Milyen jegyben születtél?
Elemed és személyes színeid
A csillagjegyedben uralkodó elemek elárulják, mely színeket érdemes használnod az otthonodban.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az asztrológia és a színek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, így érthető, miért is kötnek régóta bizonyos színeket meghatározott állatövi jegyekhez. Ahhoz azonban, hogy megértsd, miért is az a szín illik hozzád, ami, meg kell értened azt is, hogy a 12 jegy hogyan csoportosul a négy elem, a tűz, a föld, a levegő és a víz köré.

Mindennek tudatában már nem tűnik majd nehéz feladatnak megtalálni a számodra legmegfelelőbb árnyalatokat, és úgy kialakítani a lakásodat, hogy az valóban az otthonoddá váljon.

A tűz-jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas

A tűz-jegyek tagjai mind aktív, lelkes, pozitív és magabiztos személyiségek, akik az élethez nagy élvezettel és irigylésre méltó életerővel állnak hozzá. Nem rettennek meg könnyen és bátorodnak el, inkább energikusan küzdenek azért, hogy a körülöttük lévő világra hatást gyakoroljanak.
A Kos valószínűleg a színskála kellős közepén áll, és lefedi a vörös összes árnyalatát. A bíbor, a tégla-, a cinóber-, a vér- és a skarlátvörös mind e jegy fenségterületéhez tartozik.

Az Oroszlán a napfény színeit birtokolja, különösképpen a borostyánt, az aranyt, a narancsvöröst, a mandarint és a sötétebb sárgákat.
A Nyilast a Jupiter uralja, így a jegy inkább a dúsabb színek felé mozdul, és fokozatosan felölel egyes kék árnyalatokat. AZ indigó, a gesztenyebarna és az ibolya mind ehhez a jegyhez kapcsolódik.

Legjobb párosítás

A tűz és a levegő színei között lényeges kapcsolat van, ami leginkább akkor válik fontossá, ha a két elem közötti harmonikus kapcsolat forog kockán. A tűz-jegyek inkább egymással alakítanak ki jó viszonyt, de kiélvezik a levegő által biztosított lehetőségeket is. Képesek arra, hogy a levegő elemeit saját színskálájukba emeljék. Az Ikrek a levegő elemhez tartozik, és a sárga halványabb árnyalataihoz kötődik. A Mérleg is levegő elemű, és a kék legtöbb árnyalata felett ő rendelkezik. Onnan folytatja a színskálát, ahol a Nyilas mélyebb árnyalatai végződnek. A tűz és a levegő irányította elemek tehát összeegyeztethetők egymással, hiszen levegő nélkül hamarosan a tűz is kialszik.

A föld-jegyek: Bika, Szűz, Bak

A föld elemhez tartozó jegyek szülöttei a gyakorlatiasságot, és az élet dolgaihoz való óvatos és módszeres megközelítést testesítik meg. Általában konzervatív álláspontot képviselnek, ízlésük és értékrendjük pedig visszafogott és háttérbe húzódó.
A föld elem számára a legmegfelelőbb színek azok, amelyek tükrözik a természet fizikai valóságát. Legnagyobb választási lehetősége a Bikának van, mivel uralkodó bolygója, a Vénusz különleges kapcsolatban van a szépséggel, a színekkel és ezek minden formájával.

A Bika magába foglalja a legtöbb pasztell árnyalatot: előnyben részesíti a halványkéket, a rózsaszínt és a halványzöldet, mely színek egyben sok virág és természeti jelenség alapszínei is.
A Szűz- és a Bak-jegyek már mélyebben járnak a föld elemszínskálájában. A Szűzhöz inkább a tompított kékek, zöldek és sárgák tartoznak. Különös kapcsolat fűzi az olyan színtelen, semleges árnyalatokhoz, mint a szürke, őzbarna és gombaszín. A Bak tovább erősíti a Szűz által elkezdett folyamatot: az állatöv legkonzervatívabb, legméltóságteljesebb és legvisszafogottabb jegye, amely hagyományosan a sötétbarnához, sötétzöldhöz, sötétszürkéhez és a feketéhez köthető.

Legjobb párosítás

A föld elem tagjai leginkább saját jegyükkel vagy más föld-jeggyel egyeztethetők össze, de számos egyéb kombináció is lehetséges, a legjobb párosítás azonban a víz hármasából kerülhet ki. A földre ugyanis jó hatással van a víz, hiszen nélküle terméketlen és meddő lenne. Ezért nem okoz semmilyen kárt, ha a víz színeit fokozatosan a föld világába vezeted.

