a konyhád.

Kapcsolódó cikk:
Plusz 5 négyzetméter a konyhába, átépítés nélkül »

Dia

 	Hófehér bútor 	Ha nem szereted a harsány színeket, vagy a konyhádban nagyon kevés a természetes fény, válassz egyszerű, fehér konyhabútort, és a falakat is fesd fehérre vagy krémszínűre. A visszafogott színeknek és harmonizáló kiegészítőknek köszönhetően a konyha nagyobbnak tűnik majd.

Hófehér bútor

Ha nem szereted a harsány színeket, vagy a konyhádban nagyon kevés a természetes fény, válassz egyszerű, fehér konyhabútort, és a falakat is fesd fehérre vagy krémszínűre. A visszafogott színeknek és harmonizáló kiegészítőknek köszönhetően a konyha nagyobbnak tűnik majd.

Dia

 	Mosogató a sarokban 	A sarokba épített mosogató nemcsak jól mutat, de, mivel hasznosítja a munkapult holtterét, nagyon praktikus megoldás, ha gondot okoz a konyhai eszközök tárolása, vagy nincs elég helyed a sütésre. 	Képgalériánk az Alexandra Kiadó 101 ötlet a földszintre - Konyhák, étkezők, nappalik című könyve alapján készült.

Mosogató a sarokban

A sarokba épített mosogató nemcsak jól mutat, de, mivel hasznosítja a munkapult holtterét, nagyon praktikus megoldás, ha gondot okoz a konyhai eszközök tárolása, vagy nincs elég helyed a sütésre.

Képgalériánk az Alexandra Kiadó 101 ötlet a földszintre - Konyhák, étkezők, nappalik című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük
Szerző: Zabolai Margit E.
Fotó: