Hálószoba-titkok

avagy miben segít a feng shui?

A feng shui évezredek óta ismeri a harmónia titkát. Ha kiegyensúlyozottságra vágysz, kövesd a feng shui elveit a hálószobában is!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ősi kínai térrendezési tudomány – mely egyes vélemények szerint a szintén több évezredes múlttal rendelkező indiai vasztuból nőtte ki magát - klasszikus alaptanításai azokra a tapasztalatokra épülnek, melyek szerint a világ, az élet és a természet folyamatosan változik, ennek pedig az az éltető energia a mozgatórugója, melyet a taoista felfogás csi néven tart számon.

A csi által létezik és változik minden körülötted, sőt saját életed és dolgaid alakulásáért is ez az energia a felelős. Ahhoz, hogy meg tudd őrizni az egészségedet, hogy vágyaid teljesülhessenek, és hogy sikeresen teljesítsd a feladataidat az életben, a csi áramlását kell úgy alakítanod, hogy annak pozitív hatását a hasznodra fordíthasd.

Feng shui a hálóban

A feng shui segítségével minden életterületen erősítheted az esélyeidet, legyen szó munkáról, anyagi javakról, karrierről, családról vagy éppen a szerelemről. Az úgynevezett bagua térkép segít abban, hogy megtudd, az otthonod egyes helyiségei – a lakás fekvéséből adódóan - mely életterülettel vannak összefüggésben.

Mivel a bagua szerint dél-nyugat a szerelem területe, ha kiegyensúlyozott kapcsolatra vágysz, érdemes a hálószobát otthonod ezen a részén kialakítani. Ha azonban erre nincs lehetőség, még ne keseredj el: a csi-t más módon is becsalogathatod a szerelem területére. Íme néhány tipp, mit is tegyél a haromikus hálószoba megteremtése érdekében, hogy az a párkapcsolatodra is hatással legyen!

Mivel a legfőbb cél a csi becsalogatása és akadály nélküli áramlásának elősegítése a hálószobában, mindent ennek kell alárendelned! Fontos például, hogy az ágyadnak mindig legyen fejtámlája, és az mindig támaszkodjon a falnak. Ezen kívül azonban az ágy legyen körüljárható, hogy egyrészt a csi szabadon áramolhasson, másrészt pedig ne keltse használójában a bezártság érzését.

Hasznos továbbá, ha lábakon áll, így a csi alulról is körbejárhatja! Bár praktikus megoldás, a feng shui szempontjából igen előnytelen a fej fölött elhelyezett polc, hiszen állandó nyomást gyakorol az alatta alvókra, nyugtalan alvást és ezáltal állandó fáradságot okozva.

A feng shui alapvetően fontosnak tartja a színeket és hatásukat, és az egyes égtájakhoz is hozzárendeli őket. A dél-nyugat színe rózsaszín, így hasznos lehet, ha ez a szín is megjelenik valamely módon a hálóban. Ez természetesen nem kötelező érvényű előírás, arra azonban ügyelj, hogy ha rózsaszín nem is, de élénk, vad árnyalatokat vagy több, egymással nem harmonizáló színt soha ne alkalmazz a hálószobában, ez ugyanis zavarni fogja a nyugodt alvást!

Tükröt ne!

Lehet, hogy divatosak a hálószobai tükrök, a feng shui szerint azonban nem tanácsos a használatuk, egyrészt ugyanis hamar a megcsalás érzetét kelthetik, másrészt pedig nem jó érzés egy rossz álomból úgy felriadni, hogy azonnal önmagaddal nézel farkasszemet. Ha valóban kiegyensúlyozott párkapcsolatra vágysz, a hálószobából lehetőleg mellőzd a különböző családi fényképeket, gyerekkori fotókat!

Tartsd azonban szem előtt, hogy a pároddal készült közös fotók csak erősítik a szerelem területét! Ügyelj arra, hogy minél több páros dolog vegyen körbe a hálószobában.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Két éjjeli lámpa, két piros gyertya…ráadásul a rózsakvarcoknak és kristályoknak is itt találj helyet. A cél természetesen nem az, hogy a szerelem legkülönbözőbb jelképeit halmozd fel a szobában, hanem hogy harmóniát teremts!

OLVASD EL EZT IS!

no pihen
  • lakberendezés
  • fejfájás

Ezért fáj folyton a fejed!

Ezt is szeretjük