Így szagtalanítsd a mikrót: csak tedd bele, indítsd el, és kész is
Ha kellemetlen ételszag maradt a mikróban, néhány perc alatt eltűnik magától is, ha ezt teszed bele.

Dia


                        	A leginkább klasszikus módszernek az ecet használata számít, a mikro szagtalanításánál éppúgy, mint ha a sütőnél tennéd ugyanezt. Vegyél egy mikrózható tálat, lehetőleg üveget, mely mélyebb és nagyobb is, majd töltsd meg két rész víz és egy rész ecet keverékével a tál feléig. Fapálcikát, illetve fogpiszkálót is a tálba dobhatsz, hogy csökkentsd a víz túlforralásával járó balesetek valószínűségét. Melegítsd az ecetes vizet öt percig alacsony fokozaton, majd a leállás után is hagyd pár percig állni, hogy a gőzöknek legyen idejük hatni. A mikrót ezzel a módszerrel nemcsak szagtalaníthatod, de az esetleges szennyeződések feloldásában is segít, így azokat jóval könnyebb lesz letakarítani.

A leginkább klasszikus módszernek az ecet használata számít, a mikro szagtalanításánál éppúgy, mint ha a sütőnél tennéd ugyanezt. Vegyél egy mikrózható tálat, lehetőleg üveget, mely mélyebb és nagyobb is, majd töltsd meg két rész víz és egy rész ecet keverékével a tál feléig. Fapálcikát, illetve fogpiszkálót is a tálba dobhatsz, hogy csökkentsd a víz túlforralásával járó balesetek valószínűségét. Melegítsd az ecetes vizet öt percig alacsony fokozaton, majd a leállás után is hagyd pár percig állni, hogy a gőzöknek legyen idejük hatni. A mikrót ezzel a módszerrel nemcsak szagtalaníthatod, de az esetleges szennyeződések feloldásában is segít, így azokat jóval könnyebb lesz letakarítani.

Dia


                        	Hasonlóképp működik a citromleves módszer is: tölts meg egy előbbihez hasonló tálkát fél bögre vízzel, majd vágj félbe egy citromot, facsard bele a levét, végül a kifacsart fél citromot is dobd a tálkába. Ezután melegítsd három percig közepes vagy magasabb fokozaton a citromos vizet, de vigyázz, hogy miután leállt a készülék, még ne nyisd ki az ajtót a forró gőz miatt, hagyd öt percig állni.

Hasonlóképp működik a citromleves módszer is: tölts meg egy előbbihez hasonló tálkát fél bögre vízzel, majd vágj félbe egy citromot, facsard bele a levét, végül a kifacsart fél citromot is dobd a tálkába. Ezután melegítsd három percig közepes vagy magasabb fokozaton a citromos vizet, de vigyázz, hogy miután leállt a készülék, még ne nyisd ki az ajtót a forró gőz miatt, hagyd öt percig állni.

Dia


                        	Ha nincs kéznél ecet vagy citrom, egyszerűbb módszert is bevethetsz, hasonlóan az előbbiekhez, annyi különbséggel, hogy a fél tálka tiszta vízhez néhány csepp illóolajat adsz, lehetőleg valamilyen friss, fűszeres illatot, például borsmentát. Ezen kívül tegyél mindent ugyanúgy, mint a citrom és az ecet esetében.

Ha nincs kéznél ecet vagy citrom, egyszerűbb módszert is bevethetsz, hasonlóan az előbbiekhez, annyi különbséggel, hogy a fél tálka tiszta vízhez néhány csepp illóolajat adsz, lehetőleg valamilyen friss, fűszeres illatot, például borsmentát. Ezen kívül tegyél mindent ugyanúgy, mint a citrom és az ecet esetében.

Dia

	Természetesen olyan módszerek is léteznek, amelyekhez nem kell működtetni a mikrót: ezek közül az egyik legegyszerűbb a szagtalanító hatásáról ismert szódabikarbóna alkalmazása. Nem kell mást tenned, mint egy kevés szódabikarbónához annyi vizet adni, hogy pasztaszerű állagot kapjon, ebbe rongyot mártani, majd azzal áttörölgetni a mikró belsejét. Végül töröld tisztára nedves, majd száraz ronggyal a felületet.

Természetesen olyan módszerek is léteznek, amelyekhez nem kell működtetni a mikrót: ezek közül az egyik legegyszerűbb a szagtalanító hatásáról ismert szódabikarbóna alkalmazása. Nem kell mást tenned, mint egy kevés szódabikarbónához annyi vizet adni, hogy pasztaszerű állagot kapjon, ebbe rongyot mártani, majd azzal áttörölgetni a mikró belsejét. Végül töröld tisztára nedves, majd száraz ronggyal a felületet.

Blog.hu ajánló
Fotó: