Mutasd a hűtőd!
Megmondjuk, ki vagy!
Kicsi régi fonnyadt zöldségekkel, vagy hatalmas kétajtós bioételekkel? Nem mindegy, a hűtőd és tartalma ugyanis számos titkot árul el rólad!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Annak, hogy az étkezés milyen hatással van az emberekre, legjobb bizonyítéka, hogy az élelmiszer-reklámok legjellemzőbb forgatókönyve a következő: a főszereplő vágyakozó tekintettel belenéz a hűtőbe, megtalálja a reklámozott ételt-italt, aminek oldaláról páracseppek csurognak, és elfogyasztása után a nők arcára boldog mosoly ül, a férfiak vasalnak, a gyerekek pedig nem rosszalkodnak többet.

A hűtő nemcsak egy berendezési tárgy, amiben esztétikai érzékedet, esetleg a technikai újdonságok iránti szenvedélyedet élheted ki, hanem egy megbízható menedék is, ahol mindig találhatsz boldogság-hormonokat termelő finomságokat.

Persze, ha minden éjjel megeszed a fridzsider egész tartalmát, az már-már beteges, ám mindenkinél vannak napok, amikor jólesik nassolni ezt-azt. Éppen emiatt az, hogy milyen ételeket tárolsz benne, és mekkora figyelmet szánsz hűtődre, nemcsak étkezési szokásaidról, hanem életed más területeiről is árulkodik!

Az ínyenc

Ha a hűtőd

 • a legmodernebb, beépített darab, aminek külseje annyira illeszkedik a konyha stílusához, hogy néha te is az evőeszközt pakolod bele
 • kötelező kellékei a jégkocka-készítő, esetleg külön borhűtő
 • belepillantva bárki úgy érezheti, mintha Föld körüli útra indulna: van itt olasz bor, francia sajt, norvég lazac és egy-egy egzotikus gyümölcs is
 • csak az aznap elfogyasztandó ételeket tartod benne, szeretsz friss dolgokat vásárolni
 • rejtett rekeszében egy üveg orosz kaviár található...

...akkor te nagy valószínűséggel nem szereted az átlagos dolgokat, életed minden területén keresed az egyedi és különleges megoldásokat. Megjelenésed mindig kifogástalan, és munkád során is precíz vagy, de legfőképpen kreatív. Úgy gondolod, hogy neked mindenből a legjobb jár, és általában a tökéletességre is törekszel. Szereted mindennek megadni a módját: ahogyan az ételeket és borokat is hosszan ízlelgeted, úgy az élet más területén sem kapkodsz. Kritikusaid szerint kicsit felszínes vagy, és fenn hordod az orrod, de akik valójában ismernek, tudják, hogy azért vagy ennyire teljesítménycentrikus, mert mindig úgy érzed, hogy nem elég jó, amit csinálsz, és maximalista vagy magaddal szemben is.

A gondoskodó

Ha a hűtőd

 • akkora, hogy költözködéskor ennek megmozdítása okozza a legnagyobb gondot, mivel még Fekete László is pótdíjat kérne a szállításáért
 • hozzátartozó kellékei egy kis mélyhűtő, egy közepes, és egy még nagyobb
 • fő tartalma előre elkészített ételek, háromfajta vaj, ötfajta felvágott, savanyúságok, lekvárok, tejből minimum három doboz, és valami tipikus házias étel
 • komoly zsonglőrködést igényel bármit borulás nélkül előszedni belőle
 • rejtett rekeszében egy komplett vacsora, előre panírozott rántott hús, fagyaszott sült krumpli található...

