Elrontottad az ételt? 8 bevált tipp, amivel az utolsó pillanatban is feljavíthatod

Ha nagy a kapkodás, könnyű elkövetni egy-egy hibát.

Dia


                        	Enyhíthetsz a túl sós ízen, ha egy kis almaecetet, illetve ugyanannyi cukrot adsz az ételhez. Kattints ide, és tudd meg, még mire jó az almecet!

Enyhíthetsz a túl sós ízen, ha egy kis almaecetet, illetve ugyanannyi cukrot adsz az ételhez. Kattints ide, és tudd meg, még mire jó az almecet!

Dia


                        	Ha túl sós lett a leves, jelentős mértékben javíthatsz rajta, ha nyers burgonyát főzöl bele. Kattints ide, és tudd meg, még mire jó egy szem krumpli!

Ha túl sós lett a leves, jelentős mértékben javíthatsz rajta, ha nyers burgonyát főzöl bele. Kattints ide, és tudd meg, még mire jó egy szem krumpli!

Dia

	A burgonya valamicskét segíthet akkor is, ha túl csípős lett a leves vagy épp a szósz, bár nem oldja meg maradéktalanul a problémát. Beválhat azonban, ha a hígítással próbálkozol.

A burgonya valamicskét segíthet akkor is, ha túl csípős lett a leves vagy épp a szósz, bár nem oldja meg maradéktalanul a problémát. Beválhat azonban, ha a hígítással próbálkozol.

Dia


                        	A túl édes ízt citromlével semlegesítheted. Kattints ide, és tudd meg, még mire jó a citrom a háztartásban!

A túl édes ízt citromlével semlegesítheted. Kattints ide, és tudd meg, még mire jó a citrom a háztartásban!

Dia

	Ha az ételnek kellemetlen, füstös, égett íze lett, segíthet a hagyma és a burgonya. Főzd valamelyiket öt-tíz percig a levesben, ha pedig sült égett oda, tedd mellé, adj hozzá pár evőkanál vizet, majd süsd egy kis ideig.

Ha az ételnek kellemetlen, füstös, égett íze lett, segíthet a hagyma és a burgonya. Főzd valamelyiket öt-tíz percig a levesben, ha pedig sült égett oda, tedd mellé, adj hozzá pár evőkanál vizet, majd süsd egy kis ideig.

Dia

	Ha a rizs égett oda, tegyél az edény fölé egy rácsot, arra egy szelet fehér kenyeret, majd takard le az egészet konyharuhával. A kenyér beveszi majd a kellemetlen szagot.

Ha a rizs égett oda, tegyél az edény fölé egy rácsot, arra egy szelet fehér kenyeret, majd takard le az egészet konyharuhával. A kenyér beveszi majd a kellemetlen szagot.

Dia

	Az odaégett ízt intenzív fűszerekkel is enyhítheted, illetve jó megoldás lehet a paradicsomszósz, amennyiben passzol az adott ételhez.

Az odaégett ízt intenzív fűszerekkel is enyhítheted, illetve jó megoldás lehet a paradicsomszósz, amennyiben passzol az adott ételhez.

Dia

	Ha túl zsíros lett az étel, hűtsd le, és próbáld lekanalazni a felesleget a tetejéről - például, ha levesről, főzelékről van szó. Ha gyorsabban kell cselekedned, óvatosan húzz végig egy tiszta konyharuhát vagy egy papírtörlőt az étel tetején.

Ha túl zsíros lett az étel, hűtsd le, és próbáld lekanalazni a felesleget a tetejéről - például, ha levesről, főzelékről van szó. Ha gyorsabban kell cselekedned, óvatosan húzz végig egy tiszta konyharuhát vagy egy papírtörlőt az étel tetején.

Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: