Ezüst ékszerek tisztítása házi módszerekkel: így lesz csodás újra a fényük
Az idő múlása az ezüsttárgyakon is meglátszik. Vannak azonban olyan tisztítási módszerek, amikkel az ezüst ékszereket szinte újjá lehet varázsolni.

GettyImages-1307306608
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ezüst is nemesfém, akárcsak az arany. Nem véletlen, hogy egyeseknek a füle csak ilyen fémből készült fülbevalókat képes elviselni. Az ezüst ráadásul divatos is 2022-ben.

Az ilyen anyagból készült ékszerek azonban nem ragyognak örökké: bármilyen ezüst darab megfeketedhet a levegőben lévő levő kén-hidrogén miatt, mivel így ezüst-szulfid képződik azok felületén. Ezáltal kapják meg azt a jellegzetes, régies, úgynevezett "nemesrozsda" bevonatot, ami azonban nem mindig a legesztétikusabb.

Ezüst tisztítása házi módszerekkel

Az ember igyekszik a lehető legtöbbet megtenni a szeretett ékszereinek régi fényéért, azonban előfordulhat, hogy rosszul választ eszközt. Bizonyos tisztító módszerek csak rontanak a helyzeten. Ha alkohollal, sebbenzinnel vagy acetonnal próbálkozik az ember, végleg búcsút mondhat az ékszer ragyogásának. Vannak azonban olyan módszerek, amikkel nem csak a nemkívánatos réteget lehet eltávolítani az ezüst tárgyakról, de még csillogóbbá is teszik azt, mint valaha!

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük