Máshogy kell vasalni a nadrágot és az inget: így lesz tökéletes a végeredmény

Így lesz gyűrődésmentes a ruhatárad: tanuld meg a legjobb technikákat!

Ing vasalása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vasalás sok ember legnagyobb mumusa. Pedig az egyszerű pólók, ruhák és nadrágok is sokkal bizalomgerjesztőbbek, ha a frissen mosott illat makulátlan egyenletességgel párosul.

A legnagyobb fejtörést azonban mégis az elegáns viseletek simává tétele jelenti. 

Vasalási útmutató

A ruhák címkéjén található, vasalással kapcsolatos információkat sose hagyd figyelmen kívül. Mint ahogy mosni is, bizonyos ruhákat vasalni is csak meghatározott hőfokon vagy esetleg speciális módon lehet. Mindegy, hogy inkább egyből kivasalod a tiszta ruhákat, vagy gyűjtöd, és egy vasalónapon esel túl a procedúrán, az alábbi tippek segítségével a lehető leggyorsabban elkészülhetsz.

vasalás vasaló

Ingek vasalása

Annak érdekében, hogy véletlenül se szennyezd be a tiszta ruhát a vasaló alján található kosszal, használj fehér színű vasalóruhát!

 1. A vasalást a gallérral kezdd. Először vasald át a belső oldalát belülről kifelé haladva, majd a külsőt. Végül hajtsd vissza, és menj át rajta még egyszer az élek mentén, hogy tartást adj neki.
 2. Az ujjakkal folytasd: a deszkára terített ujjakat vasald át többször is, a mandzsettákat sem kifelejtve. Ha véletlenül csíkot vasaltál bele, hajtsd úgy az ujjat, hogy a csík középre essen, és óvatosan menj át rajta anélkül, hogy a szélekhez érnél. 
 3. Az ing elejét a következőképp tudod a legegyszerűbben és legszebben kisimítani: a vasalódeszka lekerekített részére húzd rá az ing vállát, majd egyengesd el a deszkán. A vasaló hegyes elejével a gombok között is gőzöld ki a gyűrődéseket. 
 4. Az ing hátuljához szimplán fektesd a deszkára a kigombolt ing teljes terjedelmét, úgy, hogy az ujjak és az eleje lelógjanak, majd mehet az egyengetés. 
 5. A vállakat a lekerekített részre illesztve tudod tökéletesen simává tenni. 
 6. A még meleg inget akaszd vállfára, hiszen, amíg ki nem hűl, sokkal nagyobb az esélye, hogy meglátszik rajta a legkisebb gyűrődés is. 

Nadrágok vasalása 

A szűk fazonú nadrágok mindegy, hogy vasalva voltak-e, vagy sem, az elegánsabb szabású, bővebb, illetve a férfinadrágok viszont megköszönik, ha száradás után nem egyből a szekrénybe kerülnek, hanem tesznek egy látogatást a vasalódeszkán. 

karcsusito nyari nadrag
 1. A nadrág szárait a legegyszerűbben úgy tudod egyenletesen simára vasalni, ha a belső varrás mentén húzod a vasalót. Ha élt szeretnél belevasalni, szintén jó tájékozódási alap a varrás. 
 2. A felső részhez a vasaló legömbölyített végét bújtasd a nadrágba, és úgy simítsd át.
 3. A zsebeket fordítsd ki, majd menj át rajtuk néhányszor. 

Szoknyák vasalása

A farmerszoknyákat is érdemes lehet kisimítani, a kényesebb anyagból készült darabokat viszont körültekintően vasald, és csak abban az esetben, ha a címke nem tiltja.

szoknya_nő_bordó_csinos
 1. A direkt gyűrött hatású, fodros szoknyáknak csak a belső felületét vasald, a szoknya aljától a derékvonal felé haladva.
 2. Ha van alsószoknya, akkor azt külön fordítsd ki, és simítsd át a forró vassal. 
 3. A műanyag gombokat hagyd ki, nehogy megolvadjanak, a cipzáraknál pedig vigyázz, mert fennáll a veszélye, hogy megkarcolják a vasalót! 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nem szabad vasalni

Van, ami valóban tönkremegy, másoknak a minősége romlik.

Egy másodperc, és tönkrement: 7 anyag, ami vasaló alá ne kerüljön

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük