Így nyerhetsz plusz 5 négyzetmétert
Praktikus tárolók körképe 10 ezer forint alatt
Ezekkel a kreatív tárolókkal egy apró lakásban is mindennek lesz helye.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy tágas loftlakásban nem okoz gondot a tárolás, bár sokan úgy vélik, egészen egyszerűen nem létezik elég nagy cipősszekrény.

Ha az összes holmidnak egy apró garzonban vagy egy kis alapterületű lakásban kell helyet találnod, fontos, hogy olyan tárolókat válassz, amelyek megszolgálják az általuk elfoglalt helyet - vagy éppen addig nem használt területeket hasznosítanak.

Többfunkciós kisbútor

A Möbelix Anca fantázianévre keresztelt, kék szövettel borított ülőkéje első ránézésre egy egyszerű kis puff, ami ugyan kevés helyet foglal, de bármikor szolgálatba állítható, ha vendégek érkeznek, vagy kell egy kis pluszhely, hogy letegyél egy tálcát a rágcsáknak.

Ez már önmagában sem rossz, ám az Anca puff azért kerülhetett bele összeállításunkba, mert teteje felnyitható, üreges belseje pedig remek tárolóhelyként használható, legyen szó egy könnyű takaróról, párnákról vagy épp a kedvenc társasjátékodról.

Ha a kanapé mellé szeretnél beszerezni néhány tartalék ülőkét, mindenképpen olyat válassz, amelyet tárolóként is hasznosíthatsz, így duplán megszolgálják az általuk foglalt helyet.

Elegáns tárolás a nappaliban

Egy olyan helyiségben, ahol vendégeket fogadsz vagy az időd nagy részét töltöd, nem árt, ha amellett, hogy rend van, csúf dobozok sem rontják a gondosan kialakított összképet.

Az IKEA Fläta nevű rattantárolója nemcsak praktikus, hanem esztétikus is. Rusztikus, romantikus és keleti stílusú szobákban egyaránt jól mutat, de a modern enteriőrt leszámítva gyakorlatilag bárhová elhelyezheted. Az asztalra állítva vagy a falra akasztva a 25 centiméter széles, 15 centiméter mély és 30 centiméter magas, többrekeszes tároló eltünteti a papírhalmokból, régi újságokból és tollakból meg tűzőgépekből álló káoszt.

Az áttetsző akrillakkozás megvédi a tárolót, de így sem szabad fűtőtest közelébe tenned, mert kiszáradhat. A mutatós holmi ára 2990 forint.

Láthatatlanul, okosan

Az ágy alatti tárolókban rejlő lehetőségeket már több lakberendezési áruház felfedezte, a Kikában kapható modell azonban kiküszöböli a korábbi dobozok hátrányát, vagyis azt, hogy nehézkes elővadászni a téli ágyneműt vagy a nem használt ruhákat az ágy alatti rejtekükből.

Mivel a tároló görgőket is kapott, erőfeszítés nélkül, könnyedén húzhatod elő az ágy alól, amikor csak szükséged van rá - arról nem is beszélve, hogy a kerekek a padlót is jobban kímélik, mint a súlyos dobozok élei.

A könnyű hozzáférés akár mindennapi használatra is alkalmassá teszi a holt területet hasznosító tárolót, így nemcsak a szezonális holmikat, de akár az ágyneműt és a párnákat is tarthatod benne. Ára 3990 forint.

Több hely a gardróbban

Ha a legtöbb nőhöz hasonlóan neked is problémát okoz a ruhák tárolása, jó befektetés lehet a Möbelix kínálatában kapható görgős ruhaállvány, amely jelentős területet szabadít fel a gardróbban.

Mivel könnyen mozgatható, valamint kis helyen is elfér, nem lesz nehéz megtalálnod számára az ideális helyet, legyen az egy ajtó mögötti sarok, egy beépített szekrény vagy akár a folyosó egy zuga.

A négy polccal, akasztásra is használható vázzal és cipőtárolóval felszerelt állványt akár előszobabútor gyanánt is használhatod. A 85x171x38 centiméteres vázat lapra szerelve árulják, így a hazaszállítás akár egy személyautóval is megoldható. A Trine görgős ruhaállvány ára 9890 forint.

Mókás helyteremtés a gyerekszobába

A gyerekszoba tárolás szempontjából talán a lakás egyik legproblémásabb része, főleg, mert a legtöbb apróság nem szívesen vesztegeti értékes idejét a rendrakásra. A különböző dobozok és színes ládák praktikusak, mert könnyű beléjük ömleszteni a padlón heverő limlomokat és csecsebecséket, de gyakran túl sok helyet elfoglalnak az egyébként sem túl tágas gyerekszobából.

Az IKEA Fabler Anka nevű tárolóját a falra akaszthatod, így nem vesz el értékes padlófelületet, a rávarrt szütyők pedig elnyelik a az éppen nem használt játékokat. A tároló egy jópofa, hálósipkás kacsát formáz, így talán a gyerkőcöket is egyszerűbb lesz rávenni a rendrakásra. A tároló ára 2490 forint.

Ezt is szeretjük