Így varázsold újjá a régi kádburkolatot egyetlen nap alatt

A te fürdőd is a tenger hangulatát idézi? Ne hagyd, hogy a régi kád tönkretegye az összképet!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kék szín és a tengerparti stílus még mindig népszerű, ha a fürdőszobák berendezéséről van szó.

Hiába azonban a frissen festett fal és a csodás kiegészítők, ha a kád régi burkolata tönkreteszi az összképet. Megmutatjuk, hogyan varázsolhatod át az unalmas vagy éppen éppen viseltes lemezeket egyetlen délután alatt, hogy a fürdő friss és különleges hangulatot kapjon.

Amire szükséged lesz:

  • fehér fapác
  • ecset
  • ceruza, kartonpapír
  • olló
  • szőnyegdarab
  • sniccer
  • festéktaszító folyadék
  • vékony szivacsdarab
  • kék diszperziós festék
  • tiszta rongy vagy törlőszivacs

Ha hiányzik az alap

Ez a tengericsillag-mintás burkolat fa elemeken mutat a legjobban. Ha nem ilyen burkolat van a kádadon, akkor egy barkácsboltban vagy fatelepen vásárolj néhány egyforma méretű, csiszolt, de teljesen egyszerű, minta nélküli deszkát, kezeld őket víztaszító alapozóval, majd ragaszd őket a kádra.

A megfelelő ragasztó kiválasztásához kérd az eladó segítségét - ha elmondod neki, hogy jelenleg milyen burkolat van a kádadon, és erre mit szeretnél ragasztani, akkor biztosan tud megfelelő rögzítőanyagot ajánlani.

Kezdődhet a munka!

Ha a ragasztó megszáradt, fesd át a kád burkolatát a fehér páccal két rétegben, a két réteg között kivárva a száradási időt.

Keress az interneten vagy egy mesekönyvben tengericsillag-mintát, és nyomtasd ki, illetve fénymásold le, de ha van ilyen dekorációs elem a fürdőszobádban, azt is körberajzolhatod egy kartonpapírra. Vágd ki a csillagot, illeszd rá a szivacsra, majd sniccerrel vágd körbe.

Tedd egy tál aljára a szőnyegdarabot, öntsd rá a festéktaszító folyadékot, majd néhány helyen nyomd a kádburkolathoz. Ezután a kék festéket hígítsd fel egyharmad rész vízzel, és fesd át vele a faburkolatot. Ekkor a festék még az egész kádat befogja, ott is megtapad, ahová a sablont nyomtad, de ez ne ijesszen meg. Hagyd megszáradni, majd egy tiszta rongy segítségével dörzsöld át a tengeri csillagok helyét - a festék lejön, és megjelennek a minták.

Így használd a kéket!

A kék színt sokan szívesen használják a fürdőben, de joggal tarthatsz attól, hogy egy ilyen hideg szín túlságosan rideggé tesz egy olyan szobát, ami egyébként sem bővelkedik természetes fényben.

Csináld magad!
Jobb szereted magad elvégezni a felújítási munkákat, mint szerelőre bízni? Lexikonunkban minden segítséget megtalálsz hozzá, amire csak szükséged lehet!

Ha a falakon vagy a kiegészítőkön halványzöldet használsz, a helyiség máris levegősebbnek tűnik majd.

Ha azt szeretnéd, hogy a fürdő magasabbnak látsszon, díszítsd mozaikmintával körben a mennyezetet, ha pedig el akarod terelni a figyelmet a magas mennyezetről, akkor a padlón futtasd körbe a mintát.

A tengerparti stílushoz jól illenek a fehér törülközők, a króm törülközőtartók, a vízszínű csempebetétek a fürdőkád és a mosdó mellett, valamint a függöny helyett használt roletta. Már csak a tengerparti nyaralásból hazahozott kincseidnek kell helyet találnod.

Cikkünk Sue Rose 100 hasznos ötlet - Színek című könyve alapján készült, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük