Ezért nem működnek a párkapcsolataid!

3 tabu tárgy a feng shui szerint

Sorra kudarcot vallanak a párkapcsolataid? Lehet, hogy a környezeted tehet róla.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az évezredes múltra visszatekintő feng shui nem tesz csodákat, de segít abban, hogy a környezetedben lévő energiákat a saját szolgálatodba állítsd. Ahhoz, hogy a magánéletedben lévő zűrzavar eltűnjön, és végre stabil, boldog párkapcsolatot alakíthass ki, természetesen neked is sokat kell tenned, de a feng shui tanácsait követve könnyebben összpontosíthatsz az életed ezen területére.

A lakás szerelemmel kapcsolatos részének megfelelő berendezése mellett ne feledkezz meg arról se, hogy csak olyan tárgyak legyenek jelen az otthonodban, melyeket szeretsz, és amelyek erősítik a szerelmet támogató energiát. A gyógyító tárgyakat hangsúlyozd, a negatív energiát keltőktől viszont szabadulj meg. A következők kifejezetten rosszul hatnak a magánéletedre.

Sík, egyszerű tükrök

A tükröt a feng shui számon tartja a gyógyító tárgyak között, tehát azok között, melyek jó hatással vannak a lakásban, és elősegítik a pozitív energia áramlását. A tükör ugyanis szétszórja a chit a lakásban, és mozgósítja azt az otthonod azon részein is, ahol anélkül nem áramolna az energia. A tükör azonban káros is lehet: a hálószobában az ággyal szemben elhelyezve a megcsalás és a féltékenység érzését erősíti, a bejárati ajtóval szemben elhelyezve pedig zavarttá teszi az energiát.

Emellett az is lényeges, hogy milyen tükröt használsz. Az egyszerű, sík tükör ugyanis nem megfelelő, mert egyetlen pontba veri vissza az energiát. Ezáltal a negatív energia megsokszorozódhat a lakásod egyetlen pontjában, a pozitív viszont nem képes megfelelően áramolni.

Sík tükrök helyett használj inkább domború tükröt ott, ahol a pozitív chi áramlásának segítésére van szükség, ahonnan viszont el akarod űzni a negatívot, homorút használj. Utóbbi ugyanis a középpontjába gyűjti, és elnyeli azt.

14 káros tárgy a lakásban a feng shui szerint

Nézegess képeket!

Elolvasom

Műanyag bútorok, lakáskiegészítők

A feng shui a természetes anyagokat kedveli, melyek saját energiával rendelkeznek. Mivel ezek megfelelően irányítva jó hatással vannak az emberre, a lakás berendezésénél is elsősorban a fából, kőből készült bútorokat, természetes alapanyagú textileket részesítsd előnyben.

Az olyan anyagokat viszont kerüld, mint például a műanyag. Akár szék, akár kosár, akár zuhanyfüggöny vagy abrosz formájában van jelen, rossz hatással lesz az életed minden területére, beleértve a magánéletedet is. A műanyag ugyanis élettelen, ezáltal nem képes áramoltatni a chit, csak megakasztja azt, gátolja a mozgásban. Az olyan berendezések, mint a műanyag borítású televízió vagy más elektromos készülékek, szintén nincsenek jó hatással. Ezeket hatástalanítsd a lakás adott területén jótékony hatással bíró színekkel, tárgyakkal.

Használd a bágua-térképet!

A bágua-térkép a feng shui legfőbb eszköze. Videónkból megtudhatod, hogyan segít a lakás berendezésében, sőt, szakértőnk a használatába is beavat. A bágua-térképet, melyen az egyes életterületeket és a hozzájuk tartozó színeket, anyagokat is megtalálod, innen töltheted le. »

Sötét, vastagabb függönyök

A különféle függönyök csillapítják vagy megakadályozzák a chi beáramlását a lakásba. Ha az ablak kedvező irányba néz, és a szerelem területén található, érdemes erősíteni az energiát, illetve lemondani a függönyökről, melyeket egyébként is inkább nagy szobákban, lakásokban célszerű használni.

A behúzott, vastag, sötét függöny otthonos légkört teremt, de egyben az energia megrekedésének veszélyét is hordozza. Kisebb ablakokon jelentősen csökkenti a beáramló napfény mennyiségét, itt inkább a redőny, a reluxa vagy az áttetsző roló ajánlott.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mivel a hálószoba szoros kapcsolatban áll a magánéleteddel, különösen fontos, hogy itt is betartsd a feng shui szabályait. A térrendezési tudomány szerint napközben nagyon fontos, hogy elegendő fény jusson be a szobába, hiszen a friss chi támogatja a szerelmet is, és energiával tölti fel a régi kapcsolatokat. Éjszakára azonban tanácsos elsötétíteni az ablakokat, hogy nyugodt légkört teremts, ahol nincs túlzottan jelen az energia.

Cikkünk megírásában Simon Brown Fengsuj a gyakorlatban című könyve segített.

Ezt is szeretjük