Hetekig ragyogó, csíkmentes ablakok

A legjobb házi tisztítószerek

Filléres házi tisztítószerekkel is ragyogóvá varázsolhatod az ablakokat, ráadásul tartósan. Így csináld!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Remélhetőleg egy ideig nem kell elővenni az esernyőket, így hát ideje nekifogni az ablakok tisztításának - amelyet legalább negyedévente egyszer illik elvégezni. Ráadásul nincs is szebb annál, mint amikor a nyári napsütés csillogóan tiszta üvegen át áramolhat a szobába. Az ablaktisztítás persze nem a legkönnyebb feladat, de rövidebb idő alatt túl lehetsz rajta, és kevesebb energiát is igényel, ha bevált és hatékony szerekkel végzed.

Ehhez nem kell ezreket otthagynod a boltban: elég, ha szétnézel a konyhában, és filléres csodaszereket vetsz be a tisztítószerek helyett. A következőkben megismerheted a leghatékonyabbakat, amelyekkel csíkmentesen varázsolhatod ragyogóvá az ablaktáblákat.

Drága tisztítószerek helyett ecet és keményítő

Nemcsak a környezetet kíméled, ha nem vegyszeres ablaktisztítót használsz, hanem a pénztárcádat is. Ráadásul az egészségre kevésbé káros, filléres szereket a konyhádban található dolgokból is előállíthatod. Ecetet például biztosan te is tartasz otthon. Ehhez már csak egy vödör meleg víz kell, amibe fél csésze ecetet öntesz, valamint ugyanennyi szalmiákszeszt és két kávéskanál keményítőt. Ha ezzel mosod le az ablakodat, garantáltan ragyogni fog.

Ha gyorsabb megoldásra van szükséged, tömény ecetbe mártott ronggyal töröld át az ablakot. Ha nagyon piszkosak az ablakaid, akkor vágj félbe egy megtisztított krumplit, és először azzal dörzsöld át a makacsabb szennyeződéseket. Ezután jöhet a vizes-ecetes lemosás, majd az ablakok szárazra törlése. Az is jó megoldás, ha a krumplis-ecetes átmosás után tiszta vízbe egy kevés borszeszt öntesz, és azzal mosod le az üveget. Az ablak így nemcsak hamarabb szárad, de fényesebb is lesz.

Teából készült főzettel

Az ecet mellett a tealevelek is alkalmasak az ablaktisztításra. Ha szeretsz teázni, ne dobd ki az elhasznált tealeveleket, hanem forrázd le újra, és néhány perc múlva szűrd le. A lével az ablakokon kívül a tükröket és az üvegasztalt is áttörölheted.

Krumpli és denaturált szesz az ablakkeretekhez

Az ablaktisztításnál ne feledkezz meg az ablakkeretekről sem, amelyek éppen annyira bepiszkolódnak, mint az üveg, ráadásul az ujjlenyomatok nehezen eltávolítható foltokká állnak össze, ha nem szabadulsz meg tőlük rendszeresen.

Az alapos tisztításhoz hígíts fel egy kevés denaturált szeszt vízzel, és azzal törölgesd át a keretet. Az egész olyan lesz, mintha új lenne. A padlóápolókkal is eredményesen tisztíthatod meg a kereteket, ráadásul sokkal hosszabb ideig élvezheted a ragyogó látványt. Sőt, a krumplinak is hasznát veheted: egy szelet burgonyával töröld át a kéznyomos felületeket. Tiszták és szép fényesek lesznek.

Csak biztonságosan!
Szívesen lecserélnéd a mérgező tisztítószereket veszélytelen házi szerekre? Kattints ide, és ismerd meg az alternatívákat!

Apró trükkök a tökéletes eredményért

Soha ne tisztítsd az ablakot erős napfénynél: nagyon gyorsan megszárad, és csíkok keletkeznek az üvegfelületen, ami homályos lesz. Szappant se használj, mivel nem lehet úgy lemosni vele az üveget, hogy ne maradjon maszatos. Az üveg áttörléséhez használj újságpapírt: nemcsak olcsóbb, de jobb is a törlőkendőknél.

Ha még jobb eszközre vágysz, szerezz be egy szarvasbőr rongyot: ezzel gyorsan tökéletesen ragyogóvá fényezheted az üveget.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Soha ne felejtsd azonban el sós-langyos vízben kimosni a takarítás végeztével, különben megkeményedik, és hamar tönkremegy.

Ezt is szeretjük