Miért nem szabad megmosni a nyers húst?

Plusz 5 étel, amivel szintén ne tedd!

Nem minden esetben jó, ha megmosod az ételt.

Dia


                        	A nyers húst nem szükséges megmosnod, hiszen a főzés, illetve hőkezelés során egyébként is elpusztulnak a baktériumok, ellenkező esetben viszont a szétfröccsenő vízzel a mosogató köré kerülnek, a nedvesség pedig tökéletes táptalajt jelent szaporodásukhoz.

A nyers húst nem szükséges megmosnod, hiszen a főzés, illetve hőkezelés során egyébként is elpusztulnak a baktériumok, ellenkező esetben viszont a szétfröccsenő vízzel a mosogató köré kerülnek, a nedvesség pedig tökéletes táptalajt jelent szaporodásukhoz.

Dia


                        	A tojásokat jobb, ha szintén nem mosod meg, ugyanis ezzel árthatsz a héj védőrétegének, mely megakadályozza, hogy a rajta található baktériumok a tojás belsejébe jussanak.

A tojásokat jobb, ha szintén nem mosod meg, ugyanis ezzel árthatsz a héj védőrétegének, mely megakadályozza, hogy a rajta található baktériumok a tojás belsejébe jussanak.

Dia


                        	A zöldségeket, például a paprikát, paradicsomot se mosd meg, mielőtt a hűtőbe tennéd őket, ennek hatására ugyanis jóval könnyebben megromolhatnak, rothadásnak indulhatnak. Jobb, ha csak közvetlenül fogyasztás előtt mosod meg őket.

A zöldségeket, például a paprikát, paradicsomot se mosd meg, mielőtt a hűtőbe tennéd őket, ennek hatására ugyanis jóval könnyebben megromolhatnak, rothadásnak indulhatnak. Jobb, ha csak közvetlenül fogyasztás előtt mosod meg őket.

Dia


                        	Úgy tartják, érdemes a bogyósgyümölcsöket - például az áfonyát - is megkímélni a mosástól egészen a fogyasztásig, a víz ugyanis könnyen elpusztíthatja héjuk védőrétegét, így könnyebben megromolhatnak.

Úgy tartják, érdemes a bogyósgyümölcsöket - például az áfonyát - is megkímélni a mosástól egészen a fogyasztásig, a víz ugyanis könnyen elpusztíthatja héjuk védőrétegét, így könnyebben megromolhatnak.

Dia

	A most épp szezonális epernek szintén nem tesz jót, ha vízzel érintkezik, az ugyanis jelentősen megrövidítheti a fogyaszthatóságát. Soha ne áztasd, és lehetőleg csak fogyasztás előtt mosd meg. Szintén érdemes tudni, hogy az epret jobb, ha levelénél, száránál fogod meg, a fényes, piros rész ugyanis nagyon kényes, és érintés hatására később gyorsabban megbarnul.

A most épp szezonális epernek szintén nem tesz jót, ha vízzel érintkezik, az ugyanis jelentősen megrövidítheti a fogyaszthatóságát. Soha ne áztasd, és lehetőleg csak fogyasztás előtt mosd meg. Szintén érdemes tudni, hogy az epret jobb, ha levelénél, száránál fogod meg, a fényes, piros rész ugyanis nagyon kényes, és érintés hatására később gyorsabban megbarnul.

Dia


                        	Az áztatás tilalma vonatkozik a gombára is, mely a vízzel hosszan érintkezve elveszítheti tápanyagait, és ízetlenné válhat. Lehetőleg víz nélkül tisztítsd meg, és ha muszáj, csak minimális ideig tartsd folyó víz alá.

Az áztatás tilalma vonatkozik a gombára is, mely a vízzel hosszan érintkezve elveszítheti tápanyagait, és ízetlenné válhat. Lehetőleg víz nélkül tisztítsd meg, és ha muszáj, csak minimális ideig tartsd folyó víz alá.

Ezt is szeretjük
Fotó: