Ezekkel a praktikákkal lesz pillanatok alatt ragyogó a kád!
A szappanmaradék és a kosz okozta makacs szennyeződéseket nem csak drága tisztítószerekkel tüntetheted el.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A folyamatos rohanás és a sok munka miatt nem marad időd a takarításra? A következő idő- és pénztakarékos, nem utolsósorban pedig rendkívül hatékony praktikákkal pillanatok alatt végzel majd az utálatos házimunka egyik legkényesebb részével, a kádtakarítással. Ráadásul mindezt fillérekből!

Lerakódott szappanhab és szennyeződés ellen

A fürdőkád oldalára rakódott szennyeződést és szappanhabot pillanatok alatt eltüntetheted, ha áttörlöd a kádat egy teáskanálnyi babaolajjal átitatott nedves ruhával.

Ha végeztél, egy másik ruhával itasd fel a felesleges olajat, végül fújd le a felületet fertőtlenítőszerrel.

A kád a tisztasága ellenére is matt hatású? Könnyen visszaadhatod eredeti fényét, ha hígítatlan ecettel alaposan kisúrolod, majd leöblíted tiszta, hideg vízzel. Az ecet a kemény víz nyomainak eltüntetésében is segít: önts a forró csapvízhez három pohár ecetet, és ereszd tele a kádat úgy, hogy ellepje a foltokat. Fél óra múlva engedd le a vizet, és a kád újból fényes, fehér és csillogó lesz.

A szappanhab és a víznyomok gyakran megfakítják a kád eredeti fényét. Egy különleges, házilag is könnyedén előállítható keverékkel szintén egyszerűen visszaadhatod a fényt. Töröld át a kádat fél pohár ecet, fél pohár ammónia, negyed pohár bórax, valamint három és fél liter meleg víz keverékével. Ezután alaposan öblítsd le a felületet, és hagyd megszáradni. Az eredmény önmagáért beszél majd.

Azonnali segítségre van szükség?

Fél óra múlva vendégek érkeznek, és már nincs időd takarítani, kádat súrolni? Ilyen helyzetekben még a tisztítószerek között sem kell kotorásznod, egy kis sampon bőven megteszi. A hajtisztítószer tökéletesen eltünteti a lerakódott szappanhabot, sőt, a krómozott csaptelepeket is fényessé varázsolja.

Tipp
Ha a kádat só, ecet és író keverékével törlöd át, szép csillogó marad.

Pillanatok alatt elhalványíthatod a zománcozott fürdőkádak felületén kialakult foltokat egyenlő arányban kevert só és terpentin oldatával is. Gumikesztyűben súrold kissé át a szennyeződéseket, majd alaposan, bő vízzel öblítsd le! Ügyelj arra, hogy miközben a kádat tisztítod, a fürdőszoba folyamatosan szellőzzön.

Makacs folt vagy koszkarika díszíti körben a porcelánkádat, és nincs kedved súrolni? A tűzhelytisztító ilyenkor itt is nagy segítség. A hagyományos fürdőszobai vegyszerek helyett fújd le tűzhelytisztítóval a kádat, hagyd rajta fél órát, majd alaposan öblítsd le.

Vigyázz!
Ne alkalmazz tűzhelytisztítót színes porcelánkádon, mert kifakíthatja a színét. A zuhanyfüggönnyel is bánj óvatosan, ügyelj arra, hogy a speciális vegyszerből még véletlenül se csöppenjen rá, mert az anyag a műanyagot és a textíliát egyaránt károsíthatja.

Ha pedig a lehető legkevesebb munkával szeretnéd tisztává varázsolni a régi, zománcozott kádat, két rész szódabikarbónából és egy rész hidrogén-peroxidból kevert szerrel komolyabb erőfeszítés nélkül is letisztíthatod a szennyeződést.

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Kend fel a masszát, hagyd körülbelül fél órán át hatni, majd alaposan öblítsd le.

Cikkünk megírásában a Mindennapi tárgyak nem mindennapi szerepben című könyv segített.

Ezt is szeretjük