4 bevált, olcsó lefolyótisztító
Szerintünk
Eleged van abból, hogy folyton eldugul a kagyló vagy a WC? Nincs kedved ezreket költeni szerelőre? Próbáld ki a következő, extra hatékony szereket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A reklámokban megannyi tökéletesnek mondott lefolyó-tisztítóval találkozni, amelyekből elegendő egyetlen kupaknyit a lefolyóba engedni ahhoz, hogy a dugulást másodpercek alatt feloldja.

Ne feledd azonban, hogy a reklámok csalókák is lehetnek, ráadásul ezeknek a tisztítószereknek a többsége nem is olcsó.

Ha nem akarod kidobni a pénzed az ablakon, a dugulással viszont egyszer és mindenkorra leszámolnál, próbáld ki kedvenceinket. Erősek, hatékonyak, nem utolsósorban pedig olcsók.

Zsír, hajszál, papír ellen

Lilla kedvence: Chemität

Mivel hosszú a hajam, a lefolyó tisztítása az azt eltömítő hajszálak miatt esetemben a viszonylag gyakran végzett háztartási feladatok közé tartozik. A dugulás elhárítására egy igen olcsó, ám annál hatékonyabb szert, a hagyományos Chemität lefolyótisztítót használom, mely amellett, hogy felszabadítja az eldugult lefolyót, eltávolítja a baktériumokat is, és a kellemetlen szagokat is megszünteti. A zsíros szennyeződéseket, a hajszálakat, a papírt és a konyhai hulladékot egyaránt feloldja, ráadásul nagyon sokáig elég, hiszen egy alkalommal csak egy kupaknyi granulátumot kell a lefolyóba szórni, majd azt leönteni egy kevés hideg vízzel. A 250 grammos kiszerelésben kapható lefolyótisztító ára 300 forint körül alakul.

Az elhanyagolt lefolyók megmentője

Melinda kedvence: Szi-Ti

Elég sok albérletet megjártam már, de egy dolog a legtöbb lakásban közös volt: az elhanyagolt, eldugult lefolyók.
Eleinte próbálkoztam a drágább, márkás lefolyótisztítókkal, de a gél állagú csodaszerekből egy tisztításhoz fél flakonnyit el kellett használnom, ráadásul nem is sikerült használatukkal számottevő javulást elérnem. Végül rátaláltam a leggazdaságosabb és leghatásosabb megoldásra, a Szi-Ti lefolyótisztítóra. A granulátum állagú szerből elég egyetlen kupaknyit szórni a mosdóba vagy a kádba, majd pár perc után bőségesen leöblíteni vízzel. Elég erős, szúrós szaga van, úgyhogy alkalmazását nem árt egy alapos szellőztetéssel is egybekötni, de garantáltan megoldja a legmakacsabb lefolyóproblémákat is. A 200 g-os Szi-Ti ára 300 forint körül mozog, és sokkal tovább kitart, mint jóval drágább, gél állagú társai.

Hatékony, mégis természetes

Pálma kedvence: Naturzone ProBio

A fürdőszobám kapcsán szerencsés helyzetben vagyok, hiszen eddig még nem kellett túl sokat bajlódnom a lefolyóval. A konyhában azonban más a helyzet. Azt az elvet vallom ugyanis, hogy aminek le kell mennie, az le is megy, így aztán gyakran akad meg ételmaradék a szifonban, és tömíti el teljes mértékben a lefolyót. Eddig azt gondoltam, hogy a szifon szétszerelésén túl ilyen esetben kizárólag a reklámokban hirdetett drága termékek segíthetnek, nemrég azonban megváltozott a véleményem. A Naturzone ProBio lefolyótisztító folyékony szer, ezért könnyű használni: bár elvileg oldatot kellene keverni belőle, én egy kis kupaknyit szoktam beleönteni a lefolyóba, majd hagyom hatni néhány órán át. Annak ellenére, hogy nem tartalmaz mesterséges anyagokat, nagyon hatékonyan oldja fel a szennyeződéseket, és egyben a szagot is megszünteti. Nagyon gazdaságos, hiszen egy flakon körülbelül 2500 forint, ám ez egy liternyi koncentrátumot tartalmaz, ami akár egy-két évig is elég.

Egy pezsgő csoda

Eszter kedvence: Búvár

Ha a lefolyó dugulásának elhárításáról van szó, akkor nem vagyok hajlandó mást bevetni, mint a Búvár lefolyótisztító. Túl vagyok már néhány divatos tisztítószeren, tapasztalataim szerint azonban egyik sem olyan hatékony, mint ez az egyszerű, olcsó termék.
A Búvár lefolyótisztító nem folyékony állagú, hanem granulátum formában kapható. Vízzel érintkezve pezsegni kezd, és felold minden szennyeződést, ami csak az útjába kerül. A kémiai folyamat során hő is képződik, ezért óvatosan kell bánni vele, a bőrrel nem tanácsos érintkeznie. Nem szerencsés továbbá az alatt a tíz perc alatt a fürdőszobában tartózkodni, amíg a szer a lefolyóban dolgozik.

Veszélyeiért kárpótol a tiszta lefolyó, és a meglehetősen baráti ár: a 250 g-os kiszerelésben kapható Búvár lefolyótisztító ára körülbelül 300 forint.

Ezt is szeretjük