Egy politikus ilyet is megengedhet magának

Megdöbbentő képeken a legdrágább házak

Ilyen házakban élnek a gazdagok, nézd meg a képeket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Míg a világ számos részén a társadalom jelentős része már akkor is jobb körülmények között élhetne, ha egyáltalán fedél lenne a feje fölött, másutt a tehetősebbek olyan házakban élnek, melyekről a nyomornegyedek és zsúfolt lakótelepek lakói nemhogy álmodni nem mernek, de talán el sem képzelik, hogy létezhet hasonló gazdagság.

A háttérben a brunei szultán palotája

Számos példa akad a világban arra, hogy a leggazdagabb üzletemberek vagy éppen politikusok olyan házakban élnek, amelyek bőven túlhaladják az emberi igényeket, elég csak a 27 emeletes, családi házként funkcionáló Antiliára vagy az 1788 szobás Istana Nurul Iman-palotára gondolni, amely a brunei szultán családi lakóhelye is egyben.

Kirívó példák

Az olyan méregdrága épületek árából, mint az említett két példa, nem kevés közösség életét lehetne jobbá tenni, így nem véletlen, hogy sokan tekintenek kritikus szemmel a hasonló luxusotthonokra ahelyett, hogy a fény és a teljesebb élet szimbólumaiként, valamint egyfajta motivációként értelmeznék azokat.

Bár Bruneiben sokan élnek viszonylag jómódban - például adót sem kell fizetni -, nehéz megérteni, a 21. században az ország vezető politikusának, a brunei szultánnak miért van szüksége 1788 szobára, míg a helyiek közül sokan képesek teljes életet élni vízre épült kunyhóikban is.

Mint ahogy furcsák azok a kijelentések is, melyek szerint nem volt megdöbbentő ötlet az Antiliát egy olyan városban felépíteni, ami a világ csaknem legrosszabb körülményekkel rendelkező nyomornegyedeit tudja a magáénak, hiszen egy hasonló épület látványa képes ösztönözni a szegényebb rétegeket.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Méregdrága házak szerte a világból

Míg sokan igyekeznek minél olcsóbban házat építeni, valamint ökológiai lábnyomuk csökkentése érdekében aprócska, de fenntartható otthonokba költözni, vannak, akik nem érik be a következőknél kisebb és olcsóbb lakóhelyekkel. Nézz meg képeken néhányat a világ legdrágább épületei közül!

Ilyen házakban élnek a leggazdagabbak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kép és leadkép: khunkurt.wordpress.com; en.wikipedia.org.

Ezt is szeretjük