Keskeny, de kényelmes franciaágyak garzonba
50 ezer forint alatt
A kis lakások tulajdonosainak sem kell lemondaniuk a kényelmes ágyról. Íme, a legkeskenyebb franciaágyak!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minél kisebb a lakás, annál nagyobb kreativitás és annál praktikusabb bútorok szükségesek a kényelmes, ugyanakkor esztétikus berendezéséhez. A garzontulajdonosoknak számos kompromisszumot meg kell kötniük, kezdve az egyes helyiségekben használt színektől, anyagoktól és mintáktól egészen a galéria kérdéséig, ami kétségkívül hasznos egy gyufásdoboz méretű otthonban.

Attól azonban, hogy kicsi a lakás, nem kell feltétlenül mindenről lemondanod. Egy kényelmes ágyat például mindenki megérdemel, melyben elég hely van akkor is, ha nem egyedül birtoklod.

Az ideális ágy kényelmes, tágas és mutatós

A nyugodt pihenést lehetővé tévő ágy már a kezdetektől fogva jelentős szerepet játszott az ember életében. Ugyan az első fekhelyek még nem bizonyultak különösen kényelmesnek, a nekik szánt szerepet tökéletesen ellátták. Az évszázadok során azonban egyre nagyobb lett az igény arra, hogy az ágy ne csak egyszerű fekhely legyen, hanem puha, tágas és kényelmes hely a pihenésre, így aztán a bútor mára jelentős változásokon esett át.

A ma ágya általában nélkülözi például azt a pompát, mely a 18-19. században jellemző volt, ám annál fontosabb igény vele szemben, hogy a kényelmen túl egészséges legyen. Az ideális ágy elegendő fekvőfelülettel rendelkezik, rácsa és matraca tökéletesen alátámasztja a gerincet, és megfelelő süppedést engedélyez - oldalfekvésben - a csípőnek. Nem utolsósorban pedig mutatós: olyan bútordarab, mely hozzájárul a hálószoba harmonikus összképéhez.

Franciaágy kontra különálló ágyak

Ma már természetes, hogy a párok és a házastársak megosztják egymással az ágyukat, így aztán a franciaágyak népszerűsége a felnőttek körében jóval nagyobb most, mint egy-két évszázaddal korábban. Tény, hogy az egybefüggő alvófelület kényelmesebb fekvést biztosít, mint két egymás mellé tolt ágy, melyek között a legjobb esetben is marad valamennyi hézag.

Csakhogy a franciaágynak hely is kell, egyesek szerint nem is kevés, így aztán általában a garzonok tulajdonosai álmodni sem mernek róla. Pedig bátran lecserélheted a hepehupás kinyitható kanapédat, az üzletekben ugyanis számtalan olyan típust találni, mely szűk hálószobában is elfér.

Keskeny, de kényelmes ágyak 50 ezer forint alatt

A KIKA Rasant futonágya csupán 140 centi széles, így nem foglal el sok helyet a hálószobában. A csokoládébarna vázból és alumíniumszínű fejvégből álló ágy ugyanakkor 200 centi hosszú, attól tehát nem kell tartanod, hogy lelóg róla a lábad. Matrac nélkül kapható, ára 29 900 forint. Mindössze 148 centi széles helyre van szüksége a JYSK MAYA ágykeretének - bár a bútor 160 centi szélességben is kapható -, hosszúsága azonban 226 centi. A bükk ágy fejtámlájának enyhén homorú íve kényelmes pozíciót biztosít a testnek például olvasás vagy tévénézés közben, és egyben esztétikus része is a bútornak. Jelenleg 39 900 forintért kapható, matrac és ágyrács nélkül. A MAYA elsősorban a modern stílusú hálószobákban mutat jól, ahogy a JYSK egy másik mutatós ágya is, a Bruxelles. A minimalista jegyeket magán viselő ágy teljes szélessége is csupán 147 centi, és mindössze 205 centi hosszú. Ára 29 900 forint.

A fenyőből készült Sofia a klasszikus vagy vidékies hangulatú hálók főszereplője lehet. A kávészínű ágy 140 centi szélességű fekvőfelületet biztosít, de 157 centi széles helyre van szüksége a helyiségben, teljes hosszúsága pedig 215 centi. 44 900 forintért kapható a JYSK áruházaiban.

Ha kedveled a tömörfából készült bútorokat, az IKEA FJELLSE ágykerete is jó választás, már csak azért is, mert alig kerül többe 10 ezer forintnál - jelenleg 11 990 forintért kapható az áruházakban. Az egyszerű vonalvezetésű ágy 147 centi széles, emellett csupán 207 centi hosszú.

Szintén nem kell sokat fizetned a keskeny kényelemért, ha a Möbelix Kentucky futonágyát választod. A 140x200 centi fekvőfelületű, összesen 146 centi széles, illetve 206 centi hosszú, modern stílusú ágy tökéletesen elegendő két személy részére, ára pedig mindössze 49 990 forint.

Ha pedig még olcsóbb bútort keresel, akkor a Möbelix MISAKI ágyát javasoljuk - amennyiben közel áll hozzád a keleti stílus. A 140x200 centi fekvőfelülettel rendelkező, nevében és vázának vonalvezetésében is japán hangulatot idéző bútort 24 990 forintért veheted meg.

Ezt is szeretjük