Így készíts házilag fertőtlenítőszert: tökéletes lesz az influenzás időszakra

Nem kell vegyszereket venned, ebből viszont biztos van otthon.

Fertőtlenítőszer házilag
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem kedveled a vegyszereket, és költeni sem szeretnél rendszeresen rájuk, érdemes házilag készítened olyan szert, mely általános fertőtlenítőként is alkalmazható a lakás bármely területén.

A következő tisztítószer remek megoldás előbbire, különös tekintettel az influenzaszezon közeledtére, melynek idején még fontosabb, hogy a lehető legteljesebb mértékben csírátlanítsd otthonod felületeit.

Általános házi fertőtlenítő ecettel

A hozzávalókat, melyek között központi szerepet játszik az ecet, egyszerűen csak egy szórófejes palackba kell tölteni, és bármilyen felületen használhatod, végigmehetsz vele az egész házon.

Hozzávalók:

  • 1 csésze - 235 ml - ecet
  • 2 csésze desztillált víz
  • 20 csepp esszenciális citromolaj
  • 20 csepp esszenciális eukaliptuszolaj
  • 10 csepp esszenciális teafaolaj

Töltsd az összes hozzávalót egy szórófejes flakonba, majd enyhén rázd össze. A készítményt a használat során permetezd a tisztítani kívánt felületre, majd konyhai papírtörlővel vagy szivaccsal töröld szárazra. A még hatékonyabb hatás eléréséhez legalább egy percig hagyd hatni a felületen, mielőtt szárazra törölnéd.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cikkünk Stacey Dugliss-Wessellman Természetes házipatika című könyve felhasználásával készült.

A kötetben több mint száz, otthon is könnyen elkészíthető, szépítő-gyógyító szer receptje található meg. Hogyan készíts arclemosót, krémeket, különféle bőrtípusra arcápolókat és tonizáló szereket? Hogyan kezelj pattanásokat?

Hogy készíts természetes alapanyagokból naptejet, ajakbalzsamot? Hogy enyhítsd az enyhébb betegségek tüneteit? Milyen házi környezetbarát készítményt vethetsz be például a mosogatótálca takarításához, bútortisztításhoz, rovarirtáshoz?

Ezek a termékek frissek, hatékonyak és környezetbarátok, ráadásul többségük olyan egészséges alapanyagokból áll, amelyek megtalálhatóak a konyhádban és kertedben.

Kiadja a Kossuth Kiadó.
A könyv ára 2990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük