Ezüst ékszerek tisztítása házi módszerekkel: így lesz csodás újra a fényük

Az idő múlása az ezüsttárgyakon is meglátszik. Vannak azonban olyan tisztítási módszerek, amikkel az ezüst ékszereket szinte újjá lehet varázsolni.

GettyImages-1307306608
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ezüst is nemesfém, akárcsak az arany. Nem véletlen, hogy egyeseknek a füle csak ilyen fémből készült fülbevalókat képes elviselni. Az ezüst ráadásul divatos is 2022-ben.

Az ilyen anyagból készült ékszerek azonban nem ragyognak örökké: bármilyen ezüst darab megfeketedhet a levegőben lévő levő kén-hidrogén miatt, mivel így ezüst-szulfid képződik azok felületén. Ezáltal kapják meg azt a jellegzetes, régies, úgynevezett "nemesrozsda" bevonatot, ami azonban nem mindig a legesztétikusabb.

Ezüst tisztítása házi módszerekkel

Az ember igyekszik a lehető legtöbbet megtenni a szeretett ékszereinek régi fényéért, azonban előfordulhat, hogy rosszul választ eszközt. Bizonyos tisztító módszerek csak rontanak a helyzeten. Ha alkohollal, sebbenzinnel vagy acetonnal próbálkozik az ember, végleg búcsút mondhat az ékszer ragyogásának. Vannak azonban olyan módszerek, amikkel nem csak a nemkívánatos réteget lehet eltávolítani az ezüst tárgyakról, de még csillogóbbá is teszik azt, mint valaha!

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük