Hogyan teheted tönkre szerelmi életedet?
Egyetlen aprósággal
A kaktusztüskék negatív energiákkal töltik meg a lakást. Hol tilos a kaktusztartás a keleti tanok szerint?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A feng shui harmóniát hozhat az életedbe, de fel is boríthatja a már meglévő összhangot, ha a lakásban nem áramlanak jól az energiák. Egyetlen kis növény képes veszekedést szítani.

Mi is az a feng shui?

A feng shui szó jelentése: szél és víz. Ez pedig nem más, mint az örök körforgás, a változás, valamint fejlődés szimbóluma. A feng shui keletről érkezett Európába, hogy több mint ötezer éves filozófiarendszerével megpróbáljon beépülni az itteni hétköznapokba is.

A helyzet persze nem egyszerű, hiszen az európai ember keleti spiritualitással kapcsolatos ismeretei hiányosak – kevéssé járatosak a kínai hiedelmek és hagyományok területén. Persze nem is akar mindenki a téma szakértőjévé válni, az alapvető információkra azonban – amolyan mazsolázgatás szintjén – sokan kíváncsiak. Nem fog fájni néhány – keleti szellemben történt – változtatás a nyugati otthonoknak sem. Persze az egésznek csak akkor van értelme, ha valóban hiszünk benne. Itt van például a kaktusz-témakör, amit nem árt kicsit körbejárni.

Főbb feng shui gondolatok a kaktuszról

  • Ne ajándékozz kaktuszt, mert elvágja a barátság fonalát!
  • A kaktusz tüskéivel ellenséges hangulatot teremt a lakásban.
  • Ne tedd a kaktuszt a hálószobába!
  • A kaktusz megóv a kellemetlen betolakodóktól.

Hálószoba

Régóta vágysz egy kiegyensúlyozott párkapcsolatra, de próbálkozásaid az utóbbi időkben rendre kudarcba fulladnak? Meglehet, hogy a hiba nem pusztán benned keresendő, hanem lakásod berendezése sem igazán kapcsolatbarát.

Ha új párkapcsolatot szeretnél, ne tarts kaktuszt a lakásban. A hálószobában pedig kifejezetten tilos a szúrós növény a feng shui elvei szerint. A kaktuszok ugyanis a keleti tanítások szerint negatív energiákat sugároznak magukból.

Gazdájukat magukhoz hasonlóan szúrósnak, megközelíthetetlennek mutatják. Hiába szereted a kaktuszt szépséges virágai, vagy egyszerűen csak önmaga miatt, nem ellensúlyozza az általa kibocsátott negatív energiákat. Ezek az energiák ugyan csak jelképesek, de hatással lehetnek a hétköznapjaidra. Ahogy a mondás alapján a madarat a tolláról, úgy téged idővel a kaktuszodról ismerhetnek majd meg. Az új pasi pedig tudat alatt érzékelni fogja a kaktuszból és belőled áramló ellenséges energiákat. Jobban teszed tehát, ha a szúrós jószágot a hálószobából átcsoportosítod élettered egy kevésbé személyes részébe. Ezt követően pedig jöhetnek a romantikus, vagy éppen vadabb éjszakák.

A kaktusz helye a lakásban

A mindennek megvan a maga helye és ideje elve alapján azonban van néhány terület a lakásban, vagy azon kívül, ahol a szúrós növények voltaképpen jótékony hatást gyakorolhatnak.

Ha nagyon szereted ezt a tüskés, viszonylag igénytelen növényt, és nem kívánsz lemondani róla, tedd olyan helyre, ahol negatív energiáit jótékony célokra fordíthatja.

A tüskék és a hegyes levelek támadólag hatnak, így elriaszthatják a betörőket. Persze tény, hogy egy nagyobb méretű vérebbel konkrétabb eredményeket érhetsz el, de ha nem bírod a nyílt konfrontációt, békésebb megoldásként egyelőre talán a kaktusz is megteszi.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Ide kattintva nézd meg a sorozat első részét, melyben Szily Nóra Pásztor Annával beszélget a szerelem múlandóságáról és a monogámia örök kérdésérő

Promóció

Tedd a tüskés növényt az udvarra, a bejárati ajtó közelébe, a lépcsőházba, esetleg az ablaktáblák közé, hogy szúrós, ellenséges energiáival elriaszthassa a nem kívánatos vendégeket.

OLVASD EL EZT IS!

no pihen
  • lakberendezés
  • fejfájás

Ezért fáj folyton a fejed!

Ezt is szeretjük