Gyakran vagy fáradt? Otthonod berendezése szívhatja el az energiádat
A gyakori fáradtság legyőzésében néhány apró tipp is a segítségedre lehet.

faradt no
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kimerültség általános probléma az emberek életében. Az igények folyamatos kielégítése a családban és a munkahelyen, a teendők összeegyeztetése sok feszültséget okozhat, ami egy idő után lestrapáltsághoz vezethet.

A nap folyamán beáramló rengeteg inger és információ nagyon megterhelő az elmének, ami még otthonodban is megtalál. A lakás berendezése azonban nagyban befolyásolja az energiaszinted. Ahhoz, hogy energikusabbnak érezd magad a mindennapokban, néhány észszerű tipp is sok segítséget nyújthat.

Szűk járatok, sötét helyek

Néhány tényezőről már első ránézésre tudható, hogy rengeteget vesz el az energiádból. Ha a közlekedő vagy valamelyik helyiség szűk és sötét, az ellen tenni kell. Fesd világosra a falakat, tegyél fel extra fényforrást, és rendezd át úgy, hogy nagyobbnak hasson a tér, így kevésbé lesz fojtogató. A fényre nagyon ügyelj, ugyanis a régóta cserére váró izzók, a félhomály, a sötét bejárat mind-mind észrevétlenül csökkentik az energiaszintedet.

szoba-zen

Egyéb dolgoknak is vess véget, melyek zavaróak számodra, mert ha valami idegesít, vagy fölöslegesen pazarolsz rá időt, az nagyon sok energiádat elveszi. Ha régóta nyikorog az ajtó, de még nem tudtad rávenni magad, hogy megolajozd, akkor mindenképp csináld meg! Ahányszor hallod a nyekergését, arra emlékeztet, hogy elvégzetlen dolgod van, ez pedig frusztráló.

Ha állandóan felhallatszik az alsó szomszéd zaja, tegyél le padlószőnyeget, ugyanis az remekül szigetel. Ha éjjel zavar a beszűrődő fény, tegyél fel vastag sötétítőfüggönyt! Ha elvégzed ezeket a függőben lévő apróságokat, gördülékenyebben telnek majd a hétköznapok.

Könnyítsd meg az életed!

A rendszerezettség nagyon fontos annak érdekében, hogy otthonod ne szívja el az energiádat. Egyrészt így könnyebben megtalálod, amire szükséged van, másrészt kényelmesebb lesz a lakásod, ha néhány apróságra odafigyelsz. Például a konyhában az edények legyenek közel a mosogatóhoz és a pulthoz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Növények és illatok

Az elhervadt vagy haldokló növények szintén lehetnek a lelkesedésed lelombozói. Ezért ügyelj arra, hogy rendszeresen legyenek öntözve, és kapjanak elég fényt. Ugyanilyen fontosak az illatok is. A friss aromák, mint a citrus és a menta, felpezsdítik a teret, bizonyítottan boldogabbá tesznek, és energiát adnak.

Tartsd frissen az otthoni levegőt természetes módszerekkel, a mesterséges légfrissítőket pedig kerüld el, mivel a legtöbb nemcsak egészségtelen, de az illata túl erős és zavaró lehet. Jöhetnek helyette a házilag gyártott potpourrik és a természetes illóolajok. 

A kimerültség ellen tehát természetes módon is lehet tenni, fontos azonban, hogy utánajárj, ha krónikus fáradtságban szenvedsz , nem valamilyen egészségügyi probléma okozza-e. Ha igen, mindenképpen orvos, szakértő véleményét kell kikérni.

Felújított hálószobák

A hálószoba az ember számára a megnyugvás és az intimitás közege. Még akkor is, ha legtöbbször csak az estéket töltöd itt, fontos ügyelni az otthonos berendezésre. Néhány kisebb bútor cseréje, a régiek felújítása, esetleg új kiegészítők, textilek teljesen újjávarázsolják a szobát. Jelentős befektetésre nincs, inkább a fantáziára van szükség a munkához.

Ezt is szeretjük