Vízkőmentes fürdőkád egyetlen lépésben: ezzel a házi mixszel súrold át a felületet
A kádra rakódott csúnya vízkő könnyedén eltávolítható egy egyszerű házi keverékkel.

bambusz-furdoszoba
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan visszasírják azokat az időket, amikor a fürdőkádjuk még ragyogó és fényes volt, ám nosztalgiázás helyett fel is vehető a küzdelem a csúnya vízkőlerakódással.

Bár rengeteg olyan szer kapható a boltokban, melyet kifejezetten erre fejlesztettek ki, ezek mind szükségtelenek, ha az ember ismer egy jó házi megoldást.

A kád vízkőtelenítése házi szerrel

A hatékony keverék elkészítéséhez semmi bonyolultra nincs szükség. Előfordulhat, hogy mindhárom összetevő kéznél van otthon, de egy átlagos bevásárlás alkalmával is gond nélkül beszerezhetők.

A házi mix hatékonyságát a citrusfélék és az ecet savassága adja, melyek fellazítják a vízkövet a kád felületén, így azokat nem kell nagyon súrolni. Ez azért jó, mert a kád elvesztheti a fényét, ha túl erősen sikálják, különösen az akrilból készülteket fenyegeti ez a veszély. Ez a házi keverék tökéletes a szappanlerakódások eltakarítására is, sőt penész ellen is bevethető.

A lime leve ki is maradhat, ekkor pótold a mennyiséget citromlével, de ha szuper illatot szeretnél a fürdőbe, akkor semmiképpen ne hagyd ki belőle. 

Hozzávalók:

  • 2 citrom leve, szűrve
  • 2 lime leve, szűrve
  • 2 csésze víz
  • 2 csésze 20%-os fehér ecet

Keverd össze a hozzávalókat, majd egy fújós flakonba töltve vidd fel a csempére és az egész kádfelületre. Ha épp nincs ilyen alkalmatosságod, akkor egyszerűen szivaccsal is felhordhatod.

A cikk az ajánló után folytatódik

Tíz perc várakozás után következhet az óvatos, de határozott súrolás szivaccsal. Végül tiszta vizes szivaccsal vagy mikroszálas kendővel töröld át a felületet. Ha penész ellen veted be, hagyd hatni fél órát, mielőtt lemosod. A kád újra régi fényében tündökölhet, a fürdőt pedig csodás citrusillat lengi be.

Az áttörlést minden második-harmadik zuhanyzás után érdemes megejteni, hogy ne képződjön újra a vízkő.

Stílusos falak a fürdőben

A fürdőszoba szépségét tisztasága mellett a stílusa is adja: egy szép tapétával újjászületnek az unalmas falak.

Ezt is szeretjük