Mikor születtél?
Ezek a színek illenek hozzád!
Ahhoz, hogy harmóniát teremts az otthonodban, a bútorok mellett meg kell találnod a megfelelő színeket is. Segítünk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az otthonodban csak akkor teremthetsz harmóniát, ha olyan bútorokkal, tárgyakkal, dekorációs elemekkel, anyagokkal és színekkel veszed körül magad, melyek valóban illenek a személyiségedhez.

Mivel a lakberendezési áruházak kínálatában igen könnyű elveszni, elsőként ne a választékot vedd szemügyre, hanem saját magadat.

Attól függően ugyanis, hogy mikor születtél, más és más elem dominál a személyiségedben. A színek között is aszerint kell választanod, hogy melyek azok, amelyek a leginkább passzolnak hozzád - csak így teheted valóban tökéletessé az otthonod.

Tűz jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas

A tűz jegyek tagjai mind aktív, lelkes, pozitív és magabiztos személyiségek, akik az élethez nagy élvezettel és irigylésre méltó életerővel állnak hozzá. Nem könnyen rettennek meg, illetve bátortalanodnak el, és energikusan küzdenek azért, hogy a körülöttük levő világra hatást gyakoroljanak.

Csillagjegyek és színeik

A Kos valószínűleg a skála kellős közepén áll, és lefedi a vörös összes árnyalatát. A bíbor, a téglavörös, a cinóber, a vérvörös és a skarlátszín mind e jegy fenségterületéhez tartozik.
Az Oroszlán a napfény színeit birtokolja, különösképpen a borostyánt, az aranyt, a narancsvöröset, a mandarint és a sötétebb sárgákat.
A Nyilast a Jupiter uralja, így a jegy inkább a dúsabb színek felé mozdul, és fokozatosan felölel egyes kék árnyalatokat. Az indigó, a gesztenyebarna és az ibolya mind ehhez a jegyhez kapcsolódik.

Föld jegyek: Bika, Bak, Szűz

A föld elemhez tartozó jegyek szülöttei a gyakorlatiasságot és az élet dolgaihoz való óvatos és módszeres hozzáállást testesítik meg. Általában konzervatív álláspontot képviselnek, ízlésük és értékrendjük visszafogott és háttérbe húzódó. Mind környezetükben, mind az általuk birtokolt dolgok tekintetében nagyra becsülik a tartósságot, az értékes anyagokat. Előnyben részesítik a minőséget, a változatlanságot és a kidolgozottságot. A föld jegyek nem hajlamosak arra, hogy megfontolás nélküli döntéseket hozzanak. Lassan és körültekintően haladnak kitűzött céljuk felé.

Csillagjegyek és színeik

A föld elem számára a legmegfelelőbb színek azok, melyek tükrözik a természet fizikai valóságát. A legnagyobb választási lehetősége a Bikának van, mivel uralkodó bolygója, a Vénusz különleges kapcsolatban van a szépséggel, a színekkel és ezek minden formájával. A Bika magába foglalja a legtöbb pasztell árnyalatot. Előnyben részesíti a halványkéket, a rózsaszínt és a halványzöldet, mely színek egyben sok virág és természeti jelenség alapszínei is.
A Szűz és a Bak jegyek már mélyebben járnak a föld elem színskálájában.

A Szűzhöz inkább a tompított kékek, zöldek és sárgák tartoznak, és különös kapcsolat fűzi a színtelen, semleges árnyalatokhoz. A Bak tovább erősíti a Szűz által elkezdett folyamatot. Az állatöv legméltóságteljesebb, legvisszafogottabb és legkonzervatívabb jegye. A Bak hagyományosan a sötétbarnához, a sötétzöldhöz, a sötétszürkéhez és a feketéhez köthető.

Levegő jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

A levegő jegyek viszonylag hűvösen és racionálisan viszonyulnak az élet dolgaihoz. Szélsőséges körülményeket leszámítva általában nem nyilvánítanak ki nagy érzelmeket. Értelmileg aktívak, társasági személyek, és gyakran kiváló kommunikációs képességekkel rendelkeznek. Lakberendezéssel kapcsolatos döntéseiket a logikára és alapvetően józan eszükre támaszkodva hozzák meg. Mindenfajta intellektuális tevékenységet kedvelnek.

Csillagjegyek és színeik

Miután a levegő átlátszó, a levegő jegyek leginkább az ég színeivel állnak kapcsolatban. A kék középárnyalatai a Mérleghez kötődnek - a sötétkék már a Nyilashoz, a halványkék pedig a Bikához kapcsolódik.

Az acélkék a Vízöntőhöz tartozik, jellemezve ezzel a jegy kirívó természetét. A levegő elem színskáláját ez a jegy bővíti tovább. Hozzá tartozik a türkizkék és a fekete is. Tovább folytatva az ég színeit, az Ikreket a halványsárga, a Nap színe uralja.

Víz jegyek: Rák, Skorpió, Halak

A víz jegyeket érzelmi reakcióik erőssége fűzi egymáshoz. Aktív belső életet élnek, kiváló intuícióval rendelkeznek, és végletesen érzékenyek. Visszatükrözik a világot, mint maga a víz, és magukba fogadják a kényelmetlen atmoszférát, mások problémáit, félelmeit is. Minden víz jegy számára időnként térre és időre van szükség ahhoz, hogy elvonultságban újratöltse saját érzelmi forrásait. A víz jegyűek egyértelműen spirituális beállítottságúak, és híresek szinte médium jellegű érzékenységükről.

Csillagjegyek és színeik

A víz elemhez főleg a tenger színei kapcsolódnak. A zöld leghalványabb, legsötétebb és legtompább árnyalatait leszámítva minden más színárnyalat jól illik hozzájuk. Kivételt egyedül a Skorpió képez, aki a Marshoz kötődő hajdani viszonya miatt a mélyvörös, gesztenyebarna és barna színekhez kapcsolódik.

A Halak színskálája ott kezdődik, ahol a Skorpióé befejeződött. A jegyhez a halványlila, a mályva és legfőképpen az akvamarin és a tengerzöld tartozik.

A Rák pedig a fennmaradó zöldeket, bizonyos kék árnyalatokat és az óceán hullámhabjának fehérjét foglalja magába. Az ezüstös és füstös színek is a Rákhoz tartoznak, miután a jegyet a Hold uralja.

Cikkünk a Lakberendező asztrológia című könyv alapján készült.

A lakberendezés már jó ideje az érdeklődés középpontjában áll. Nem meglepő azonban, hogy sokan nehezen értik meg az egymásnak ellentmondó ismereteket, és a folyamatos tanácsözönből nehezen választják ki a számukra igazán megfelelőt.
Itt lép be a képbe az asztrológia. Csupán a születésed időpontjának ismeretével lehetőséged nyílik arra, hogy pontos megfigyeléseket tegyél esztétikai érzékenységedre és az otthonod berendezésével kapcsolatos ízlésedre vonatkozóan.

Kiadja a Bioenergetic Kiadó.
Ára 2800 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Ezt is szeretjük