A 3 legszebb esküvői csokor

Vajon mitől lesz igazán különleges egy esküvői csokor? A forma határozza meg? Vagy a virágok? Kinek milyen stílus áll jól? Most megtudhatod!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyik legnagyobb dolog egy nő életében az, amikor szerelme oldalán kimondhatja a boldogító igent egy olyan napon, amikor minden tökéletesen alakul. Ahhoz azonban, hogy az esküvő valóban kifogástalanul sikerüljön, rengeteg energia szükségeltetik.

A menyasszonyra ráadásul nemcsak a szervezéssel kapcsolatos feladatok hárulnak: neki kell döntenie arról, hogy milyen ruhában álljon oltár elé, és neki kell megtalálnia a megfelelő csokrot is. Ha most azt gondolod, ez utóbbi gyerekjáték, tévedsz. Tanácsainkkal azonban megkönnyítheted a dolgot!

Milyen a tökéletes menyasszonyi csokor?

Ahhoz, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb csokrot, fontos, hogy szem előtt tarts néhány szempontot a választásnál. Először is, figyelembe kell venned a menyasszonyi ruhád színét és stílusát, majd az alapján dönteni a csokrot alkotó virágok színéről és típusáról. Anélkül oda a harmónia.

Lényeges szempont továbbá, hogy milyen színű a hajad - illetve milyen színű lesz az esküvő napján -, milyen típusú a bőröd, és ahhoz várhatóan milyen stílusú sminket választasz majd. Végül figyelembe kell venned a testalkatodat is, nem utolsósorban pedig azt, hogy milyen virágokból álló csokor passzol a leginkább a személyiségedhez. Ezek tudatában nemcsak könnyebb a választás, de az is biztos, hogy a végeredmény tökéletes lesz.

Dús, tömött, gazdag: kör alakú csokrok

Ez a típus a legtöbbet keresett csokrok közé tartozott korábban - eredete egészen a 14. századig nyúlik vissza -, de a mai napig népszerű.
Bármennyire is tetszik a forma, fontos tudnod, hogy ez a csokortípus formájából adódóan optikailag kiemeli a telt idomokat és a kerekded formákat.

Ezért nem ajánlott abban az esetben, ha molettebb vonalakkal rendelkezel. A gömb alakú, tömött körcsokor elsősorban a magas, karcsú menyasszonyokhoz illik, de nekik is csak akkor, ha a ruhájuk egyszerűbb szabású - az abroncsos, hatalmas ruhaköltemények mellett nem mutat jól.
Bár ez a csokortípus önmagában is gyönyörű, kissé könnyedebbé teheted néhány leomló indával, borostyánnal, levélzöldekből font koszorúval.

Milyen színeket válassz?
A ruhád és a sminked színén túl célszerű az adott évszakot is figyelembe venni, és annak megfelelő színű virágokból összeállítani a menyasszonyi csokrot. Tavasszal a fehér, a rózsaszín és a lila pasztelles árnyalatait válaszd, nyáron az élénk rózsaszínt, a kéket, a lilát és a sárgát. Az őszi esküvők menyasszonyi csokrának alapszínei a vörös, a barna és az okker, télen pedig a hideget ellensúlyozandó, érdemes a vörös és az arany árnyalatai mellett dönteni.

Nőies, törékeny menyasszonyoknak: kézi csokrok

Néhány évvel ezelőtt tűntek fel a kézi csokrok, és igen hamar nagy népszerűségre tettek szert. Titkuk visszafogottságukban rejlik, az aprócska csokrok bája pedig semmihez sem hasonlítható.

Minél lazábban készítik el, annál szebb: a kézi csokor akkor mutat igazán jól, ha olyan hatást kelt, mintha a virágokat frissen szedték volna, és csupán egy szép szalaggal kötötték volna össze. A jelszó e típus esetében a természetesség, ezért nem érdemes három-négy, esetleg öt virágfajtánál többől készíttetni - akár még egyetlen fajtából kötve is látványos lehet.
Méreténél és hangulatánál fogva ez a menyasszonyi csokor elsősorban karcsú, törékeny menyasszonyok kezében mutat jól, akik a természetesség hívei, és ezt tükrözi ruhájuk, frizurájuk és a sminkjük is.

Csak óvatosan!
A hagyományos csokrok mellett manapság nagyon népszerűek a szokatlan formájú típusok is. Ezeket azonban csak akkor válaszd, ha a ruhád extravagáns.

A tradíciók szerelmeseinek: vízesés formájú csokrok

A csepp alakú vagy vízesést idéző menyasszonyi csokor népszerűsége abban rejlik, hogy egyaránt illik kissé alacsonyabb termetű hölgyekhez és teltebb idomokkal rendelkező menyasszonyokhoz is.

Ezeknek a csokroknak a kézhez közel eső része általában kissé kerekded, másik fele pedig lefelé keskenyedik. Akkor mutat igazán jól, ha a körcsokrokkal ellentétben lazán kötik össze.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Akkor érdemes e csokrot választanod, ha a menyasszonyi ruhád a tradicionális stílus jegyeit viseli magán, lágy esésű, hosszú szabású típus - hogy valóban harmonizáljon a ruhával, tanácsos ez utóbbiról magaddal vinned egy fényképet a virágkötőhöz.

Jó, ha tudod!
A csepp alakú csokrok rózsából, kálából, fréziából, krizantémból, liliomból, íriszből, gerberából és tulipánból kötve a legszebbek.
Ezt is szeretjük