A burgonya valamicskét segíthet akkor is, ha túl csípős lett a leves vagy épp a szósz, bár nem oldja meg maradéktalanul a problémát. Beválhat azonban, ha a hígítással próbálkozol.
Ha az ételnek kellemetlen, füstös, égett íze lett, segíthet a hagyma és a burgonya. Főzd valamelyiket öt-tíz percig a levesben, ha pedig sült égett oda, tedd mellé, adj hozzá pár evőkanál vizet, majd süsd egy kis ideig.
Dia
Ha a rizs égett oda, tegyél az edény fölé egy rácsot, arra egy szelet fehér kenyeret, majd takard le az egészet konyharuhával. A kenyér beveszi majd a kellemetlen szagot.
Dia
Az odaégett ízt intenzív fűszerekkel is enyhítheted, illetve jó megoldás lehet a paradicsomszósz, amennyiben passzol az adott ételhez.
Dia
Ha túl zsíros lett az étel, hűtsd le, és próbáld lekanalazni a felesleget a tetejéről - például, ha levesről, főzelékről van szó. Ha gyorsabban kell cselekedned, óvatosan húzz végig egy tiszta konyharuhát vagy egy papírtörlőt az étel tetején.