A legjobb megoldások a lefolyók dugulása ellen
A dugulást egyszerűen megszüntetheted, több megoldás is létezik.

Dia

 	Forró víz  	A dugulást sokszor lerakódott szappanmaradék, tusfürdő vagy mosogatószer okozza. Ha csak lassan szivárog le a víz, egy nagy adag forró vízzel öblítsd át a lefolyót.

Forró víz

A dugulást sokszor lerakódott szappanmaradék, tusfürdő vagy mosogatószer okozza. Ha csak lassan szivárog le a víz, egy nagy adag forró vízzel öblítsd át a lefolyót.

Dia

PumpaRégimódi, de hatásos: ha eldugult a lefolyó, ne a szerelő számát tárcsázd elsőként, hanem vedd elő a pumpát, és azzal próbáld meg elhárítani a dugulást. Ha nem megy, még mindig számos házi szer áll rendelkezésedre.

Pumpa

Régimódi, de hatásos: ha eldugult a lefolyó, ne a szerelő számát tárcsázd elsőként, hanem vedd elő a pumpát, és azzal próbáld meg elhárítani a dugulást. Ha nem megy, még mindig számos házi szer áll rendelkezésedre.

Dia

BóraxHa csak nehezen folyik le a víz, de még nem dugult el teljesen a lefolyó, fogj egy tölcsért, dugd bele a lefolyóba, majd önts a tölcsérbe fél pohár bóraxot, arra pedig lassan két pohár forrásban lévő vizet. A keveréket hagyd hatni legalább 15 percen át, majd öblítsd le.Kapcsolódó címke:Házi praktikák »

Bórax

Ha csak nehezen folyik le a víz, de még nem dugult el teljesen a lefolyó, fogj egy tölcsért, dugd bele a lefolyóba, majd önts a tölcsérbe fél pohár bóraxot, arra pedig lassan két pohár forrásban lévő vizet. A keveréket hagyd hatni legalább 15 percen át, majd öblítsd le.

Kapcsolódó címke:
Házi praktikák »

Dia

PezsgőtablettaA WC dugulásával könnyen leszámolhatsz néhány pezsgőtablettával. Dobd a lefolyóba, hagyd 20 percig hatni, majd pár mozdulat a WC-kefével, és nemcsak a dugulás szűnik meg, de ragyogó tiszta is lesz a WC.

Pezsgőtabletta

A WC dugulásával könnyen leszámolhatsz néhány pezsgőtablettával. Dobd a lefolyóba, hagyd 20 percig hatni, majd pár mozdulat a WC-kefével, és nemcsak a dugulás szűnik meg, de ragyogó tiszta is lesz a WC.

Dia

 	Szódabikarbóna  	A lefolyó átjárhatóságáról egyszerűen gondoskodhatsz azzal, ha két liter vízbe három evőkanál szódabikarbónát teszel. Ezt forrald fel, majd öntsd a lefolyóba.  	Kapcsolódó cikk: 	Kíméletlen szerek a lefolyó dugulása ellen »

Szódabikarbóna

A lefolyó átjárhatóságáról egyszerűen gondoskodhatsz azzal, ha két liter vízbe három evőkanál szódabikarbónát teszel. Ezt forrald fel, majd öntsd a lefolyóba.

Kapcsolódó cikk:
Kíméletlen szerek a lefolyó dugulása ellen »

Dia

Ecet és szódabikarbónaAz ecetes-szódabikarbónás keverék talán a leghatékonyabb a dugulás elhárítására. Egy tölcsér segítségével önts a lefolyóba fél pohár szódabikarbónát, majd egy pohár ecetet. Amikor a habzás alábbhagy, alaposan öblítsd át forró vízzel a lefolyót, öt perc múlva pedig engedj rá bőségesen hideg vizet.

