Egyetlen szer, amitől pihepuhák lesznek a törölközők: csak tedd a gépbe, és kész!

Pofonegyszerű módszerrel őrizhető meg a bársonyos puhaság.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az, hogy egy törölköző mennyire puha vagy épp durvább szálú, illetve milyen mértékben képes magába szívni a nedvességet, természetesen a termék minőségén is múlik, bizonyos tényezők azonban bármely típusnál gyorsan elérhetik, hogy a bársonyosan puha darab kellemetlen, sprőd, dörzsölő felületű textíliává váljon.

A kulcstényezőt a mosás jelenti, korántsem mindegy, hogyan, legfőképpen pedig mivel végzed.

Használj még több öblítőt?

Mivel az öblítők általában ölelnivaló puhaságot ígérnek, sokan hajlamosak nagyobb mennyiségben is használni azokat, hogy a durvává váló törölközőket ismét finom tapintásúvá tegyék, ezzel azonban sok esetben épp az ellenkező hatást érik el.

Számos öblítő tartalmaz ugyanis olyan felületaktív anyagokat, melyek bevonják a törölköző szálait, amivel azonban csak azt érik el, hogy azok merevvé váljanak, emellett nedvességfelvevő képességük is csökkenjen. Ha mindenképpen ragaszkodsz az öblítőhöz, használj minél természetesebb változatot, létezik azonban egy még jobb megoldás is.

Válts ecetre!

Ha az öblítő helyett ecetet használsz, semmiféle káros hatással nem lesz az anyagra, ráadásul puhítja is azt, így képes arra is, hogy visszaszelídítse a már kissé durvává vált törölközőt. Emellett ecetszaga sem lesz a ruháknak, ami elsőre talán megdöbbentőnek tűnhet, de még inkább az, hogy semmihez sem fogható, friss illat fogad majd a mosás után.

Ha kipróbálnád a módszert, nincs más dolgod, mint 10%-os háztartási ecetből egy decit az öblítő adagolójába tenned. Segítségével megőrizheted az új törölközők puhaságát - amellett, hogy a mosógépet is kíméled, élettartamát pedig növeled -, egy kis türelemmel pedig, több alkalom után a már sprődebb darabok is elkezdik visszanyerni fiatalságukat e tekintetben.

Hogyan kell függönyt mosni? 5 dolog, amit mindig tarts be!

Nézegess képeket!

Elolvasom

A törölközők puhaságáért előbbieken túl még egy dolgot megtehetsz, ez azonban már nem a mosással függ össze: a már megszáradt törölközőt érdemes gőzölős, forró vasalóval is átvasalni.

Ezt is szeretjük