Így lehetsz gazdagabb 2011-ben

Egyetlen egyszerű trükkel

Szeretnéd, ha jobban alakulnának jövőre a pénzügyeid, mint idén? Vesd be a feng shuit!

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A feng shui alapvetően kilenc részre osztja a lakást. A középpont a legfőbb terület, amit tanácsos szabadon hagyni, hogy a chi akadály nélkül áramolhasson a lakásban.

Minden más területre viszont érdemes külön hangsúlyt helyezni: a domináns elemnek megfelelő színeket és anyagokat alkalmazni, illetve olyan tárgyakat elhelyezni, melyek megfelelnek ennek az elemnek.

A lakás egyetlen részét sem érdemes elhanyagolni, ha azonban például kifejezetten az anyagi helyzeteden javítanál, vagy szeretnéd bebiztosítani a jövőre nézve, akkor a lakás gazdagsággal kapcsolatos részére külön ügyelj. Ha a feng shui útmutatásait követed, jobban bánsz majd a pénzzel, és több is áramlik majd az életedbe.

Használd a bágua-térképet!

A feng shui legfőbb eszköze a bágua-térkép, melynek segítségével könnyedén meghatározhatod, hogy a lakásodnak mely részére esik a gazdagság területe. Bárhol is találod, igyekezz a lehető legszigorúbban követni a feng shui tanácsait.

Mielőtt bárhogyan is átrendeznéd a helyet, fontos, hogy minden törött, régi, nem kedvelt vagy használaton kívüli tárgyat tegyél el. Alaposan takarítsd ki a lakás ezen részét, és tegyél rendet.

Ha minden a maga helyén van, akkor a területet erősítő pozitív energia, a chi is erőteljesebben lesz jelen. Ezután már részletesebben foglalkozhatsz a gazdagság területével.

14 tárgy, ami elhozza a boldogságot

Nézegess képeket!

Elolvasom

A domináns elem itt a fa, de a víz is támogatja a gazdagság energiáját. A fából készült bútorok vagy szobrocskák kitűnő helyen vannak itt, ahogy a vizet jelképező eszközök, tárgyak is. A gazdagság területének színe a barna, a sárga, de egy kevés bordó is jó hatással van rá. A víz színei a kék és a fekete.

Így segít a bágua-térkép

Szakértőnktől megtudhatod, hogyan működik a feng shui legfőbb eszköze, a bágua-térkép, és hogyan használhatod azt a lakásod megfelelő berendezésénél.

Így erősítsd!

Ahhoz, hogy áramolni tudjon a pénz, a területet erősítő chi áramlását kell biztosítanod. A vizes tárgyak, mint például egy akvárium vagy egy kisebb szobai csobogó, előnyösen mozgósítják az energiát, de ezekkel nem árt óvatosan bánni, illetve csak mértékkel használni, a túl sok víz ugyanis el is moshatja a chi-t és vele a pénzt is. A tükrök jó hatással vannak a lakásnak ezen a részén, hiszen a víz tükörfelületét szimbolizálják, ahogy a kékes-fekete árnyalatok is ezt teszik. De, mint említettük, ezeket csak mértékkel alkalmazd a területen, és a fának megfelelő anyagokkal, színekkel kompenzáld a vizes elemek hatását. A barnás-sárgás árnyalatok, a fatálak, a pénzhozó szobanövények erősítik a legjobban a gazdagság energiáit.

Kedvezőtlen és hasznos tárgyak

A gazdagság területét úgy rendezd be, hogy a jólétet szimbolizálja, és ne emlékeztessen a hiányra. A befizetetlen csekkeket, fizetési elmaradásokról szóló leveleket ne itt tartsd, hiszen csak továbbiakat vonzanak be.

Aprópénzt tarthatsz itt, hiszen a sok kicsi sokra megy - a sok apró csak szaporodni fog a területen. A pénzérméket piros terítőn tartsd. A szobaszökőkút vagy az akvárium mellett a szobanövényeknek lehet még nagy szerepük az anyagi jólét megteremtésében.

A feng shui szerint ugyanis az úgynevezett pénzhozó szobanövények becsalogatják a chi-t a területre. Minden olyan növényfajta jó hatással van a pénzügyekre, mely sok apró levéllel rendelkezik - az aprópénzt szimbolizálva -, a levelek formája pedig kerekded.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A szobanövények által becsalogatott chi áramlásáról pedig mozgó tárgyakkal gondoskodhatsz: ilyenek a könnyed függönyök és a szélcsengők. Természetes fényben is bővelkedjen a helyiség, és legyen elég hely az energiák áramlására, ezért semmiképpen ne zsúfold tele.

Cikkünk megírásában Simon Brown Feng shui biblia című könyve segített.

Ezt is szeretjük