...akkor valószínűleg imádsz enni, de ennek meg is adod a módját. Sosem ülnél be egyedül még egy gyorsétterembe se, az étkezés számodra mindig társasági esemény. Segítőkész vagy, és szeretsz gondoskodni másokról, te vagy az, akit hajnalban is meg lehet kérni, hogy süssön palacsintát. Valószínűleg a főzős celebrity show-k hatására, de te is kötelező programnak vetted a vacsoraversenyt, hiszen nemcsak szeretsz főzni, hanem tudsz is, de legfőképp azt szereted, ha agyondicsérnek: fontos számodra, hogy elismerjék, amit csinálsz.
Talpraesett vagy, és jó a problémamegoldó képességed, minden helyzetből megpróbálod a legjobbat kihozni. Életedben legfontosabb számodra a családod, igazi tyúkanyó típus vagy.

A szingli

Ha a hűtőd

 • nem a legjobb darab: rádsózták a boltban, mert a választáskor a helyes eladófiúval voltál inkább elfoglalva
 • hozzátartozó kelléke Heidi Klum képe az ajtaján, hogy minél kevesebbszer legyen kedved kinyitni
 • alapételei a bio joghurt, a bio zöldség, az update téliszalámi, azaz minden, ami vagy update vagy a bio előszócskával kezdődik
 • mivel nagyon elfoglalt vagy, szeretsz több napra előre bevásárolni, de valami mindig hiányzik
 • rejtett rekeszében egy nagy doboz kekszes-csokis-karamellás fagyi található, szigorúan vészhelyzet esetére...

...akkor te minden bizonnyal ambivalensen állsz az étkezéshez: próbálsz egészségesen étkezni, de azért néha elcsábulsz, és hajnalban rendelsz egy extra pizzát, extra feltéttel. Ha állandóan alakoddal foglalkozol annak ellenére, hogy a testtömeg-indexed a normál érték körül mozog, akkor ezzel valami más problémáról próbálod elterelni a figyelmedet. Ahogy kilóiddal is csak úgy számolhatsz le, ha komolyan elhatározod magad, ugyanúgy kellene mélyen magadba nézned, hogy mi az, ami elégedetlenségedet szüli.
Az életedet azonban más téren is kettőség jellemzi: a rosszfiúkra buksz, akik általában nem hosszú távra terveznek veled. Minden csalódás után megfogadod, hogy most másként lesz, de az első unalmasnak tűnő randi után feladod a keresgélést, és újra egy Casanova karjaiba omlasz. Legyél magabiztosabb, és próbáld megtalálni mindenben a középutat!

A hiperaktív

Ha a hűtőd

 • a nagymamádtól származó örökség, amely néha magától leolvaszt, néha nem világít benne a villany
 • hozzátartozó kellékei a hűtőmágnesek, valamint néhány cetli arról, hogy mit ne felejts el, továbbá barna foltok, amiket te mintának, mások rohadásnak vélnek
 • alkoholos italok az előző házibuliról, hideg pizza, romlott tej, maguktól mozgó gyümölcsök és zöldségek
 • általában visszhangzik az ürességtől, ám ha még is van benne valami, az elrendezés leginkább egy posztmodern műalkotásra emlékeztet
 • rejtett rekeszében karácsonyról maradt sütemény található...

...akkor te az a típus vagy, aki úgy érzi, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy otthon üljön, vagy azzal foglalkozzon, hogy mit egyen.
Semmit nem tervezel előre, így az étkezést sem, akkor eszel, amikor épp korog a gyomrod, vagy megkívánsz valamit, de ritkán töltöd főzőcskével az idődet. Sok barátod van, hiszen laza és vidám egyéniségednek kevesen tudnak ellenállni: minden buliban benne vagy, szereted a spontán dolgokat, és ezért cserébe elnézik neked, hogy nem vagy túl megbízható.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Nem szeretsz úgy viselkedni, ahogy mások előírják, ezért olyan környezetben, ahol bármiben is gátolni akarnak, sok konfliktusod akadhat. Ha boldog akarsz lenni, akkor igyekezz megtartani bohókás-gyermeki éned, de próbálj egy kis rendszert vinni az életedbe!

Ezt is szeretjük