Ezért az eszméletlenül cuki növényért vannak odáig a japánok: a hajtásai úgy néznek ki, mint a nyuszifejek
Egy nyuszifülű növény hódította meg a világot.

nyusziful
  •  

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Növényekről az embernek ritkán jut eszébe, hogy milyen aranyosak, ez a pozsgás viszont elképesztően cuki. Nem csoda, hogy Japánban, ahol az aranyos dolgokat mindig imádják, egyre népszerűbb szobanövény.

A Molinaria obconica pozsgás növény, mely Dél-Afrikából származik, a leveleiben tárolja a nedvességet, ezért jól viseli a szárazságot és a viszonylag extrém körülményeket.

Cuki nyuszifülek egy növényen

A népszerűségét viszont nem az igénytelenségének, hanem nyuszifejet formázó alakjának köszönheti, mely olyan szabályos, mintha valaki megrajzolta volna. 

A nyuszifülek úgy születnek, hogy az egyik levélforma szétpattan, és belőle egy másik típusú páros levél nő ki, melynek a végén idővel fehér virág fakad.

A kétféle levél különben a molinariák családjának egyik sajátossága. A két levélfajtában hasonló, hogy a felszínükön kristályosan csillogó, apró göbök vannak, melyek valójában a víz tárolására szolgálnak, de úgy néz ki tőlük a növény, mintha ragyogna.

A növekvés kezdeti fázisában a pozsgás, páros levelek még egészen aprók, és ezért emlékeztetnek egy kisnyúl fejére. Persze, elsősorban messziről vagy egy bizonyos szögből nézve az igazi a hatás.

Később a levelek megnyúlnak, és már nem lesznek annyira aranyosak, bár nyusziszerűségüket megőrzik. Amikor eljön az ideje, a "fülek" végén virág serken, majd a levelek a saját súlyuk alatt lekonyulnak, és elszáradnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Akármilyen mutatós is a Molinaria obconica, sajnos nem kapható minden virágosnál. Külföldi oldalakról online azonban beszerezhető. Amikor ilyen oldalon vásárolsz, mindig olvasd el más vásárlók véleményeit és visszajelzéseit, ugyanis a növény népszerűsége miatt vannak, akik hamis magokat árulnak. Sőt, az Ebayen látni színes változatok, ezeknek senki ne dőljön be.

Szárazságtűrő növények az erkélyre

Nemcsak a kaktuszfélék viselik jól a szárazságot, találhatsz számtalan más virágot is, mely jól érzi magát a nyári, tikkasztó melegben is. Ezekből gyűjtöttük össze a legszebbeket, melyek bármelyik balkonnak csodás díszei lehetnek.

Ezt is szeretjük