Nagyon kellemes illat lesz tőle a lakásban, és könnyen elkészítheted: illatosító füzér házilag
Meglehet, eddig nem is gondoltad volna, hogy így is megtapasztalhatod az illóolajok csodás hatását.

illatosito fuzer hazilag cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az illóolajok megannyi problémára megoldást nyújthatnak, a háztartástól kezdve egészen a szépségápolásig.

Arra viszont a legtöbben nem gondolnak, hogy ötvözzék a lakberendezés és az illóolajok adta örömöket. Eláruljuk, hogyan készíthetsz magadnak te is illatosító füzért házilag.

Illatosító füzér házilag

A füzér alapját a hobbiboltokban beszerezhető agyag adja, melyet többnyire 500 és 1000 grammos kiszerelésben árulnak. Célszerű levegőn száradó agyagot vásárolnod, ez ugyanis kezdőként és haladóként egyaránt könnyen használható.

Az pedig már ízlés dolga, hogy a közkedvelt fehér színűvel vagy inkább terrakottával díszítenéd a lakást, egy biztos: a várva várt hatás nem marad el. Amire mindenképp ügyelj, hogy felbontás után belátható időn belül használd el az agyagot - amennyiben nincs rá módod, tartsd légmentesen záródó dobozban.

Amire szükséged lesz:

  • agyagra,
  • kisméretű süteménykiszúrókra, de akár egy kupak is megteszi,
  • nyomdára,
  • fogpiszkálóra vagy szívószálra,
  • vastagabb madzagra, esetleg cipőfűzőre,
  • sodrófára,
  • ollóra.

Törj le egy darabot az agyagból, és formázd a kezedben, amíg nyújtható állagú nem lesz. Ezután sodrófával nyújtsd körülbelül 3 milliméter vastagságúra egy deszkán vagy bármilyen sima felületen. Szaggass formákat a süteménykiszúrók segítségével, az így kapott medálokat pedig egyesével díszítsd ki a pecsétnyomdákkal.

Ezt követően szúrj akkora lyukakat az érmekbe, amekkorán könnyűszerrel átfűzheted a madzagot. Várj, amíg az agyag teljesen megszárad - a száradási időt többnyire feltüntetik a csomagoláson -, majd csepegtess rá a kedvenc illóolajodból. Ismét hagyj egy kis időt a száradásra, nagyjából annyit, ameddig kitalálod, hova aggathatod fel a füzért. 

Hasznos tippek

Amennyiben nyugtató aromájú illóolajjal illatosítod a füzért, ráadásul tudod, hogy nehéz nap vár rád, akár még a nyakadba is akaszthatod, és így egész nap körüllenghet a csillapító aroma. Természetesen csak akkor, ha tudod, hogy a bőrödhöz érve nem okoz majd irritációt.

Az agyag körülbelül két-három napig őrzi kellemes illatát, vagyis akár kísérletezhetsz is az illatokkal. A füzért a nappaliban, a hálószobában, az ajtókilincsre, sőt, az autódban is felakaszthatod.

Képek, cikk forrása: Homegrown in the Valley, One Good Thing By Jillee, Mommypotamus.

Ezt is szeretjük