10 forintos csodaszer makacs zsírfoltok ellen: még a penész eltüntetésében is segít!
A táblakrétának a házimunka terén is hasznát veheted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A táblakrétáról valószínűleg sokaknak az osztály előtt megoldott matematikapéldák jutnak eszébe, holott olyan hatékony, a háztartás számos területén felhasználható eszközről van szó, mely korántsem csak az iskolák falai között állja meg a helyét.

A krétának például remek nedvszívó hatása van, így érdemes olyan helyiségekben is kipróbálni, ahol gondod adódott a páratartalommal, illetve, ahol a nedvesség hatására a penész is felütötte a fejét.

Ha szeretnéd ennek elejét venni, köss csokorba 10-12 darab krétát, majd akaszd fel, vagy tedd tálkába a problémás helyen. Ezután nincs más dolgod, mint néhány havonta cserélni az adagot.

A kréta továbbá gyors segítséget jelent akkor is, ha zsírfoltos lett egy textília, de nem tudod, vagy épp nem szeretnéd kimosni - például, ha aprócska folt került az ünnepi terítődre, vagy épp a szőnyeg szennyeződött be.

Hasonló esetekben dörzsöld be krétával a foltot, várd meg, míg felszívódik a szennyeződés, majd porold le az anyagot. Ha a ruháidon éktelenkedik zsíros folt, mosás előtt is érdemes bedörzsölni krétával a problémás részt.

Egy száz darabos táblakréta-csomag már ezer forint körüli áron is kapható, így gyakorlatilag egy darab kréta alig, vagy nem is kerül többe tíz forintnál. Ha szeretnél még több praktikát megismerni használatával kapcsolatban, kattints ide!

Extra hatékony praktikák foltok ellen

Ha további folttisztító trükköket is szívesen megismernél, kattintsd végig az alábbi galéria képeit!

Ezt is szeretjük