Ezért tegyél citromot a mosógépbe! Egy trükk, amit sokan még nem ismernek
Egy darab citrom is érhet annyit, mint a drága mosószerek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok más házi szerhez hasonlóan - legyen szó az ecetről vagy éppen a szódabikarbónáról - a citromot is sokoldalúan felhasználhatod a háztartási munka során, amellett például, hogy segítségével eltüntetheted a vízkövet, és szagtalaníthatsz is, speciális tisztítószert is készíthetsz belőle.

Így használd a citromot mosáshoz!

Előbbieken túl a mosás során is hasznát veheted, remek szer például a foltok eltávolításra, de fehérítőként is alkalmazhatod, például beszürkült fehérnemű vagy ágynemű esetében.

Ha foltokat szeretnél eltüntetni, érdemes a textíliákat citromos vízbe áztatnod, makacs szennyeződések esetén pedig - például ha rozsda-, penész- vagy izzadságfolttal állsz szemben -, az adott részt közvetlenül is bedörzsölheted citromlével.

Ha egy pohár citromlevet öntesz a mosógépbe vagy az öblítő rekeszébe, a ruhák illatosak és fehérebbek lesznek majd, csakúgy, mint akkor, ha a fehér mosáshoz egy kis mosózacskóban citromhéjat adsz.

Vigyázz azonban arra, hogy olyan ruhák esetében, amelyekből könnyen kioldódnak a színanyagok, ne használj citromot, vagy legalábbis végezz nagyon kis mennyiséggel próbát olyan részükön, ahol nem feltétlenül látszik meg.

Nem szabad így mosni a fürdőruhát!

Számos hibát el lehet követni a mosás során. Nézd meg a képeket, és kerüld el őket!

Ezt is szeretjük