6 óra alatt felépül a ház, csak szét kell hajtogatni a falakat - Nézd meg videón!
A furcsa ötlet megfizethető és biztonságos alternatívát kínál a drága építkezések helyett.

hajtogatos-haz
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ingatlanárak Európa-szerte az egekben járnak, ám a kreatív elméknek köszönhetően egyre több megfontolandó alternatíva születik a lakhatási problémák mihamarabbi megoldására.

Saját lakáshoz jutni csakugyan nehéz: a korábbi cikkünkben leírt statisztikák szerint Magyarországon 8-12 évnyi átlagjövedelem kell egy közepes nagyságú lakás megvásárlásához, de más országokban sem sokkal fényesebb a helyzet.

Gyors megoldások kellenek

A hagyományos építésű házak helyét így egyre több, alternatív alapanyagokat és hihetetlen technológiákat felhasználó, gyorsan felhúzható ház veszi át, gyors és reális lehetőséget nyújtva a vásárlóknak. Erre az igényre alapozott az olasz Renato Vidal építész-tervező is, aki irodájával egy széthajtogatható házat tervezett meg, melyet az alábbi videóban nézhetsz meg.

A M.A.DI nevű ház különböző méretekben kapható, a 26 m²-es otthon ára 33 ezer dollár, tehát körülbelül 8,5 millió forint, míg a 84 m² alapterületű házért 73 ezer dollárt, vagyis megközelítőleg 18,8 millió forintot kérnek el.

Minden megvan benne

Az összegért cserébe viszont a lakásvásárló egy kész ház birtokosa lehet mindössze hat órán belül. A házzal komplett fürdőszobai berendezés, konyha, lépcsővel elérhető emelet és műszaki felszerelés is jár, felállításához mindössze egy kellően nagy, sík terepre van szükség. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Bár a minőségi alapanyagokból tervezett ház építésénél betonalapozásra nincs feltétlenül szükség, az épületet hivatalosan is földrengésbiztosnak nyilvánították. A hely a tulajdonos igényeinek megfelelően némiképp testre szabható.

A szerkezet egyébként összeszerelhető, a környezettudatosság szellemében pedig úgy alakították ki, hogy napelemek telepítésére, valamint a szürkevíz hasznosítására is alkalmas legyen, emellett a LED-világítást preferálják. A ház kiszállítása a tervek elfogadása után hatvan napon belül megtörténik.

Vásárlás helyett felújítás

A felújításban is rengeteg kiaknázatlan lehetőség rejtőzik. Csak rá kell nézni erre a balatonhenyei házra: valóságos csodát tettek vele.

Ezt is szeretjük