Ecet és szódabikarbóna

Az ecetes-szódabikarbónás keverék talán a leghatékonyabb a dugulás elhárítására. Egy tölcsér segítségével önts a lefolyóba fél pohár szódabikarbónát, majd egy pohár ecetet. Amikor a habzás alábbhagy, alaposan öblítsd át forró vízzel a lefolyót, öt perc múlva pedig engedj rá bőségesen hideg vizet.

Dia

 	Só és ecet  	A szódabikarbóna mellett a só is kiváló partnere az ecetnek, ha dugulás elhárításáról van szó. A sóból is félpohárnyit önts a lefolyóba, forró ecetből viszont kétpohárnyit. Ezután öblítsd le forró, majd hideg vízzel.  	Kapcsolódó cikk: 	Így szüntesd meg a dugulást vegyszerek nélkül »

Só és ecet

A szódabikarbóna mellett a só is kiváló partnere az ecetnek, ha dugulás elhárításáról van szó. A sóból is félpohárnyit önts a lefolyóba, forró ecetből viszont kétpohárnyit. Ezután öblítsd le forró, majd hideg vízzel.

Kapcsolódó cikk:
Így szüntesd meg a dugulást vegyszerek nélkül »

Dia

TrisóA háztartási boltokban kapható trisó a mosógép élettartamának meghosszabbítására is jó, de a makacs dugulást is feloldja. Önts egy egész flakonnyit a lefolyóba, hagyd állni egy éjszakán át, majd reggel öblítsd le egy edény forró vízzel.

Trisó

A háztartási boltokban kapható trisó a mosógép élettartamának meghosszabbítására is jó, de a makacs dugulást is feloldja. Önts egy egész flakonnyit a lefolyóba, hagyd állni egy éjszakán át, majd reggel öblítsd le egy edény forró vízzel.

Dia

Szifon kitisztításaMakacs konyhai dugulás esetén a mosogató alatti szifon alá helyezz egy vödröt, majd lassan és óvatosan kezdd el szétcsavarni a szifont - számíts rá, hogy félvödörnyi víz kifolyik majd belőle. A kiürült szifonba nyúlj bele ujjal, és piszkáld ki a megtapadt szennyeződést.

Szifon kitisztítása

Makacs konyhai dugulás esetén a mosogató alatti szifon alá helyezz egy vödröt, majd lassan és óvatosan kezdd el szétcsavarni a szifont - számíts rá, hogy félvödörnyi víz kifolyik majd belőle. A kiürült szifonba nyúlj bele ujjal, és piszkáld ki a megtapadt szennyeződést.

Dia

Szénsavas üdítőkBármennyire meglepő, a kóla és a többi szénsavas üdítőital kiváló eszköz a lefolyóból származó kellemetlen szagok megszüntetésére. Önts körülbelül egyliternyi üdítőitalt a lefolyóba, hagyd állni egy órát, végül forró vízzel alaposan öblítsd ki.

Szénsavas üdítők

Bármennyire meglepő, a kóla és a többi szénsavas üdítőital kiváló eszköz a lefolyóból származó kellemetlen szagok megszüntetésére. Önts körülbelül egyliternyi üdítőitalt a lefolyóba, hagyd állni egy órát, végül forró vízzel alaposan öblítsd ki.

Dia

Citromsav A citromsav a lefolyó csövében lévő lerakódásokat is eltünteti, és kellemes, citromos aromát hagy maga után. A mosogatókagyló lefolyójába egy pohárnyit, a WC lefolyócsövébe két-három pohárnyit önts. Mindkét esetben hagyd hatni 15-20 percen át, majd öblítsd le.

Citromsav

A citromsav a lefolyó csövében lévő lerakódásokat is eltünteti, és kellemes, citromos aromát hagy maga után. A mosogatókagyló lefolyójába egy pohárnyit, a WC lefolyócsövébe két-három pohárnyit önts. Mindkét esetben hagyd hatni 15-20 percen át, majd öblítsd le.
Ezt is szeretjük
Fotó: