Fürdőszoba-titkok
avagy miben segít a feng shui?
Ahhoz, hogy változtatni tudj az életeden, tudnod kell, hogy otthonod mely területén milyen elemek hangsúlyosak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A feng shui alapját képező taoista filozófia szerint a világmindenség öt elemből, a fából, a fémből, a vízből, a tűzből és a fémből épül fel.

Ahhoz, hogy hatékonyan erősíthesd az egyes területeket, ismerned kell, hogy ott mely elem dominál, és ahhoz igazodva kell otthonod elrendezéséről, berendezéséről döntened.

Gazdagság és siker

Ezen a területen a fa a domináns, de támogatja a víz elem is, ezért a testi-lelki gazdagság fejlődését mozgósíthatod azzal, ha ezen a területen csobogót, akváriumot helyezel el. Mivel azonban a terület némi befolyással van az anyagi javak alakulására, csak mértékkel használd ezeket, a túl sok víz ugyanis már ártó lehet, könnyedén elmoshatja a pénzt. Érdemes megjeleníteni a piros, a zöld és a bíbor különböző árnyalatait itt akár párnák, akár szőnyegek vagy dekorációk segítségével. Elhelyezheted itt a családi fotókat is, melyek erősítik azt az érzést, hogy mindened megvan.

Egészség és család

Eleme a fa, mint az a növény, amely erős gyökerekkel rendelkezik, és amely a biztos alap érzetét sugározza. Tegyél ide fából készült bútorokat, kiegészítőket, fás szárú növényeket! Előnyös a zöld használata ezen a területen, valamint a hosszúkás, oszlopszerű dekorációk. Kerüld azonban a fémet, hiszen az árt a fának, semlegesíti ez utóbbi kedvező tulajdonságait.

Önművelés és tudás

A bölcs gondolkodás elősegítésében sokat tehetsz azzal, ha otthonod ezen területén, ahol a föld dominál, agyagból készült tárgyakat helyezel el, vagy sárgásbarna kiegészítőket használsz.

Ide tedd azoknak a fotóit, akikre felnézel, akiktől tanácsot kérsz, ha szükséges. Érdemes gyertyákat gyújtani itt, ha valamire éppen megoldást szeretnél találni.

Hír és hírnév

Eleme a tűz, éppen ezért ez a gyertyáknak a legideálisabb hely. Használj itt minél több pirosat, legyen szó képekről, takarókról, bútorokról. A legjobb, ha a kandalló ebben a helyiségben kap helyet. Minél több háromszögű, lángra hasonlító eszközt helyezel ide, annál inkább elősegíted a hírneved javulását.

Emberi kapcsolatok és karrier

A víz az emberi kapcsolatok és a karrier eleme. Tegyél ebbe a helyiségbe csobogókat, akváriumot vagy folyót, tengert ábrázoló képeket, festményeket. A hatást fokozhatod tükrökkel is, melyeket a feng shui a vízhez hasonlónak tart. Mivel a térrendezési tudomány a vizet a fekete színnel társítja, minél több fekete tárgy van itt, annál jobb. Persze, csak mértékkel! A komor, sötét helyiséget nem kedveli a csi.

Szerelem és házasság

Ha kiegyensúlyozott párkapcsolatra vágysz, vagy éppen az igazit keresed, csak a saját éjjeliszekrényedre pakolj! Igyekezz páros dolgokat elhelyezni itt: két gyertyát, két képet, éjjeli lámpát az ágy mindkét oldalára. A területen a föld elem dominál, ezért a különböző kristályoknak ez az ideális hely. És arról se feledkezz meg, hogy a feng shui szerint a szerelem színe a rózsaszín.

Alkotókészség és gyerekek

Eleme a fém, színe pedig a fehér, a szürke és az ezüst. Itt tarthatsz minden olyan tárgyat, mely fémből készült, a falakat pedig hagyd szabadon, fehéren. Elhelyezheted itt a számítógépet, a különböző elektronikai berendezéseket, és a képességek felszínre hozatalához, valamint a kreatív gondolkodás elősegítéséhez a szótárakat, szakkönyveket.

Segítőkész emberek és utazás

A területen a fém dominál, ez azonban nem jelenti azt, hogy a csövek is jó helyen vannak itt. A vágyak eléréséhez szükséges energia a csövek mentén könnyen távozik az otthonodból, ezért lehetőség szerint takard le őket!

Az alkotókészség és gyerekek területéhez hasonlóan jó helyük van itt a fémből készült tárgyaknak, egy utazás sikerét pedig szintén itt segítheted elő azzal, ha az úticéllal kapcsolatos képeket, könyveket, tárgyakat itt tartod.

Mit tehetsz a fürdőszobában?

Függetlenül attól, hogy a fürdő mely területen helyezkedik el, néhány fontos dologra minden esetben oda kell figyelned!

  • A feng shui nem kedveli a fürdőszobát, legfőképpen akkor nem, ha abban a WC is helyet kap. Ez az a része ugyanis a lakásnak, ahol a csi a leggyorsabban és a legkönnyebben távozik. Ennek megakadályozása érdekében mindig tartsd csukva a fürdő ajtaját, és lehajtva a WC tetejét!
  • A fürdőt soha ne hanyagold el, legyen mindig tiszta, higiénikus és rendezett, ellenkező esetben ugyanis könnyen gerjeszt negatív energiát.
  • A csi elvész a túlzsúfolt, színes helyiségekben, ezért válassz inkább fehér vagy lágy pasztellszíneket, ha a fürdő burkolatáról döntesz!
  • A csövek és a vezetékek eltakarására éppen annyira ügyelj, mint a konyha esetében, ha nem akarod, hogy a csi pillanatok alatt távozzon!

OLVASD EL EZT IS!

no pihen
  • lakberendezés
  • fejfájás

Ezért fáj folyton a fejed!

Ezt is szeretjük