Rezsicsökkentő módszer konyharuhával: próbáld ki minél előbb!

Ez a pofonegyszerű módszer is elég lehet ahhoz, hogy csökkentsd a költségeidet: így csináld!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lakásban jelen lévő por nemcsak esztétikai minőségében jelenthet problémát, de légúti panaszokat és allergiát is okozhat, nem utolsósorban pedig bizonyos háztartási készülékek és berendezések hatásfokát is csökkenti, ugyanis rendkívül jól szigetel. Problémás lehet például, ha komolyabb porréteg borítja a hűtőszekrény hőleadó rácsát, szigetelő hatása miatt ugyanis akadályozza a hőleadást, a hűtőnek így több energiát kell felhasználnia a hűtéshez.

A megoldás pofonegyszerű, évente egyszer célszerű portalanítani a rácsot: azzal, hogy áramtalanítás után előbb egy kefével, majd egy konyharuhával letörölgeted, a hűtő áramfogyasztásának akár 10%-át is megspórolhatod - minderről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Nemcsak a hűtő esetében érdemes azonban figyelmesebbnek lenni, a radiátor működésének hatásfokát is csökkentheti a porréteg, így érdemes időről időre megszabadítani tőle, mint ahogy igaz ez a kazán esetében is - utóbbit ellenőriztesd évente egyszer szakemberrel, aki a rendszer átvizsgálása mellett a portalanítást is elvégzi.

8 eszköz, ami ténylegesen csökkenti a rezsit

A hamis csodaeszközök mellett vannak olyanok is, amelyeket érdemes használni. Nézd meg a képeket!

Ezt is szeretjük