Tükröm, tükröm...

A tükör és a feng shui

Szereted a tükröket? Akkor nem árt tudnod, hogy egy rosszul elhelyezett tükör negatív energiákat áraszthat magából.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Köztudott, hogy a feng shui nem kedveli a tükröket. Vajon miért? Téged nem zavar össze, ha belépsz egy lakásba, és azonnal egy hatalmas tükörbe ütközöl?

Hirtelen nem is tudod, hányan vannak a helyiségben és merre is folytatódik a lakás. Ahogy téged megzavar, úgy a tükrök ilyen esetben egyszerűen elterelik a lakásba beáramló pozitív energiát. Ezért fontos, hogy megfelelően helyezd el őket az otthonodban!

A tükör szerepe

A tükör visszaveri a csít, vagyis a pozitív energiát. Ha megfelelően helyezed el, akkor a csít szétszórja a térben. Ezt a hatást növelheted, ha kissé domború tükröt használsz, míg a homorú tükörrel a kintről érkező negatív energiákat háríthatod el, mivel elnyeli a káros csít.
Emellett természetesen a jól elhelyezett sík tükör is megteszi a hatását.

Egy másik világ

A tükörnek térnövelő funkciója van, csodás módon tudja megváltoztatni a légkört új dimenziókat nyitva.( A másik oldalán lévő világ rengeteg művész fantáziáját indította már be...) Ráadásul a tükör a fényt is csodásan szórja, megsokszorozza, így a helyiséget többletenergiával látja el.
De hogy milyen a jó tükör? Nem túl kicsi és nem is túl nagy. Óriási tükrök között kicsinek, elveszettnek érezheted magad, a kis tükör pedig idegessé tesz, és isebbségérzetet kelt, hisz nem látod benne magad.
Mivel a csít azonos magasságban veri vissza a tükör, ezért figyelj oda, hogy ne legyenek se alacsonyabban, se magasabban, mint bármelyik családtagod. A közepes magasságban elhelyezett tükrök esetében a kicsiknek csak a feje búbja részesül a csí áldásaiból, a magasaknak pedig a tekintélye csorbulhat.

Hova tedd?

A hálószobába semmiképp! Kifejezetten rossz hatással lehet rád, ha éjjel felébredsz, és egy mozgó alakot észlelsz a szobában, ezen kívül álmatlanságot is okoz. A tükörnek tehát nem a hálóban van a helye!
Olyan helyre érdemes tenned, ahol valamilyen oknál fogva nem látsz rá az ajtóra. Ilyenkor irányítsd rá a bejáratra! Ha például a dolgozószobádban háttal van az asztal az ajtónak, akkor célszerű a szemközti falra tenned egy tükröt, hogy lásd, ha valaki belép rajta, és megfelelően üdvözölhesd a beáramló csít.
Forgalmas helyekre ne tegyél hatalmas tükröt, inkább helyezd a gyerekszobába vagy a ruhásszekrény ajtajára! Ha a lakás valamelyik helyisége kicsi, keskeny vagy sötét, ott a tükör segítségével megnövelheted a teret, ami ráadásul a csí áramlását is segíti. Egy tükör továbbá nagyszerűen érvényesül a pozitív, szép helyeken is, mert ott megduplázza a kellemes dolgok látványát. Erre a célra bátran használhatod ott, ahol csak szeretnéd. Ha szakmai sikereidet szeretnéd növelni, rakj ki egy tükröt az okleveleiddel szemközti falra, vagy arra a helyre, ahol anyagi javaidat tartod.

A rossz tükör

Amelyik törött vagy kopott, azt azonnal dobd ki! Az alakja se legyen absztrakt, hullámos, a legjobb a négyzet, kör vagy ovális alakú tükör. Nem jó a tükörcsempe, sem a fürdőszobai szekrény két ajtaján elhelyezett tükör, mert megosztja, feldarabolja a teret, ami csak összezavar, idegessé tesz.

A tükör akkor lesz csak a segítőd, ha mindig tisztán tartod, és ha tökéletesen illeszkedik otthonod összképébe.
A legfontosabb, hogy ne vidd túlzásba a használatát! Ne lógjon minden falon tükör, ne legyen tele a ház tükröződő felülettel, mert az csak zavarba ejt, zűrzavart teremt. A tükrök használatának kulcsszava az egyensúly és a mértékletesség.

Ezt is szeretjük