Büdös hűtő ellen nincs jobb megoldás, még a halszagot is eltünteti - Az egyik legjobb szódabikarbónás trükk

A szódabikarbóna tényleg hatásos, de nem mindegy, hogy használod.

Hűtő szagtalanítása szódabikarbónával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szódabikarbóna olyan csodaszer, amit millió és egy dologra lehet használni a lakásban. Főleg a takarítás közben veszi nagy hasznát az ember, de nemcsak tisztítószerként hatásos, szagtalanításra is nagyszerűen alkalmas.

Legyen az büdös hűtő, orrfacsaró hamutál vagy szagos szemetes, a szódabikarbóna megoldást jelenthet a problémára, csak a megfelelő trükköt kell ismerni a használatához.

Hűtő szagtalanítása szódabikarbónával

Miért is működik olyan jól a szódabikarbóna a szagok eltüntetésekor? A szódabikarbóna gyenge lúg, ami amfoter, vagyis viselkedhet savként és lúgként is attól függően, hogy milyen anyaggal lép kapcsolatba.

rendezett huto zoldseg gyumolcs

A hűtőben sorakozó ételek is vagy lúgosak, vagy savasak. A szódabikarbóna kristályos szerkezetű, milliónyi apró kristályból áll, melyek felülete magához vonzza a savakat és a lúgokat is. Így, ha elég nagy felületen teríted szét, semlegesíti a hűtőben terjengő szagokat.

Persze, más anyagok is képesek semlegesíteni a szagokat, de a szódabikarbóna elég olcsó és hatékony ahhoz, hogy ne is kelljen sokáig keresgélni. Egy dologra kell figyelni, arra, hogy milyen tálba helyezed ki. Keress széles, lapos tálat, és a port oszlasd el rajta egyenletesen, ha pedig tudod, tedd közvetlenül a kellemetlen szag forrásának közelébe, így érheted el a legjobb hatást.

A szagok eltüntetésére természetesen az a legjobb megoldás, ha rendszeresen kitörlöd a hűtőt, és mindig kidobsz mindent, aminek lejárt a szavatossága. Ez garantálja, hogy a kellemetlen illat ne is térhessen vissza.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Takarítószerek a hűtőben

Nemcsak a hűtőt kell rendszeresen takarítani, de benne is számtalan olyan ételt találsz, mellyel akár a lakás egészét is csillogóvá varázsolhatod. Mutatjuk, melyek a leghatékonyabb tisztítószerek a polcokon.

A vér is kijön vele: nem is gondolnád, mi minden használható takarításra a konyhából

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük