Ilyen házakat lehet venni 1 millió forint alatt: ennél olcsóbb alig van Magyarországon
Lehet házat venni egymillió alatt, de megéri?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Manapság átlagos kereset mellett szinte lehetetlen ingatlanhoz jutni, legalábbis hitelfelvétel nélkül, még ha számos állami támogatás létezik is a saját lakás megszerzésének elősegítésére.

Előbbiből kiindulva nem véletlenül gondolják egyre többen azt, hogy nem fordulnak a bankokhoz kölcsönért, a kiszolgáltatott helyzet elkerülése érdekében inkább félretesznek, majd minimális összegből vesznek ingatlant - főként vidéken -, melyet aztán saját erejükből újítanak fel, elhanyagolható problémának tekintve, milyen hosszú időt emészt is majd fel mindez.

Sejthető, hogy léteznek valóban rendkívül olcsó ingatlanok, kérdéses azonban, ez valójában mekkora összeget jelent, illetve milyen állapotú az adott ház. Utánajártunk, lehetséges-e Magyarországon akár 1 millió forintért is otthonhoz jutni.

Házak 1 millió forint alatt

A Heves megyei Erdőtelken találtuk meg azt a tehermentes, felújítandó családi házat, mely 700 ezer forintért vár új tulajdonosára, két szobával. A képek alapján bőven akadna vele munka, előny lehet azonban, hogy alapterülete több mint 100 négyzetméter, emellett több mint 870 négyzetméteres telek jár hozzá.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban 900 ezer forintért kínálnak eladásra háromszobás, több mint 100 négyzetméteres, közepes állapotúként jellemzett családi házat, illetve ugyanennyiért eladó egy szintén több mint 100 négyzetméteres és háromszobás felújítandó családi ház nagy telekkel a Békés megyei Kevermesen is.

A Zala megyei Pölöskén egy kétszobás, jó állapotú, zártkerti ház kerül 990 ezer forintba, a Vas megyei Nemesrempehollóson egy egyszobás, felújítandó házat lehet megvenni 950 ezer forintért, a Csongrád megyei Bakson pedig 1 millió forintba kerül egy kétszobás, 70 négyzetméteres, felújítandó családi ház.

Nem lehetetlen tehát olcsón ingatlanhoz jutni, érdemes azonban tisztában lenni vele, mennyi munka lesz - nem utolsósorban pedig mennyibe kerül - lakhatóvá és komfortossá tenni a házat, nem beszélve arról, hogy általában vidéki kistelepülések esetében lehet ilyen alacsony árakról beszélni. Ha azonban valakinek mindezzel együtt is megéri, sőt, kifejezetten vonzza a csendes, vidéki élet, érdemes lehet elgondolkoznia a hasonló lehetőségeken.

Ezt is szeretjük