Te is rosszul pakolsz be a hűtőbe? Ez a helyes módszer, hogy ne fogyasszon annyit

Alkalmazd a következő tippeket, és sokat spórolhatsz!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hűtőszekrény, különösen, ha régebbi típusú, a háztartás egyik legnagyobb áramfogyasztója lehet, így érdemes megfogadni azokat a tanácsokat, melyek segíthetnek lefaragni a költségekből, különösen, ha némelyik nem jelent nagyobb terhet egyetlen mozdulatnál.

Azt szinte mindenki tudja, hogy a hűtőszekrénybe nem túl praktikus melegen, de akár csak langyosan is betenni az ételt, az ez által felmelegített levegő lehűtéséhez ugyanis rengeteg energiát kell felhasználnia a készüléknek.

A bepakolás módjára is érdemes odafigyelni: egyrészt fontos, hogy a gyakran használt élelmiszereket elérhető helyre tedd, az pedig, amit csak ritkán kell kivenned, hátrébb, illetve a különböző rekeszekbe is kerülhet, így elkerülheted, hogy a hűtőajtót hosszan nyitva kelljen tartanod, miközben keresgélsz.

Szintén sokat spórolhatsz azzal, ha igyekszel megpakolni a hűtőt, ha ugyanis félig üres, ajtónyitáskor jóval több hideg levegő áramlik ki belőle, újra hűtésre kényszerítve a készüléket. Egy megpakolt hűtő sokkal inkább meg tudja tartani a megfelelő hőmérsékletet.

És, ha már az optimális hőmérsékletről esik szó, a fagyasztóban nem szükséges -18 Celsius-foknál hűvösebb hőmérséklet, mint ahogy a hűtőtérben sem kell 5 Celsius-foknál alacsonyabbra állítanod a készüléket. Fontos azonban, hogy utóbbit lehetőleg a lakás egy hűvös helyiségében - például a kamrában, ha van - helyezd el, távol minden hőforrástól, még az ablakon beáramló napsütéstől is.

Rengeteg energiát spórolhatsz meg továbbá, ha nem feledkezel meg a megfelelő karbantartásról, mely a rendszeres leolvasztáson kívül - már egy csekély jégréteg is képes jelentősen megemelni a fogyasztást - a hűtőrács tisztítását is foglalja magában, a porréteg ugyanis remekül szigetel, így a hűtő nem lesz képes az optimális hőleadásra. Ha tudni szeretnéd, ezt pontosan hogy csináld, kattints ide!

Alattomos áramzabálók a lakásban

Nemcsak a hűtő fogyaszthat sokat: nézd meg a képeket, és látni fogod, még mely tárgyakkal kell vigyáznod!

Alattomos áramzabálók, amikről nem is hinnéd: képeken a tettesek!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük