10 sikerhozó feng shui tipp 2009-re
Nem elég, ha csak reménykedsz, hogy sikerekben gazdag lesz az éved - tenned is kell érte! Eláruljuk a legjobb feng shui tippeket! Nekünk bevált.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az új év első heteiben csak úgy röpködnek a jókívánságok. Kívánni könnyű, ez azonban vajmi kevés ahhoz, hogy az éved valóban sikerekben gazdag legyen!

Ha azt szeretnéd, hogy tökéletes maradjon a párkapcsolatod, esetleg egyedül vagy, és társra vágysz, vagy éppen a karrieredben szeretnél nagyobb sikereket elérni, ideje a kezedbe venned a dolgok irányítását!

Hogyan? Mi sem egyszerűbb, mint segítségül hívni a feng shuit! A következő tippek nemcsak pofonegyszerűen kivitelezhetők, de bizonyítottan hatásosak is.

Tiszta lappal: szabadulj meg a kacatoktól!

Mielőtt falfestésbe és a lakás teljes átrendezésébe kezdenél, ne feledkezz meg a legfontosabbról: a rendről. A feng shui szerint a közvetlen környezet kölcsönös kapcsolatban áll az emberrel, így a lakás rendbetételével és alapos kitakarításával egyben önmagadat is megtisztítod.
Ha karácsony előtt már elvégezted a nagytakarítást, akkor könnyű helyzetben vagy. Ha viszont a nagy rohanásban csak egy kis portörlésre volt időd, szerezz be egy hatalmas zsákot, és lomtalaníts! A nagytakarítás mellett ugyanis nagyon lényeges az is, hogy megszabadulj a kellemetlen emlékeket őrző tárgyaktól, valamint az olyan kacatoktól, amire semmi szükséged, vagy amelyeket nem használsz szívesen. Akkor vagy kész, ha kizárólag olyan dolgok vesznek körül, amelyeket szeretsz, és amelyekre jó érzéssel nézel.

A megfelelő színek létfontosságúak!

Bizonyára tudod, hogy a feng shui kilenc részre osztja a lakást. Ezek az élet bizonyos területeivel állnak kapcsolatban, megfelelő kialakításukkal így nagyban befolyásolhatod az életed alakítását. Hogyan?
Minden egyes területnek megvan a maga domináns eleme és színe, sőt, a feng shui azt is megmutatja, hogy melyek azok az anyagok, tárgyak és árnyalatok, amelyeket semmiképpen ne használj az egyes részeken. A színek tekintetében érdemes követni ezeket az utasításokat,.
Ha előléptetésre vagy nagyobb elismerésre vágysz, akkor a lakásod karrier-területén igyekezz fekete vagy sötétkék színt használni, a gazdagság és siker részén zöldet, pirosat vagy bíbort, a segítőkész emberek területén pedig fehéret és ezüstöt. Ha az egészségedre férne rá egy kis javulás, akkor az egészség területén a zöld árnyalatait részesítsd előnyben. A párkapcsolatodat a szerelem és házasság területén használt fehér és rózsaszín árnyalatokkal erősítheted, míg családalapítás terve esetén az alkotókészség és gyerekek területen használj fehéret.

A megfelelő anyagot a megfelelő területre!

Bármennyire is odáig vagy a fából készült bútorokért, tartsd szem előtt, hogy a lakásod nem minden részén válik be a fa.

Mint ahogy említettük, a feng shui által meghatározott területeken más és más elem a domináns, ezért aszerint helyezd el a különböző tárgyakat és bútorokat, hogy figyelembe veszed azok anyagait is.
A karrier területén jó helyen van minden üveges-tükrös tárgy - esetleg akvárium -, míg a gazdagság és siker részen a fa a kívánatos anyag. Az egészség és család területét bőven telerakhatod egészséges zöld növényekkel, a szerelem és házasság részre pedig páros, lehetőleg kristályos anyagú tárgyak kerüljenek. A számítógépnek, a tévének és minden elektronikai berendezésnek az alkotókészség területén van jó helye, a segítőkész embereket pedig szintén fém tárgyakkal vonzhatod be.

Ne felejtsd el!
Ha azt akarod, hogy az életed a helyes mederben fusson, akkor ne feledkezz meg a hír és hírnév, az önművelés és tudás, valamint a lakás központi területéről sem! Az utóbbin mindig legyen rend, ne pakold tele a mozgást akadályozó bútorokkal. A hír és hírnév területét gyertyákkal és vörös színnel erősítheted - és javíthatod így mások rólad alkotott képét -, az önművelés és tudás részen pedig kerámiát használj, valamint tartsd itt azok fotóit, akikre felnézel. Ez utóbbi terület erősítése sosem árt, ha bölcsebben szeretnéd szemlélni a dolgokat, mint tavaly.

Plusz 7 hasznos tipp

  • A gazdagság területén helyezz el családi fotókat. Ezek azt erősítik majd benned, hogy mindened megvan.
  • A szerelem területétől tartsd távol a szúrós növényeket - téged is szúróssá tesznek.
  • A segítőkész emberek részen helyezz el egy aprócska fémdobozt, amibe rejts egy papírt az idei évre vonatkozó vágyaiddal.
  • Ha ez utóbbi területen csövek futnak, mindenképpen igyekezz eltakarni őket.
  • Bárhol is van, a fürdő ajtaját mindig tartsd csukva, a WC tetejével együtt, itt ugyanis könnyen elveszik a pozitív energia.
  • A lakásodban mindig legyen elég fény - a sötét helyek a negatív energiát táplálják.
  • Ha nem tudod, merre is tarts az életben, időnként gyújts egy gyertyát a segítőkész emberek területén. Segíteni fog a döntéseidben.
Ezt is szeretjük