Így csinálhatsz könnyen karriert!
A karrierépítés az íróasztalnál kezdődik, ám nem úgy, mint gondolnád. A titok nyitja ugyanis a feng shuiban keresendő!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha most meglepődve merül fel benned a kérdés, hogy hogy kerül a feng shui az asztalra, érthető a reakciód. Azt azonban ne felejtsd el, hogy a feng shui térrendezési tudomány, az íróasztal pedig ugyanolyan térnek tekinthető, mint a hálószoba vagy éppen a fürdő. Ráadásul az íróasztal egy olyan hely, amelyet nap mint nap használsz, és ahol fontos döntések születnek.

Éppen ezért fontos, hogy ne csak a körülötte lévő teret rendezd, hanem magát az asztalt is megfelelően alakítsd ki. Ellenkező esetben akadályozni fogja a chi áramlását, és ezzel együtt a karriered haladását is!

A méret a lényeg!

Mielőtt bármibe is belefognál, a legfontosabb lépés az asztalod méretének figyelembevétele. A nagy döntések és feladatok teret kívánnak, így ne elégedj meg egy icipici asztalkával! Ha úgy érzed, sosem tudsz rajta rendet tenni, nem igazán találod rajta a fontos könyvek, iratok, a számítógép és az irodai eszközök helyét, akkor valószínűleg a méretével van gond. Itt az ideje hát egy nagyobb asztalt beszerezned!

A stílus kérdése

Második lépésként vedd szemügyre az asztalod stílusát: valóban megfelel a neki szánt feladatnak? Biztos vagy benne, hogy az egyébként étkezőasztalnak szánt darab illik a jelenlegi pozíciódhoz?
A feng shui úgy tartja, hogy a környezet kölcsönös kapcsolatban áll az emberrel, így egyfajta tükör is egyben: megmutatja, ki vagy, és hogy hogyan viszonyulsz önmagadhoz. Ha úgy érzed, többre vagy képes, mint amilyen pozícióban jelenleg vagy, akkor igyekezz olyan környezetet teremteni magad körül, ami valóban megfelel ennek a képnek!

Legyen rend!

A méret és a stílus kérdése után itt az ideje egy kicsit a felszínnel foglalkozni, mégpedig az asztal elrendezésével. Tény, hogy munka közben nagyon könnyű a papírhalmazok áldozatává esni, de az is, hogy mindennek megvan a maga helye. Ha az asztalod folyton tele van mindenféle papírral, dossziéval és könyvvel, akkor az minden alkalommal azt fogja sugallni, hogy el vagy késve a munkáddal. A folytonos rohanás és kapkodás érzése pedig csak stresszt szül, amely az esetek többségében csak a munka rovására megy.
Hogy ezt elkerüld, ügyelj arra, hogy az íróasztalod legalább fele üres legyen. Így te is kényelmesebben elférsz majd, és az állandó nyomás érzésétől is megszabadulhatsz.

Találd meg a megfelelő helyet!

Ahhoz, hogy a feng shui által a világmindenség mozgatórugójának tartott pozitív energia, a chi kifejthesse jótékony hatását, fontos, hogy ne csak a mérettel és a renddel, hanem az asztal megfelelő elhelyezésével is törődj.
Nem túl előnyös, ha használatakor fal van előtted vagy közvetlenül melletted, hiszen ilyenkor úgy érezheted, támadható vagy: nem láthatod, mi történik mögötted. Éppen ezért igyekezz úgy forgatni az asztalt, hogy használatakor a hátad mögött legyen fal, előtted pedig szabad tér - a legjobb, ha innen az iroda ajtajára is rálátsz.

Tipp: Ha nincs lehetőséged az ajtó felé fordulni, akkor használd a feng shui egyik leghasznosabb eszközét, a tükröt! Helyezd el magad előtt úgy, hogy lásd benne az ajtót, így nem érzed majd kiszolgáltatott helyzetben magad.

Használd a báguát, és vele a chit!

A kezdeti lépések után jöhet a feng shui által használt bágua, amely segítségével megállapíthatod, hogy az asztalod melyik része mely életterületeddel áll kapcsolatban. A térképet képzeletben helyezd az asztalodra, és az egyes területeknek megfelelően rendezd át! Elsősorban a karriereddel kapcsolatos részekre fókuszálj, ám a rendezkedésnél ne feledkezz meg a családodról és az egészségedről sem! Ha ugyanis a magánéleted is kiegyensúlyozott, akkor a munkád során is jobban teljesítesz majd!

Emberi kapcsolatok és a karrier területe

Ezen terület jellemző eleme a víz, színe pedig a fekete. Az üveg jó hatással van ezen a területen, ám a teljesen üveg asztal túl sok lehet. Ha teheted, olyan asztalt válassz, amelyre csak díszként került üveglap, és amely üveglap alá akár különböző - leginkább folyót ábrázoló - képeket is becsusszanthatsz.

Önművelés és tudás

Ezen a területen sokat segíthetnek a könyvek, vagy az olyan tárgyak, amelyek a tudásra vagy közismerten bölcs emberekre emlékeztetnek. Jól jöhet még bármilyen kék színű tárgy is, ez ugyanis a terület jellemző színe.

Egészség és család

Ez a terület kiváló hely a családi fotók számára - elsősorban fa keretben, a terület jellemző eleme ugyanis a fa. A zöld szín szintén sokat segíthet akár jegyzettömb, akár más irodai eszköz formájában

Gazdagság és siker

Ha számítógéppel dolgozol, akkor a legjobb, ha az asztalod ezen részén helyezed el, de bármilyen olyan tárgy jó helyen van itt, amely értékes, és a gazdagságot jelképezi. Pénzt is nyugodtan helyezhetsz el itt, de egy egészséges növény is sokat számíthat - ha lehet, olyat válassz, amelynek lila virágai vannak, mivel ez a terület színe.

Hír és hírnév

Ez az a terület, amelynek a leginkább ki kell fejeznie, hogy ki is vagy valójában. Minden piros színű tárgy erősítheti ezt a részt, a legjobb azonban, ha itt tartod a névjegykártyáidat, esetleg az okleveleidet, elismeréseidet.

Szerelem és házasság

Ha munka közben sem szeretnél megfeledkezni a párodról, akkor a fotóját erre a helyre tedd, hiszen ezzel a kapcsolatotokat is erősítheted. A rózsaszín árnyalat szintén erősít itt, de bármilyen olyan tárgy is helyet kaphat ezen a területen, amely a szerelmet szimbolizálja. Mivel az elektromosság itt erősítheti a chit, a számítógépet akár itt is tarthatod.

Alkotókészség és gyerekek

Ha már vannak gyerekeid, akkor az alkotókészség és gyerekek területe a legmegfelelőbb hely a fotóik számára. Ezeket azonban lehetőleg fém keretben tartsd, ez ugyanis a terület jellemző eleme.
A fehér szín is hasznos itt, ahogy minden olyan tárgy, amely vicces, szórakoztató, vagy a kreativitással kapcsolatos, esetleg alkotásra ösztönöz.

Segítőkész emberek és utazás

A legjobb, amit tehetsz ezen a területen, ha egy darab papírra felírod azok nevét, akik segíthetnek a karriered építésében, és a cetlit egy ezüst vagy szürke dobozban az asztalod ezen részén helyezed el.

Ha nincs konkrét személy, akitől segítséget vársz, megteszi az is, ha a vágyaidat írod fel rá. Az "akarom" szót mindenképpen kerüld, a "köszönöm" viszont szerepeljen rajta!

Ezt is szeretjük