A levegő-jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

A levegő-jegyek viszonylag hűvösen és racionálisan viszonyulnak az élet dolgaihoz, szélsőséges körülményeket leszámítva általában nem nyilvánítanak nagy érzelmeket. Lakberendezéssel kapcsolatos döntéseiket a logikára és alapvetően józan eszükre támaszkodva hozzák meg.
Miután a levegő átlátszó, a levegő-jegyek leginkább az ég színeivel állnak kapcsolatban. A kék középárnyalatai a Mérleghez kötődnek, az acélkék pedig a Vízöntőhöz tartozik, jellemezve ezzel a jegy kirívó természetét.

A levegő elem színskáláját a Vízöntő bővíti tovább: ehhez a jegyhez tartozik a türkizkék és a fekete is - képzeld csak el azokat a színeket, amelyeket az űrhajósok látnak, mikor áthaladnak a Föld atmoszférájának külső rétegein, és végül a világűr sötétjébe lépnek: ez a Vízöntő. Tovább folytatva az ég színeit az Ikreket a halványsárga, a Nap színe uralja.

Legjobb párosítás

A levegő-jegyek kiválóan megférnek egymással, miután hasonló ízlésük van. Szeretnek beszélgetni és másokkal kommunikálni, de racionális gondolkodásmódjuk és hűvös érzelmi reakcióik felélénkíthetők más elemek segítségével, mint a tűzzel: a levegő megpezsdíthető a tűzzel, hiszen annak melegsége segíti a levegő keringését, ezért e két elem jó kombinációnak tekinthető.

A víz-jegyek: Rák, Skorpió, Halak

A víz-jegyeket érzelmi reakcióik erőssége fűzi egymáshoz. Aktív belső életet élnek, kiváló intuícióval rendelkeznek, és végletesen érzékenyek. Minden víz-jegy számára időnként térre és időre van szükség ahhoz, hogy elvonultságban újratöltse saját érzelmi forrásait.
A víz elemhez főleg a tenger színei kapcsolódnak. A zöld leghalványabb, legsötétebb és legtompább árnyalatait leszámítva minden más színárnyalat jól illik hozzájuk. Kivételt egyedül a Skorpió képez, aki a Marshoz kötődő hajdani viszonya miatt a mélyvörös, gesztenyebarna és barna színekhez kapcsolódik.

A Halak színskálája ott kezdődik, ahol a Skorpióé befejeződött. A jegyhez a halványlila, mályva és legfőképpen az akvamarin és a tengerzöld tartozik, a Rák pedig a fennmaradó zöldeket, bizonyos kék árnyalatokat és az óceán hullámhabjának fehérjét foglalja magába. Az ezüstös és füstös színek is a Rákhoz tartoznak, miután a jegyet a Hold uralja.

Legjobb párosítás

A víz elem jól kombinálható a földdel. A föld megtartja a szétfolyó, alaktalan természetű és szerkezetű vizet, azaz formát biztosít számára.

Színei így biztonságosan alkalmazhatók a víznél, amint ezt a Skorpió barnával való kapcsolata már korábban is sugallta.

A lakberendezés már jó ideje az érdeklődés középpontjában áll, ráadásul egyre többen ismerik fel, hogy megéri az otthoni környezetbe való beruházás. Nem meglepő azonban, hogy sokan nem rendelkeznek a megfelelő magabiztossággal ahhoz, hogy az egyes tanácsokat a gyakorlatba is átültessék: nehezen értik meg az egymásnak ellentmondó ismereteket, és a folyamatos tanácsözönből nehezen választják ki a számukra igazán megfelelőt.
Itt lép be a képbe az asztrológia, valamint Paul Wade Lakberendező asztrológia című könyve, amelyben mind a 12 állatövi jegy jellemzését megtalálod, különös tekintettel az egyes jegyekre jellemző vonásokra, a számukra ideális otthonra és más jegyekkel való viszonyukra. A könyvben emellett speciális design-javaslatokat is találsz a lakás egyes helyiségeire és azok berendezésére vonatkozóan.

Lakberendező asztrológia
Szerző: Paul Wade
Kiadja: Bioenergetic Kiadó
Kiadás éve: 2005
Ára: 2800 Ft

Ha a könyv felkeltette az érdeklődésed, itt megrendelheted! »

Ezt is szeretjük