8 étel, amit semmiképp se tarts a hűtőben: elveszi az ízét, nem tesz jót neki
Nem mindent jó hűtőbe tenni, amit elsőre pedig betennénk.
A hűtőszekrény a modern idők nagy áldása, hiszen segítségével frissen tarthatjuk az ételt, amely szobahőmérsékleten elromlana.
Vannak azonban olyan esetek, amikor a hűtés kifejezetten rosszat tesz az ételnek. Változhat az állaga, élvezhetősége, és talán az íze sem lesz ugyanolyan. Ez zömében zöldségekre és gyümölcsökre igaz, de nem kizárólag. Nyolc ételt sorolunk a most következő listában, amiket nem érdemes hűtőbe tenni.
Méz
A mézet felesleges hűtőbe tenni, ráadásul, mint sokan tapasztalják, az ízéből is veszít, ha mégis hűtőbe kerül, és alacsony hőmérsékleten a természetes kristályosodási folyamat is gyorsabban indulhat be, még ha ez csupán esztétikai problémát is jelent.
Burgonya
A krumpli barna és édeskés lesz, ha hűtőben tartjuk. Ennek oka, hogy a benne lévő keményítő alacsony hőmérsékleten cukorrá alakul.
Paradicsom
Bár a paradicsom tovább eláll a hűtőben, mint szobahőmérsékleten, a hűtőben veszíthet ízéből, ráadásul napok alatt kásássá is válhat, így pedig kevésbé élvezhető.
Alma
Az ideális az volt, amikor a hűs pincében tartották: az alma, hasonlóan a paradicsomhoz, szintén elveszti jó ízét a hűtőszekrényben.
Olívaolaj
A salátákra kiválóan passzol, de csak akkor, ha nincs hűtőbe rakva. Ha mégis, akkor be fog sűrűsödni, ami az élvezeti értékén fog rontani.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Hagyma
A hagyma nem lesz többé frissen roppanó és kemény, ha betesszük a hűtőbe. Külseje megpuhul, és kellemetlenné, gumissá válik.
Banán
Furcsa módon a banán esetében a hűtés ellenkező folyamatot indít el: bár a frissességét akarjuk megőrizni, így érik és barnul meg gyorsabban.
Cukormáz
A fánkon, süteményen lévő cukormáz erős hűtés hatására vizessé válhat, elfolyhat. Ez kellemetlen, hiszen a krém miatt mégis hűtésre szorulhatnak. Egy megoldás van: a cukorbevonatos sütiket jobb nem tartogatni, hanem minél hamar megenni!
Stílusos étkezők
Ha még mindig finom étel kerül az asztalra, jobban eshet egy szép étkezőben: íme, néhány inspiráció.
Hogyan lesz egy kis étkező igazán stílusos? 9 kreatív ötlet, ami apró lakásban is tökéletesen működik
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!